Thursday, August 03, 2006

O ye of little faith

Innan någon annan hänger ut honom, här är de ödesmättade ord en av våra skribenter yttrade i halvtid.

Namn: ...grönvita sidan upp!
Sänt: 2006-08-03 20:03:52
Tamefan det sämsta jag sett sedan jag minns inte när.
Ja, är hemma. Skjut mig.
Ja, har PPV. Skjut mig.
Ja, jag tar mitt ansvar och stänger av. Skjut mig.

Han ska se reprisen nu.
Sedan skjuter vi honom nog.

4 Comments:

Äh, stabil seger. Jag var aldrig orolig... jaså är det fult att ljuga? Aj då, då ber jag genast om ursäkt.

Var det verkligen samma lag som spelade i Hammarbytröjor i den första halvleken som i den andra? Länge sedan man såg en sådan total scenförändring på bortaplan av Bajen. Samtidigt visar ÖIS med eftertryck varför de är ett bottenlag, eller i alla fall vad självförtroende betyder - de kan spela värsta sambafotbollen fram tills det blir målchans men de har inte kylan tillräckligt ofta för att ta vara på det hela. Det är inte enbart röta att David Johansson får Toivonens skott på benet och till hörna när Benny är bortspelad, tex. ÖIS har missat massor av målchanser hela säsongen, och efter halva serien går det inte bara att skylla på otur (i så fall har Pablo haft grym otur ända sedan början av 2004) när chans efter chans missas.

Så länge inte Ante skriver på ett nytt kontrakt ser jag, så länge Benny fortsätter att vara så här stabil, ingen som helst anledning att släppa tillbaka honom i kassen. Ante får härmed se sig petad, anser jag. Och det är ett MYCKET högt betyg till Benny. Han är ruggigt stabil och trygg i kassen - och jag är inte förvånad. Jag har sett Benny på både träning och match och det jag har sett i dag och mot Häcken är inga sensationella saker. Han gör det enkelt för sig, distinkt och tydlig kommunikation med backlinjen (det ser man även om man ser matchen på tv) och inga konstigheter i spelet - precis som det ska vara. Nu återstår egentligen bara att se om han kan hålla det här över en längre period, men jag har som sagt inte sett något som talar emot att Benny faktiskt ÄR så här bra.

...och återigen får Bajen riktig fart på spelet när Erkan kommer in. Nu var det väl delvis också ett resultat av att hela laget skärpte sig, men vi såg det mot Häcken och vi såg det i dag. Läge att spela Eguren-Erkan från start på innermitt i returen mot ÖIS? Ni såg väl inlägget som gav 1-2? Absolut världsklass på den knorren, rätt på pannan på PFO som faktiskt ska skämmas för att han nästan missade ett helt öppet mål. Tur att Pålle var vaken på stolpreturen.

8/03/2006 02:06:00 PM  

En fundering - när Petur tog bollen med handen i första halvlek var handen innanför straffområdet men bollen befann sig på linjen. Ska det vara straff eller frispark då? Rent spontant tror man väl att det borde vara straff, men är det inte bollens position som är avgörande? Jag menar, det blir ju inte mål om man sparkar bort bollen från mållinjen även om foten är innanför. På samma sätt borde det väl inte vara straff om bollen stoppas på straffområdeslinjen även om handen råkar vara innanför?

8/03/2006 02:52:00 PM  

jag är lite rädd för att bollfan faktiskt var innanför straffområdeslinjen så ovanstående fråga blir väl lite akademisk, om än intressant... Huvudsaken var att Åke inte såg det, men kan ju kompensera för att han blåste dubbelt så många frisparkar för örgryte som för bajen... 

Posted by micke

8/03/2006 02:56:00 PM  

Att Åke lät bli att blåsa för Peturs hands får vi se som kompensation för Ailtons mål som också var hands (han tog upp händerna när Max klackade bollen mot honom). Det kanske ska tilläggas att det var rätt svårt att se tydligt (var tvungen att köra sammandraget med lägre hastighet) så man kanske kan förlåta domarna för den missen.

8/03/2006 03:49:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home