Wednesday, July 26, 2006

Dementi by proxy

EDIT: FotbollDirekt reagerade föredömligt snabbt och tog bort Hammarby-referenserna från sin text. Så egentligen är det här blogginlägget helt onödigt nu. Men läs det för all del ändå.

---

När vi inte har något roligare att göra får vi ägna oss åt dementier (eftersom, tja, ingen annan gör det). FotbollDirekt påstår nu i eftermiddag att Falkenbergs Stefan Rodevåg "står högst upp på Bajens önskelista", en ganska sensationell och deprimerande uppgift där de hänvisar till Hallands Nyheter som källa.

Vi läste Hallands Nyheter-artikeln - här är den - redan i morse, och eftersom vi tyckte att det var lite skumt att Hammarby namedroppades i ingressen men inte i texten överhuvudtaget tog vi kontakt med reportern. Här är svaret:

Hej,
Ja det blev lite fel.
Från början hade texten med en fråga. "Du står enligt Aftonbladet på Hammarbys lista", varpå Stefan svarar "Ja, jag läste det, men det är inget jag har hört något om"

Men allt kommer inte alltid med och när det ströks så blev ingressen, som du säger, lite hängande i luften.
Du kan nog vara lugn, Rodevåg kommer aldrig spela med bajen. Men att han har nämnts i de sammanhangen tyckte jag att våra läsare skulle få veta, oavsett hur mycket belägg AB hade för det eller inte. Det visade att han är het.

[här klipper vi bort en bit där vi och reportern har olika uppfattningar om Rodevågs kvalitet]

mvh, etc


Aftonbladets "pseudo-lista" från förra veckan är alltså ursprunget, och den har vi som bekant redan dömt ut som ett fantasifoster, så vi sitter nog ganska lugnt.

***

Att man för några år sedan skulle ha jublat oreserverat om Hammarby hade satts i samband med Superettans skyttekung är en annan sak, även om det i viss mån sätter dagens krav på Björnes ersättare i perspektiv. Det är inte så jävla lätt. Men det visste vi ju redan.

But that was then, this is now, and no one knows what tomorrow will bring.

Men oavsett vilket för morgondagen (antagligen) inte med sig Stefan Rodevåg.

5 Comments:

Utan att själv ha någon uppfattning, då jag inte har sett Rodevåg, kan man ju konstatera att det är ett bra facit att leda skytteligan med ett brögäng.
Varför dömer gsu ut honom? Sahlin var 28 när han gjorde succé i allsvenskan.

7/26/2006 07:43:00 AM  

Sahlin hade aldrig fått chansen på Allsvensk nivå. Rodevåg platsade inte i Kalmar, ansågs för långsam, och en (i och för sig duktig) boxspelare snarare än löpare.

7/26/2006 07:53:00 AM  

Får kort sagt väldigt mycket Göran Marklund-vibbar.

7/26/2006 07:54:00 AM  

Brrr... Göran Marklund kanske signar idag eller i morgon för Bajen, då...;-)

7/27/2006 03:21:00 AM  

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

8/12/2006 09:43:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home