Monday, August 14, 2006

Fönstershopping

Det är som om Hammarbyledningen en gång för alla vill visa att man faktiskt kan i den mån pengarna finns, för efter en inledningsvis deprimerande Silly där både försäljningar och långtidsskador ersatts på ett förhållandevis tillfredsställande sätt, sopar man fram ett par provträningar också.

Islänningen Heidar Geir Juliusson (ser han inte ut som Petter Andersson, ca 2003, på bilden här till höger?) är gammal lagkamrat med Dubbel-Gurra, offensiv mittfältare/forward och ingår som 18-åring i Islands U21-trupp (fyller 19 i övermorgon, för övrigt)...


...och argentinsk-chilenaren Juan Manuel Lucero, 21, också offensiv mittfältare/forward och med meriter från bland annat mästarklubben Colo-Colo, uppgavs så sent som för en månad sedan vara på väg till Galatasaray, men hamnade genom underliga vägar (supporterinitiativ, sägs det) på Årsta i stället.
Det låter som att det finns en eller flera intressanta storys där.

Men det är kvällspressens problem. Fast de är väl upptagna med friidrottsskandaler.

(ingen kommer att komma ihåg att Jimmy Nordin var ute och rumlade. Knark är alltid saftigare än sprit.)

Öh, nåväl. Oavsett om spelarna är aktuella eller inte går det inte att komma ifrån att provträningar i ett läge där truppen faktiskt är "full" (om man räknar mittfältare som forwards och, etc) känns betydligt bättre än provträningar vid tillfällen då det råder ett desperat behov efter påfyllning.

Eller så är dessa plötsliga uppdykanden bara ett järtecken i skyn på att någon är på väg bort.

***

Toni Nhleko har skrivit på, och fått en tröja, även om det är oklart vilket nummer den har. Kontraktet sträcker sig 2009 ut. Därmed har fyra Hammarbyspelare "försvunnit" - fem om man räknar med Hindsberg, men det gör vi inte - och fyra har kommit in, vilket får betraktas som klart godkänt utifrån omständigheterna.
En skadad nyckelspelare kan aldrig ersättas fullt ut, givetvis - inte i all hast och inte optimalt, om man inte är typ Chelsea - och en ersättarvärvning är initialt nästan alltid en försvagning (om man inte är Malmö... eller Öster) men Chanko/Eguren för Mikkel/Petter, Nhleko för Runström, och i någon mån Monteiro de Macedo för Sulan är ungefär så bra som man rimligtvis kan begära.

Att det gnälls på Chankos insats i lördags må vara hänt, men när man slänger in en snubbe som bortsett från en B-lagsmatch haft semester sedan i maj ska man helst inte förvänta sig så mycket heller. Det säger tyvärr mer om truppen än om honom att han var förstahandsvalet på bänken.

***

Hammarby leder fortfarande Allsvenskan, om någon undrade.

3 Comments:

Fan va positivt ;)

Ser fram till Tisdagen & alla proffsomdömena på olika forum.
GG

8/14/2006 08:12:00 AM  

Hindsberg lägger av med fotbollen. Det meddelande han i förra veckan.

8/14/2006 01:16:00 PM  

Varför är våra anfallare så få?
Läge att värva en av de två!

8/15/2006 01:25:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home