Tuesday, April 10, 2007

Trainspotting

...och Hammarby är, om inte kvar på perrongen, så desperat hängande i sista vagnens bakre dörr med fötterna i luften och en minst sagt svårplacerad tyngdpunkt. Pipan har blåsts, flaggan är viftad, Allsvenskan har tillryggalagt 1/26 av sträckan, om två tåg möts, det ena kör i 50 km/h och det andr... eh, nä, men ni fattar vad vi menar.

Tiden för att jobba ikapp, för att packa, ta sig till stationen och genomlida biljettkön är hur som helst ute. Problemet är att hälften av resenärerna inte har kommit.

***

José Monteiro kan, på sikt, bli en mycket, mycket bra allsvensk spelare. Han har snabbheten, styrkan och spänsten för att bli det. Han gjorde en sensationellt bra debut-höst i fjol, när han hade erfarna och ansvarstagande spelare bredvid sig. Men han är inte där än, och ett allsvenskt försvar som lutar sig mot José Monteiro som nyckelspelareN är inget starkt allsvenskt försvar. Det såg vi efter en minut, det såg vi efter 39 minuter.
Monteiro hade Sulan bredvid sig. Javisst, men Sulan är inte Sulan än efter skadan. Vi hoppas innerligt att han snart är Sulan igen. Men han är inte där än. Heller.

Vi stoppar tågmetaforen här, inte för att vi inte skulle kunna hitta på något krystat om en Eguren på fel spår, eller en Paulinho med elfel, eller att Sebastian Castro-Tello kan få sin biljett uppgraderad till första klass snabbare än vi tror (men målet var lite av en tjuvåkning), eller hur ytterbackarna såg ut att få slut på kol efter en halvtimme, eller för den delen stinsarna, men varför begränsa oss i onödan.
Och nej, efter en poäng i premiären snackar vi inte om "avgångar" heller. Inte annat än i tågsammanhang.

***

Vi såg en Kingson, men ingen kung, ingen frälsare, utan en målvakt som som vanligt i Bajen e l (efter Lasse) blandade friskt mellan briljans och osäkerhet, och Erland Hellström kan få sin chans i målet snabbare än de flesta väntat sig. Å andra sidan har Richard Kingson varit här i knappt två veckor, och det är en jävligt kort startsträcka för vilken målvakt som helst. Vi får se. Han är inte där än.
Den igen.

Vi såg en god halvtimme följd av en ond timme. Det snackas så mycket om "sista tredjedelen" (årets näst mest urvattnade term) Men idag var Hammarby inte i kontroll av någon enda tredjedel av planen under två tredjedelar av matchen. Det är att räkna med bråk.
Då är det lätt att alla positiva intryck som man han bygga upp i början av matchen glöms bort när summeringen görs. Vilket blir rätt orättvis. Men ett lag är aldrig bättre än sin sista tredjedel. Eller hur det nu var.

***

Ändå - Hammarby ligger en poäng före guldfavoriterna (årets mest urvattnade term) AIK och Djurgården, och tittar man på den där jämförelsetabellen vi gafflade om härom dagen ligger Bajen efter match 1 på plus minus noll poäng, med ett mindre gjort mål men samtidigt ett mindre insläppt.
Sedan finns det som bekant bara tre sorters lögn: Lögn, förbannad lögn och Sportbladet Zoom, förlåt, statistik.
Det är 25 matcher kvar, förlorar vi dem åker vi ur utav bara helvete.

***

Till nästa match vill vi se Christian Traoré i startelvan, vi tror att vi vill se Charlie Davies. Möjligen vill vi se Joakim Jensen; även om vi faktiskt nästan alltid försvarat honom är det en lite ovan känsla, det är också inte uteslutet att vi vill se Erland Hellström.
Om de är där än, då. Lördag, Söderstadion, är mindre än fyra dygn bort.

Och - spring Petter, spring!

3 Comments:

Och vad exakt är lögn med Sportbladet Zoom? Det är väl det mest exakta/korrekta som kommit från den tidningen.......någonsin? : )

4/10/2007 03:09:00 PM  

Nåt fel måste det ju vara om Dubbel G va klart snabbast...

Tycker man kan vara positiv Bajare ändå en dag som denna. 1 poäng. Ingen förlust. 1 mål gjort. Bara 1 insläppt. Före aik och dif i tabellen.
Sen att det såg för j-lit ut det tycker jag vi skiter i!

4/11/2007 01:13:00 AM  

Spännande att ni callade "skandalen" med den knarkande afrikanska turken :) Tycker ändå att AB gick ganska lugnt fram - trots stora "AVSLÖJAR"-symboler.

4/11/2007 02:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home