Thursday, August 17, 2006

Helt apropå

Först och främst, gör som tusentals andra: Skriv på arenauppropet!

***

Apropå det, mer arenanyheter idag, avd "Fritt Fall":
"Hammarbys fiende nr 2", Globe Arenas vd Ulf Larsson, byter jobb. Så lägligt. Vi hoppas innerligt att det ger honom en mer nyanserad och mindre självbevarelsedriftsbaserad bild av arenaprojekten...
...fast han kanske samtidigt lämnar ordförandeposten i den projektgrupp vars rekommendationer har en avgörande betydelse för Globe Arenas AB:s framtid?
Good riddance, i så fall.

***

Apropå Good riddance, eller snarare bad riddance, verkar en majoritet av de internetburna Viking-fansen inte vara särskilt nöjda med försäljningen av Toni Nhleko, och den uppgivna försäljningssumman - ca 2,9 miljoner svenska kronor - är iungefär en tredjedel av vad de hade väntat sig. Känns ganska skönt att vara på den andra sidan av en sådan diskussion, faktiskt.

***

Och apropå bråkiga norrmän, en kort kommentar till gårdagens chockattackavslöjande; Tom Nordlie till Hammarby?
Nä, det känns inte särskilt sannolikt. Lite för mycket Antoine över honom... eller kanske snarare Cratz, om man ska vara välvillig snarare än raljant. En obekväm och snacksalig tränare som byter klubb oftare än Liston byter underkläder känns inte som någonting som skapar kontinuitet.

4 Comments:

Har varit inne på det tidigare (på annan plats) men under 3 miljoner för en "etablerad" forward måste anses som ett helt ok pris.

Den här storleken på summor ska, på sikt, vara i det närmaste växelpengar för Bajen om vi på allvar ska kunna hävda oss mot större lag på kontinenten.

Vi måste ha råd att köpa en spelare för 2-3 miljoner och se honom floppa utan att det saboterar ekonomin för all framtid.

Personligen är jag j-gt nyfiken på vad Paulinho värderas till? Min gissning: 25 miljoner.

von_oben

8/17/2006 06:14:00 AM  

von_oben: eftersom en utländsk klubb inte kan räkna Paulinho som eu-spelare, och eftersom han är så pass gammal, får du vara optimistisk och drogad om han ska värderas högre än Runa. Vi kan nog få fem miljoner för honom ungefär.

8/17/2006 09:19:00 AM  

JA men ifall paulinho vinner skytteligan så kanske vi kan få 12 - 15 miljoner för honom. 

Posted by Neutral

8/17/2006 11:45:00 AM  

5 miljoner?! Jag undrar vem som går på droger...

Ok, jag ska erkänna att jag antog att en spelare som är "EU-anpassad" i ett land därmed är det i alla EU-länder, men så är det uppenbarligen inte. Det förändrar bilden helt klart. Då kan man glömma mina 25.

Runa gick för ca 700 - 800 000 pund. Det motsvarar ca 10 - 11 miljoner. Det låter rimligt. Således är Neutral rätt ute.

von_oben

8/17/2006 11:59:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home