Wednesday, April 04, 2007

Det var som FN

Unicef är Hammarbys nya tröjsponsor. Eller är det Hammarby som sponsrar Unicef? Svårt att säga.

Hemmatröjan är ju en ren plankning av Barcelonas i allt utom färgsättningen, och bortatröjan är vit. Vi vill gärna smälta och analysera nyheten ett tag innan vi fäller någon dom, men det rör sig i alla fall inte om samma designmässiga kollaps som Royal League-tröjan.

Mer info kommer i sinom tid här
och här.

24 Comments:

Fruktansvärt fult med "Barca" ränder. Kan de inte spela med hästens tröjan istället?

4/04/2007 04:07:00 AM  

Har vi gjort vår bästa affär genom tiderna kanske?

"Hammarby Fotboll bidrar med 50.000 kronor för rätten att pryda matchtröjan med UNICEFs välbekanta varumärke".

Det låter ju som en bättre affär än att FÅ några miljoner för exponeringsytan.

Och vadå "känd" anledning? "Nike blev klar som materialleverantör av känd anledning sent in på säsongsupptakten."

4/04/2007 04:18:00 AM  

Vad exakt är det i Bajens ursprung som har med UNICEF att göra? Men det är trots allt helt OK. Trots att det är en Barcaplankning rakt igenom. Inga kaffekappar eller ICA-loggor. Jag hade en lite annan teori här:

http://wigforss.blogspot.com/2007/04/smoke-em-if-you-got-em.html

4/04/2007 04:21:00 AM  

Det där treåriga samarbetet kommer säkert att fungera skitfint efter några ordentliga upplopp/riots/uppgörelser iscensatta av några av våra "supportrar". Absolut inget ont om Unicef på NÅGOT vis, bara en stilla ifrågasättning av hur styrelsen tänker svara när den rosa tidningens representanter frågar hur huliganism och unicef egentligen lirar ihop?

Är verkligen styrelsen så långt ifrån verkligheten?

Som om Pampers skulle inleda ett samarbete med svenska boxningsförbundet för att småbarn skyddas av deras mjuka blöjor när de slår sig. Eller någonting sådant. Långsökt ok, men jag börjar bli lite förbannad över nivån av (medvetet?) skitsnack och marknadsdravel det kommer ur munnarna på styrelsen så fort de öppnar käften.

4/04/2007 04:26:00 AM  

1. Kolla mitt inlägg på Osynliga handen 30 mars. :-D

2. Jag har sagt det förut - tröjplatsen är INTE värd "några miljoner". En helt ny tröjsponsor skulle kanske tillföra 8-900 tusen/år. Att uppgradera en existerande skulle kanske tillföra 3-400 tusen/år. det är så verkligheten ser ut.

Jag skulle tippa att det reella inkomstbortfallet är betydligt mindre. Läser man mellan raderna så har de andra sponsorerna gått in med lite extrapengar i och med att man har Unicef på magen.


/Flugan på väggen

4/04/2007 04:34:00 AM  

"Medvetet" eller snarare "okunnigt" heter det nog förresten. Styrelsen kan ju när allt kommer omkring inte tro att Hammarbys "ursprung" och "värderingar" ändras till Unicefs bara för att de VILL det?

Eller?

Eller det kanske (lite "stolpe in") LÅTER bra när ämnet diskuteras med grannarna på grillfesten hemma i Saltsjö-Duvnäs (eller vart du nu bor)?

På den festen finns det en jävla skillnad i värderingar om du jämför med snacket på Katarina Bangata för 65-70 år sedan, Janne. Och det har fan ingenting med Unicef att göra.

4/04/2007 04:36:00 AM  

"- Samarbetet visar hur fotbollens betydelse sträcker sig långt utanför det rent sportsliga, säger JanFriedman, ordförande Hammarby Fotboll AB."

Vadå visar, underförstått vadå?

Inled ett samarbete med Leksands Knäckebröd så är du rätt långt bort ifrån sportsliga samarbeten också.

Jag kan fan inte låta bli att tänka att detta är vad Jan vill och inte i första hand vad Hammarby vill.

Och det är för ditt osjälviska arbete enbart för Hammarbys väl och ve du är vald.

4/04/2007 04:43:00 AM  

Det här dravlet Janne är fruktansvärt långt bort från Hammarbys grundläggande värderingar och ursprung:

"Vi, och alla våra intressenter, är glada för att UNICEF och Hammarby Fotboll kan göra detta tillsammans. Varje Hammarbyare ges nu förmånen att vara en del av UNICEFs viktiga arbete för alla barns rätt till ett värdigt liv runt om i världen. Vi räknar dessutom med både kort- och långsiktiga kommunikativa och ekonomiska effekter genom ett kraftigt ökat stöd till UNICEF."

4/04/2007 04:45:00 AM  

8-9000:-/år? Du menar 8-9000:-/match eller?

Som klacksparksvän betalar du ju drygt 60.000:- för sex plåtar och lite arenareklam m.m.

4/04/2007 05:16:00 AM  

Ah, missade nollorna, flugan..

4/04/2007 05:19:00 AM  

Så jävla klockrent av Bajen! Stirra er inte blinda på att det kostar någon mille i detta nu att inte ha en kommersiell tröjsponsor - det här kan ge många miljoner tillbaka i det långa loppet tack vare de goodwill-effekter det ger (förutsatt att det hanteras rätt). Bajen kan göra nytta för Unicef och dra in stålar samtigt, kan ju egentligen inte bli bättre.

4/04/2007 05:38:00 AM  

Jag tror det är riktigt bra för varumärket helt klart!
Vilket företag vill INTE förknippas med UNCICEF? Vilka företag vill förknippas med tex öl och allt vad det innebär?

Bortastället är riktigt snyggt!

4/04/2007 05:53:00 AM  

Heja Bajen!
Sluta klaga, fan vad ni klagar. Om styrelsen tänker ekonomikst kortsiktigt får de skäll, om de tänker långsiktigt får de skäll. Vad de än gjort under de senaste 5 åren får de skäll. Under samma tid som Hammarby ökat sin omsättning ofantligt och blivit ett stadigt topplagi allsvenskan.

Hur fan kan folk verkligen tro att de vet vad som är bäst för bajen i alla lägen?
Vad är det för människor som tror att de kan driva en stor organisation på egen hand utifrån någon jävla förenklad instinkt.

Varför har bajare denna enorma brist på empatisk förmåga?

Var stolta över bajen istället som gjort något ingen anna vågat göra i Sverige. Och när fan blev det dåligt att förknippas med världens populäraste klubb, Barca.

/R

4/04/2007 05:56:00 AM  

Om det finns en organisation man vil bli förknippad med är det UNICEF.

Om det finns ett lag man vill bli förknippad med är det Barcelona

Hur kan man påstå sig vara Hammrbyare och inte vara stolt en dag som denna.

Forza Hammarby

4/04/2007 06:13:00 AM  

Unicef är bra, tröjorna helt ok, Bajen är bäst.

Det var inget annat jag menade när jag klagade. Och klagar inte heller på om styrelsen är lång- eller kortsiktig. Och jag brukar överhuvudtaget definitivt inte klaga på styrelsen.

Men jag är förbannad över att kommentatorsfunktionen är avstängd på officiella och jag köper inte Jannes skitsnack om att detta med Unicef är en våt dröm sett ur BAJENS perspektiv.

Läs det så här om ni vill: Bajens styrelse ska jobba enbart för Bajen och definitivt inte tysta sina "intressenter" genom att stänga av kommentatorsfunktioner.

Och ja, jag vet att Bajen är ett aktiebolag med vinstintresse och jag är vanligtvis jävligt positiv, men det stör mig att (ok, KNAPPT) en miljon investeras/slängs bort på varumärket om det inte ENBART är för Bajens bästa och inte en potenshöjare för styrelsen. Vilket jag tror, därav "klagomålen".

4/04/2007 06:42:00 AM  

"potenshöjare för styrelsen"???
Ta och kamma dig!!! Skulle de isåfall samarbeta med barnarbets-platsen NIKE?
Detta projekt är goodwill och bättre reklam än huliganism för Bajen, goodwill och bättre reklam än barnarbetare för NIKE, och en jävla bra reklamplats med stor exponering för Unicef.
Tre parter, tre vinnare.

4/04/2007 06:53:00 AM  

En grundlektion i sponsorkunskap.

1. Ett samarbete kan aldrig vara bra ENBART för den ena parten.

2. Företag sponsrar Hammarby för att de vill förknippas med klubben.
Desto högre anseende klubben har det mer kostar det.

3. En sådan good will tar lång tid att bygga upp, samt fort att rasera.

4. En genväg till att höja klubbens anseende, och därmed öka sponsorintäkterna, är att agera "non-profit" i välgörenhetssammahang.

Sammanfattning: vågar du avstå småpengar kan du vinna större pengar.

4/04/2007 07:03:00 AM  

Jag tycker det är ett alldeles strålande grepp från Bajens sida, speciellt efter skandalerna i höstas. Det är nätt, snyggt och bra. Alla andra klubbar avundas oss.

/Bajen på Dramaten

4/04/2007 07:33:00 AM  

Du som tycker att jag skulle kamma mig, fattar inte riktigt vad du menar och jag tror inte du fattade vad jag skrev heller.

Bajen, Nike, Falcon, Unicef, tröjorna är bra. Vad fan har det att göra med att jag tror att styrelsen tycker att detta var en stor jävla fjäder i hatten för dem personligen (kanske inte i första hand, men jävligt nära)?

Tror du att du måste tjata länge på Unicef för att de ska gå med på att få gratis marknadsföringshjälp i miljonklassen?

Tror du att något annat lag i allsvenskan skulle blivit nekade?

Tror du att Unicef säger nej till Djurgården om Bosse ringer och ber dem imorgon?

P.s. Jag kammade mig i morse, det får räcka. d.s.

4/04/2007 07:50:00 AM  

P.s. så att det blir lättare för dig att svara: alla ovanstående "negativa" kommentarer har jag skrivit och du kan kalla mig Barbapappa så blir det lättare att adressera svaren. d.s.

4/04/2007 07:56:00 AM  

För övrigt tycker jag att det var att officiella tog bort kommentatorsfunktionerna. Så mycket skitsnack som det skrevs där går inte att acceptera. Vill du framföra en åsikt till någon i Bajen är det väl bara att maila eller ringa? Men då kan du förstås inte vara anonym utan får stå för dina åsikter. Oj, jag är visst också anonym, men det är väl internets stora nackdel...

4/04/2007 08:35:00 AM  

Hur många artiklar om de andra allsvenska lagens nya matchtröjor har vi sett?

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1038939,00.html

Bra jobbat Bajen!

4/04/2007 09:51:00 AM  

Jag tror inte någon här har insyn i förhandlingarna eller avtalet tillräckligt för att kunna uttala sig tvärsäkert om vilka krav Unicef ställde eller vilka anledningar som gjorde att Bajen valde att gå den här vägen. Men nog tusan var profitmöjligheter uppe på dagordningen även då Bajens styrelse diskuterade frågan. Det lovar jag. Det är ju för tusan industrifolk och styrelseproffs som finns däruppe.

4/04/2007 12:53:00 PM  

med tanke på att vi redan drar in näst mest spons i allsvenskan (efter malmö, enligt de uppgifter jag sett) så är det väll strålande att kunna "ge bort" bröstrutan till Unicef. Vi kommer aldrig komma närmare en reklamfri tröja!! jämför detta med ellos och Heif vars spelare har synnerligen konstiga namn på ryggen.

Idag är jag grymt stolt över att vara barjare. skiter rätt tvärt i att vi plankar Barca. hellre det än att planka en annan sthlms-klubb (vi är överallt?). Om nu styrelsen går ut och dunkar sej i bröstet för att de känner sej stolta så är det inte mer än rätt. De ska vara stolta.

Det vi ser idag är kanske starten på en ny "snälla-Bajen" våg. Bryr mej inte ett skit om huruvida smågangstrarna hellre ser att alla ska va rädda för Bajen och hellre ser en ölspons eller vad som helst. gör va ni vill. Bajen är så mycket större än så. bajen är för alla från 0-100 år och med Unicef på bröstet, en stor arena och sveriges bästa talangutveckling (nåja) kan vi snart dra ifrån resten av sverige.

Skål för Bajen! på tisdag bär det av (fast först får man avnjuta BP's första 3 derbypoäng)

/Niklas

4/04/2007 02:09:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home