Monday, July 31, 2006

Ingen panik, alla på en gång...

Henrik Appelqvist i Expressen i morse: Vi jobbar för högtryck för att förstärka truppen.
Jaja, den har vi hört förr, tänkte man.

Men ikväll rapporterar norsk media att Hammarby har lagt ett - sockrat - bud på Viking Stavangers forward Nkhosinati "Toni" Nhleko.

Först av allt konstaterar vi "Vilket jävla namn". Ett hyggligt stort namn i Stavanger visar det sig dock. Toni Nhleko är född 1979, och en stadig bit på 183 centimeter och 85 kilo. Samtidigt är han känd för att ha både speed, hårdhet och målsinne. Under Tom Prahls något prahlhänta ledning har han bänkats till förmån för Peter Ijeh, vilket i och för sig inte behöver betyda något med tanke på Prahls tendens att förorda sina favoriter även när oddsen är överväldigande åt andra hållet. (finns det något annat skäl att värva Mattias Asper? Egentligen?)

Nhleko har åtta A-landskamper för Sydafrika, bland annat i Afrikanska Mästerskapen 2004 och har tidigare spelat i Brann (tillsammans med PFO) och MLS-laget Dallas Burn. Han har samma agent som Bajens tidigare icke-provspelare Thiago Martins och agenternas hemsida är en virtuell resa rakt in i 1998. Vad nu det kan betyda. Ingenting, hoppas vi.

På forumet Vikinghordene, där vi hängde en del förra sommaren i jakt på nyheter om Hannes Sigurdsson, går diskussionens vågor höga ikväll. Vi rekommenderar ett besök. Besök för all del även bloggen Fire Fire Tre som trots det AIK-klingande namnet verkar vettig och dessutom har koll på Nhk... Nhlke... på Toni än vi rimligtvis kan få genom en timmes vansinnessurfande.

Slutligen - följ länken, sätt igång videoklippet och kolla in femte målet. Men undvik gärna målgesten.

***

Och inte nog med det. Vanligtvis trovärdiga källor (d v s inte media) gör också gällande att Hammarby förhandlar med forne Djurgården- och Malmömittfältaren Louay Chanko, som är klubblös efter att ha rivit kontraktet med AEK Aten, som han kom till från Malmö under ganska, eh, uppmärksammade former.
Om vi för ett ögonblick bortser ifrån det är han känd för att vara en både löpstark och teknisk mittfältare med både kreativa och destruktiva kvaliteter, och som en av de viktigaste kuggarna i Malmös guldlag 2004, innan han strax efter sin "avvikelse" petades till förmån för Anders Andersson (Prahl! Igen!). Tänk en flashigare Fischbein.

Han provtränade med Bajen inför säsongen 2001, men att påstå att han och Sören Cratz hade samma fotbollsfilosofi är nog att ta i. Vreden drev honom till ett antal konstiga citat, och till Djurgården. Men där har Danken, Kajan och Saarenpää också varit.
Okej, Saarenpää är inget bra exempel.
Dessutom ska han enligt uppgift visst ha spelat på pojknivå i Bajen. Kan det stämma månntro?

Det lär komma mer i den frågan... liksom om de eventuella förhandlingarna förstås.

Dessutom snackas det om en isländsk forward. Det är nog inte Nhleko.

***

Och - just ja - Patrik Gerrbrand är på väg att lämna Leicester. Vi återkommer om det i morgon...

11 Comments:

Ang att värva (ex-)gårdare så borde vi plockat Jones K-A för länge sen när han var i kylan - han sitter på bänken förvånansärt mycket fortfarande men nu verkar de vilja behålla killen. Inte konstigt.
Micke

7/31/2006 02:07:00 PM  

Till Norge? Å fan.
Micke

7/31/2006 02:11:00 PM  

Haha, jag gillar den snurrande bollen på agenternas hemsida. Riktigt tjusigt! Nu måste vi värva snubben, om så bara för att hjälpa hans kompisar...

7/31/2006 02:33:00 PM  

Argumentet verkar vara att Prahl har petat spelarna alltså är de bra. Peter Ijeh har på 6 matcher i Viking gjort 6 mål . Det känns ganska logiskt att Sydafrikanen fick foten.

Att Lolo Chanko blev petad till förmån för Anders Andersson är helt fel. Det var Tomas Olssons plats som Anders Andersson tog. Lolo Chanko spelade huvudsakligen på kanten och hade en svag vår vilket gjorde att han petades till förmån för Yksel. Inget konstigt med det och det hade inte behövt vara något permanent. Problemet med Chanko är att han har ett fruktansvärt dåligt psyke och klarar inte av att sitta på bänken, vilket han bl.a berättar om i en Offside intervju, det var förövrigt exakt samma anledning som gjorde att han lämnade Djurgården.

Jag ska inte förneka att Lolo Chanko var bra 2004, men en av de viktigaste? På rak arm skulle jag kalla följande spelare viktigare från det året: Afonso, Skoog, Tomas Olsson, Joseph Elanga, Jon Inge Höiland, Daniel Majstorovic och Patrik Andersson. Skulle snarare jämföra hans insatser i MFF med Erik Johanssons, han var med, gjorde aldrig bort sig, men satte inga större avtryck heller. I ett lag med medgång gör han bra ifrån sig, tyvärr har han en förmåga att hänga med huvudet. Frågan är hur han tar en ganska fiaskoartad period i Grekland. 

Posted by Jasper

7/31/2006 02:38:00 PM  

Jasper: MFF-redaktionen på Svenska Fans utsåg honom till bäste mittfältare 2004. Om det nu betyder nåt.

Vad gäller Prahl låter vi inga fakta stå i vägen för en billig komisk poäng.

7/31/2006 02:42:00 PM  

Kan den där islänningen vara Hördur Sveinsson från Silkeborg? 23 bast, sex mål på 13 matcher förra säsongen i danska superligan. Tror att han gjorde mål mot Sveriges U21 när vi torskade mot Island i Eskilstuna med 4-1 förra året dessutom.
Om det är han så lär han bli dyr. Silkeborg ligger sist, har jag för mig, och då vill man nog inte släppa en sån duktig spelare för småpotatis. Mer info om den isländske anfallaren om det går!

7/31/2006 06:43:00 PM  

Lite mer om Hördur: Han provspelade för gnägget men fick nobben. Han skulle då enligt tränarna inte hålla allsvensk klass. Hur han då lyckades göra alla dom där målen kan man ju fråga sig... Vore ju fint om det var han vi siktade på och att han visade att han faktiskt håller allsvensk klass. Det skulle svida länge och väl i solna.

7/31/2006 07:13:00 PM  

Funderade också på Sveinsson, men eftersom han gick till Silkeborg i mars får han väl inte göra någon ny övergång redan nu? Bäst att fråga sportch... nej, visst fan.

Veigar Pall Gunnarsson är nog för dyr och vår gamla blogg- och Vikingbekant Hannes Sigurdsson verkar få hyfsat med speltid i Stoke.

Så det vete fan.

8/01/2006 12:23:00 AM  

om jag inte är felunderrättad så går veigar som bosman i höst och det kanske är så att staebek är sugna på en försäljning nu? 

Posted by Anonymous

8/01/2006 12:36:00 AM  

Varför inte plocka den svenska killen i Sandefjord, Andreas Tegström som gör mål på mål med nykomlingen i Tippeligen. Vad jag har hört från kompisar i Jönköping så ska han vara riktigt överjävlig. Hellre han än Nannskog iallafall.

8/01/2006 10:44:00 AM  

"Ang att värva (ex-)gårdare så borde vi plockat Jones K-A för länge sen när han var i kylan - han sitter på bänken förvånansärt mycket fortfarande men nu verkar de vilja behålla killen."

Jones har varit skadad hela säsongen och lirat från start alla matcher han har kunnat. 

Posted by Kristoffer

8/01/2006 12:22:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home