Wednesday, July 19, 2006

Listor hit och dit

Uttrycket "Det finns en lista" har vi hört från Hammarby ett antal gånger vid det här laget, och varje gång vädjar det till våra sämsta och mest nyfikna sidor. Vi vill se listan, vidröra listan, dissa listan, hylla listan, drömma om listan. Att vi själva är besatta av listor kan ni ju se här, bland annat.

Nu är ju listan (eller ska vi kalla den "Listan") mer av en metafor, och därför får vi nöja oss med att dissa den pseudo-lista som Sportbladet "avslöjar" idag.
Det verkar som om reportrarna i fråga mest har surfat runt på diverse Bajensidor, plockat upp vilka namn det snackats om och kryddat det med några fullkomligt orealistiska "godbitar".

Robert Koren, Lilleström - eftersom han egentligen är mittfältare låter det som en typisk Bajensk forwardsvärvning a la PFO och Aubynn. Bortsett då från att han jagas av bland andra Real Mallorca och lär kosta 15-20 miljoner inklusive signing bonus.
Michael Mifsud, Lilleström - Maltas främsta utlandsproffs med meriter från Kaiserslauten. Bra teknik, snabba fötter och, håll i er nu, kortare än Ridvan "Knappten Tvärhand" Zeneli*). Kanske inte rätt profil för att ersätta Björne, va?
Daniel Nannskog, Stabaek - vi kommer egentligen inte på så många argument, annat än att han lär bli en väldigt dyr 32-åring. Att han spelat en av de klubbar vi har lite svårt för skiter vi i. Lex Östlund.
Veigar Pall Gunnarsson, Stabaek - Visst, om Stabaek kan rycka i våra stjärnspelare kan vi rycka i deras. Men att norske skytteligaledaren skulle välja att gå till Sverige känns lite osannolikt. Trots att vi har en liten isländsk koloni numera.
Hermanni Vuorinen, FC Honka - ung, lång, tung och målfarlig. Men, och det är ett kvalificerat men: Han är målfarlig i finska ligan. Ungefär som att vara målfarlig i Superettan. Dock en spelare som kan vara värd att chansa på, om han inte är för dyr, vilket han förmodligen är.
Marcus Ringberg, Ham-Kam - har varit ett trofast rykte i Bajensfären de senaste två åren. Sitter på utgående kontrakt, men det känns dock som om han passerat krönet...
Gustaf Andersson, Helsingborg - Bänknötare i ett lag med bottenkänning. Hade bra egenskaper en gång i tiden, har han dem kvar? Känns inte värt att chansa.
Stefan Rodevåg, Falkenberg - Målfarlig i Superettan (se "Hermanni Vuorinen"). Dög dock inte i Kalmar och är inte särskilt snabb. *gäsp*

Linderoths kommentar "Jag känner inte ens igen namnen." är förstås kvalificerat nys, och det enda som skulle kunna indikera att Sportbladet i någon mån är på rätt spår. Vi påminns, med en nostalgisk och lite sorgsen glimt av historien i ögonvrårna, om ett annat uttalande i samma stil. Det är stunder som dessa vi verkligen saknar Billy.

För att inte tala om Doktorn.

*) Tränar Zeneli fortfarande, förresten?

18 Comments:

Samma kväll som Doktorn under stort jubel presenterades var det även en annan spelare uppe på scenen och skrev på, under något mindre jubel... Minns någon vem? Med det sagt - är det inte dags att koncentrera sig på doktorer och spelare som fortfarande är aktuella för och i föreningen, och gör det jävligt bra?

7/19/2006 02:05:00 AM  

DOKTORN KOM HEM!

/g

7/19/2006 02:25:00 AM  

Anonym 2: Fair point, men det tycker vi att vi gör. Också. Just idag är det kring Silly snacket går, då går vi Silly.

B-lagsmatchen/Egurens debut missade vi tyvärr, men den har beskrivits väldigt väl på många ställen, bland annat här

7/19/2006 02:42:00 AM  

Mifsud kommer jag ihåg från en av VM-kvalmatcherna mot Malta, jag tror den slutade 7-0 till Sverige. Trots det blev snubben en av Hyséns tre kandidater till matchens lirare. Eh, detta inlägg handlar alltså inte om Mifsud utan om Hysén....

7/19/2006 03:15:00 AM  

Guterstam ska tyldigen inte vara så himla bra. Han blev nobbad av gnaget för någon säsong sedan.

7/19/2006 03:57:00 AM  

Det kan vara en jädra skillnad på en 22-årig pojke och när samme individ blivit mer av en man ett år senare...
Ringberg känns ointressant, men hans gamla klubb Mjällby känns spännande på forwards-fronten. Inte för övrigt, men just på forwards-fronten.

7/19/2006 07:06:00 AM  

Jag vill att man sliter över finnen - tycker att han verkar "spännande". Passar dessutom in i parametrarna som styr - okänd nordisk man med ringa meriter.

(Ja jag vet att jag lovade att sluta när du väl tagit täten - men du vet sommar, sol och en i mina ögon rolig idé.

Jag ger det en och en halv månad...)

7/19/2006 08:42:00 AM  

Jag vill att man sliter över finnen - tycker att han verkar "spännande". Passar dessutom in i parametrarna som styr - okänd nordisk man med ringa meriter.

(Ja jag vet att jag lovade att sluta när du väl tagit täten - men du vet sommar, sol och en i mina ögon rolig idé.

Jag ger det en och en halv månad...)

7/19/2006 08:42:00 AM  

Hermanni Vuorinen hade nyss skrivit 2 års kontrakt ju med Honka. Blir säkert dyr...
/dego

7/19/2006 01:49:00 PM  

Minns hur det gick för Tarmo Neemelo i Allsvenskan? Samma spelartyp, däremot hade Neemelo ett ännu finare målfacit. Han hängde inte alls med i tempot i Allsvenskan, och blev en riktig superflopp. Varför skulle finnen slå igenom? Kul om vi lägger ut en rejäl summa (vilket vi lär få göra om vi vill ha honom) och så blir han en flopp som inte ens platsar på bänken.

7/19/2006 02:10:00 PM  

Någon anonym frågade om den andre spelaren att presenteras samma kväll som Doktorn - det var Max von Schleebrügge.

7/19/2006 02:29:00 PM  

Rätt. Bry er inte om Ålborg-spelare eller Ålborgläkare utan koncentrera er på de vi har eller kan få istället, Grönvita.
Annars är detta en kanonblogg!

7/20/2006 02:50:00 AM  

Tarmo Neemelo spelar i ett annat lag, med en annan turbulens, med andra medspelare.
Det är inte helt jämförbara parametrar.

7/20/2006 02:53:00 AM  

Listor hit och listor dit. Den enda lista som betyder något ät min rabking över världshistoriens största profiler. Nr 93 är Vincent van Gogh.

7/20/2006 03:02:00 AM  

Han behövs inte, i bajen är det ante som står för tavlorna

7/20/2006 03:43:00 AM  

Lita på en skåneboende bajare... Gustaf Andersson är långt ifrån den spelare man trodde han skulle kunna bli när han fortfarande var ung och "lovande". Han är INTE bra. Och gör han nån gång ett inhopp och avgör en match (mkt sällan) så är det snarare tur än kvalité. Startelvan ska vi inte snacka om. Som Samba, typ. Fast GA är nog ännu sämre...  

Posted by micke

7/20/2006 04:49:00 AM  

Here are some links that I believe will be interested

8/07/2006 05:37:00 PM  

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

8/16/2006 11:22:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home