Tuesday, July 11, 2006

Våga vägra vinkel

Det finns två kvällstidningar i Sverige, och idag serverar båda oss ett hopkok av "säkra" uppgifter som i allt väsentligt överensstämmer med varandra men utifrån två radikalt olika perspektiv.

Sportbladet: "Klausul tvingar Bajen sälja stjärnan till reapris" (vad var det vi sa, del 3)
Expressen: "Bajens miljonklipp [...] klubbens dyraste försäljning någonsin" (vad var det vi sa, del 4)

Båda verkar rörande överens om att den fastslagna summan uppgår till omkring en miljon euro, vilket i dagsaktuell växelkurs är 9 285 000 kr. (Expressen nämner "några miljoner mer än för Gerrbrand") Alltså ungefär, för att sätta saken i perspektiv, vad Afonsos ena ben kostar. (Tar man stödjebenet kanske de slänger in en höft i priset. Men vi tror inte att Heerenveen är beredda att sälja...)

Ja, vad säger man. Inte överraskande, och en miljon euro vore bättre än vad det fanns förutsättningar att befara, men naturligtvis - i det läge Hammarby befinner sig - är det åt helvete för lite. Att beskylla Bajens ledning för det (vi har hört de virtuella knivarna slipas nu på morgonen) är dock att göra det onödigt enkelt för sig. Finns det en klausul och Fulham känner till den finns det inte så jävla mycket man kan göra annat än att böja sig framåt, gripa tag om vristerna och tänka på Nacka.

Alternativt är att försöka bevisa att klausulen var känd av köparen när förhandlingen började, och det ska till en väldigt klantig motpart för att det ska vara värt att ens försöka. Och vi vet ju av erfarenhet hur kryphålsfria Bajens avtal brukar vara.

Om, OM klausulen på ett eller annat sätt kommit till Fulhams kännedom har det hur som helst tillfogat Hammarby mer skada, rent ekonomiskt, än tio år av ackumulerade bengalböter. Det kan vara värt att ha det i åtanke.

Men ingen är såld förrän det är officiellt. Så vi får väl se vad som händer.
Fan, Björne - hade du inte kunnat vänta till i vinter, åtminstone?

Men när bläcket torkar har Hammarby åtminstone nåra miljoner att spendera på att täta de mest akuta hålen i laguppställningen (dock inte med Gaxa, enligt DN, vilket vi faktiskt tycker är lite synd men har ärligt talat inte så mycket tid att bry oss om det just idag). Ryktena har redan börjat. Mer om det senare.

To be continued, igen.

8 Comments:

Nu har jag tagit en Prozac (okej då, en burk)

Se det så här: vi ligger etta trots att vi tidvis bara haft 3 backar tillgängliga. Då borde vi kunna... Äh. Det hjälpte inte. Är helt under isen. Hoppas att den gamla sköna bajensvartsynen kickar in inom 24 timmar. Annars blir det tungt.

/Flugan på väggen

7/11/2006 01:00:00 AM  

Däremot kan man väl dra stora växlar av att de tre senaste toppspelare Bajen sålt, så har samtliga sålts till reapriser. Salle 3 miljoner, Totte för 6 miljoner (ja, den var okej) och nu i så fall Rune för 9,3 miljoner.

Det ända slutsatsen man kan dra är väl att vi har ett gäng nollor i styrelsen som vanligt, eller hur? Vi kan ju sitta och skyllla på otäcka klausuler men vem är det som får dit dom egentligen? Bajen skriver klantiga kontrakt det vet alla.

Men varför väntar inte Rune? Något säger mig att han inte tror på att denna trupp kan ta SM-Guld i år, därför drar han direkt.

Ja, det är kris mina vänner...

AVGÅ!  

Posted by BABYMAN

7/11/2006 01:31:00 AM  

BABYMAN

Där har du fel. Runa är övertygad om att alla lag med honom själv i startelvan kan ta guld.

Dessutom vet jag inte om jag tycker 10 mille är så djävla illa heller. Får man en Paulinho för 4.5 mille så...

/Flugan på väggen

7/11/2006 03:53:00 AM  

men paulinho var slut innan han kom till bajen och fick en nytändning... runström är en av allsvenskans bästa forwards, och det är en REN SKANDAL att våran styrelse är så jävla korkade, och inte avgår till förmån för lite nytänkade, vi kommer förbli ett medel lag, fast vi har alla förutsättningar att lyckas. FUCK, AVGÅ NU!  

Posted by Anonymous

7/11/2006 05:59:00 AM  

Vilket jävla mörker... fan va deppig man är nu...

7/11/2006 06:23:00 AM  

En miljon euro är i alla fall mer än en bosman. Det hade antagligen varit alternativet. Är det verkligen så klantigt att skriva ett sånt avdal då?

7/11/2006 06:32:00 AM  

Om Hammarby nu har som mål att verkligen etablera sig som ett riktigt topplag måste de för det första få en helt ny styrelse som inte är helt inkompetenta. sen så måste dem agera när de gäller att värva om inte Bajen ska halka efter rejält. en ny tränare bör även ledningen läga mycket tif på att hitta så att de inte går åt helvete. och snälla ledningen, AVGÅ!!!

7/11/2006 07:01:00 AM  

Runström är tyvärr ingen 40 miljoners man, men man kunde ju hoppats på lite mer än 9,3 miljoner (om den siffran nu stämmer).
Vem skulle ersätta Björne?
Vad finns det där ute?
Dan Sahlin? Thomas Lundin? Pinnen?
Hoppas allt bara är en dröm. Jag vaknar upp o det är match mot Helsingborg i cupen. Jensen håller 90.

7/11/2006 07:33:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home