Friday, August 11, 2006

Nåt hände

Aldrig får man koppla av.
Toni Nhleko är alltså i princip klar till kvartsklar för Hammarby, vilket den som tagit sig tid att läsa mellan raderna hade kunnat konstatera redan när Egil Östenstad först började tjafsa om döda bollar, ballar, eller vad det nu var. Lita aldrig på en norsk glappkäft.

Eller på en tränare i blåsväder.

För Aftonbladet passar givetvis på att hatattackera värvningen redan innan den ägt rum, genom att låta Thun Prahl uttrycka sig lagom hånfullt om den spelare han bänkade till förmån för sin egen gullgris Peter Ijeh. Ungefär i den vevan verkar Viking ha slutat göra mål, förresten.

Vi som brytt oss om att ta reda på lite mer vet att Nhleko är en av Tippeligans mest effektiva anfall enligt statistiken (som man i och för sig kan bevisa det mesta med, inkllusive att Dedé hade minst andel underhudsfett i Allsvenskan. För all del, det kan ha flutit ovanpå), att han är tung, snabb och löpvillig och att de mål han har gjort knappt var målchanser i utgångsläget.

Apropå Dedé så finns det (gudskelov, med tanke på vårt track record när det gäller att förutspå hur bra en värvning är) trots allt en del förbehåll kring Toni Nhleko. Där matchvikten är ett av de tyngsta. Liksom hans påstådda trivselproblem i Stavanger.

Stockholm är, gudskelov, inte Stavanger.
Och om man ser på hans prestationer i våras - medan han fortfarande spelade från start - var han inte smal, men snabb. Och det är väl egentligen det det handlar om.

Oavsett vilket är det, på många plan, att betrakta som en spännande lösning.

***

Match i morgon, och då bör någon från redaktionen åter vara på civiliserat territorium.
Ångesten blir för övrigt bara större av att vara avskuren från omvärlden.

3 Comments:

Han bara finns där och gör mål efter mål.

8/11/2006 01:44:00 PM  

Efter ÖIS katastrofen så är det uppenbart att det inte är är en forward som saknas utan Petters ersättare. Erkan klarade inte av det. Chanko stod för årets sämsta spelarinsats i bajen.

För att kunna göra mål efter mål måste det finnas något mellan backlinje och anfall.

8/12/2006 12:27:00 PM  

http://www.fram.is/leikmenn.asp?lid=84&did=5

/Mr X

8/12/2006 01:57:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home