Sunday, July 16, 2006

And this is your last shot

Det har varit ett par dagars nyhetstorka igen, efter den intensiva inledningen på veckan, och under tiden har bisvärmen i magen partat loss på uruguayanskt te och surrar värre än någonsin inför Öster-matchen.

Men oavsett hur det går är Bajen serieledare en vecka till. Om det nu är bra på lång sikt återstår att se. Vi är som bekant av åsikten att alla matcher där Bajen inte är inblandade bör sluta 0-0, med mängder av gula och röda kort.

Jonathan Johansson var ju, öh, bra igår. Men det ska ändå mycket till för att han ska tjäna in sin beryktade signing bonus. Surt sa räven, etc. Jävla rönnbär.

***

Men vi har inte Jonathan Johansson, och därmed ser det ut som om Hammarbys första tävlingsmatch e B (efter Björne) kommer att ha forwardsduon Paulinho - Petter Furuseth Olsen. Antagligen den duo som i rådande läge påminner mest om vad som var innan, och det återstår helt enkelt att se om den kan fungera på samma sätt.

Mittfälet är en helt annan historia. Eftersom det fortfarande är oklart om Sebastian Eguren är spelklar till i morgon - och även om han vore det är det kanske inte helt optimalt att slänga in honom från start genast (visst, det funkade för Malmö, men...) så det som Hammarbykännare överallt verkar vara ganska överens om är att Pablo Piñones-Arce får spela från start i den offensiva mittfältsrollen.

Därav rubriken.

Tänk om fotboll vore lika enkelt som i ett managerspel, eller en Buster-serie. Vi har en forward med snabba fötter, fin teknik och i allmänhet bra blick för spelet, som tyvärr har två blinda fläckar som gör honom olämplig för rollen: han springer offside i tid och otid och hanss målsinne lämnar extremt mycket övrigt att önska.

Dessutom sitter han på utgående kontrakt.

Vore bollen kubisk skulle lösningen vara enkel och precis den som nu ser ut att testas i verkligheten. Ge honom en utgångsposition längre ner i banan. Låt honom vara genombrytare och framspelare i stället för avslutare. Se till att han utnyttjar sina styrkor i stället för att snubbla på sina svagheter.

Att Pablo skulle testa på mittfältet var uppe för diskussion redan i vintras men föll på att Pablo själv såg sig som forward. Men när Hammarby har två forwards kvar i truppen och man hellre flyttar upp en yttermittfältare...
...ja, då behöver man inte sätta upp ett finger i luften för att kolla vart det blåser.

Det här är Pablos bästa - och kanske sista - chans att visa att han är att räkna med i fortsättningen. Därför hoppas vi innerligt att han får det stöd i morgon som alla spelare i den grönvita tröjan innerligt förtjänar.
Vi passar på att välkomna en nykomling i bloggträsket - HammarbyHöjden - som skrivit tänkvärt i ämnet.

Matchen? Fy satan, be oss inte tippa.

5 Comments:

Öster matchen borde vara lätt att tippa;) det blir naturligtvis oavgjort.

Betänk följande:

1) Hammarby har inte slagit Öster i allsvenskan på 12 raka matcher, åtta oavgjorda och fyra förluster. Senaste vinst med 3-0 hemma 9/10 -88.

2) Hammarby har inte förlorat hemma på 11 matcher. Detta är tangerat rekord för Hammarby vad gäller allsvenskan. Sviten startade på året ett år före Östermatchen 17/7 -05 med 4-0 mot Landskrona. Behöver knappast nämna vilken som är senaste hemmaförlust.

7/16/2006 02:39:00 AM  

Jag håller med om att detta är Pablos sista skjut.
Och skulle han skjuta sig i foten så är det inte läge för Samba, av liknande anledningar som det inte är läge för Pablo som forward.
Efter enviss cupmatch på Kanylen för ett tag sen tycker jag egentligen att det är drömläge för Castro redan i morgon. Eftersom vi leder serien oavsett matchens utgång behöver han inte ha så enormt hög press påsig.
Det kunde varit betydligt värre. Det riktigt jobbiga är om man spelar med kniven på strupen, tror jag.
Då är det inte läge att testa nytt. I morgon _ÄR_ ett bra läge.
Hoppas Castro är på bänken och redo för tidigt inhopp _OM_ det skulle slå bakut för Pablo.
Givetvis hoppas jag att det ska gå jättebra.
Men det är, som du skriver, hans sista skjut.

7/16/2006 03:00:00 AM  

Tänk om våra dagstidningar kunde skriva lika bra artiklar som man får läsa på GVSU. Då vore jag premunant. Tack.

7/16/2006 03:58:00 AM  

Startelvan, enl alla träningsprognoser:
Covic - Stoor, Max, Pétur, Gunnarsson - Erkan, Fisken, Pablo, Jeff - Paulinho, Furuseth-Olsen.

7/16/2006 04:34:00 AM  

alla dissar pablo, men han är grym!! däremot jeff....
sälj skiten och sätt in david på vänstermitt ist.
Johan. 

Posted by Anonymous

7/17/2006 03:17:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home