Friday, April 13, 2007

Alternativa verkligheter

Vi hade verkligen tänkt släppa allt som har med Jeffrey Aubynn att göra, nu när det till och med för en kvällstidningsreporter borde stå klart att han inte är, och aldrig har varit avstängd (kolla, Laul har skådat ljuset. Öppet mål igen, men det krävs ju att man sätter till foten). Därför ignorerade vi mediastormen efter Gais-matchen.

Men tyvärr finns det andra bloggar att bemöta, som tragglar vidare i sin enade drevkompisfront. Vi börjar med Lühr, som tydligen fått en del ohövliga mejl och dissar brevskrivarna i en mening i stället för att gå in på sakfrågan: att han medverkat, medvetet eller omedvetet, till att sprida missförstånd och rena osanningar under hela jävla försäsongen. Med benägen hjälp av agenten, kvällspressens främste vän.

Inte för att vi har några illusioner kvar om journalister och källkritik, men vi trodde ändå att verkligheten är, om inte prioriterad, så åtminstone intressant. I Expressen är verkligheten avstängd från spel och den eventuella yrkesstoltheten placerad i frysboxen.

Visst finns det ett problem i förhållandet mellan Hammarby och Jeffrey Aubynn. Men det är Jeffrey Aubynn och hans agent som, med jävligt god hjälp av pressen, försatt sig i den situation han nu befinner sig i.
Detta om detta.

***

Synd att Laul inte kunde hålla sig från att ge en känga till "svenskafansarna", där tappade han ett antal billiga poäng.

***

Ekwall skriver desto mer och det är fullt tänkbart att hans senaste inlägg är det mest underliga av allt vi läst i de senaste månadernas sorgliga soppa.
Han tar upp tre punkter. Vi drar dem.

1) Om inte Hammarby vill satsa på Aubynn, låt honom träna o spela med U-laget...det hade varit en enklare, rakare o lite ärligare linje. Nu är det ju varken hackat eller malet.

Så nu när det tydligen verkar ha gått upp för honom att Jeffrey Aubynn inte är (och aldrig har varit) avstängd, och att det beteende han och hans kompisar skrivit några miljoner tecken om under de senaste månaderna bara har funnits i deras tidningar, tv-program och bloggar, så tycker han alltså att Hammarby borde...
...stänga av Jeffrey Aubynn. Oookej.

Det ironiska i sammanhanget är ju att vi, och många med oss, vid det här laget gärna skulle se att Jeffrey Aubynn aldrig kom i närheten av en a-lagströja igen med tanke på att hans och hans agents dyngspridande under de senaste månaderna är värre än Dulee Johnsson och Petter Furuseth Olsen i kubik. Ska man bara begära professionalism av den ena parten i en förhandling?

***

2) Hammarby bestämmer helt o hållet själv över hur de ska ställa sig till sina egna spelare, det kan ingen säga någonting om. [wow, ett sanningens ord!] Men rent generellt: Gör man upp ett avtal som gäller från "den tiden" till "den tiden" så bör den överenskommelsen gälla, oavsett om det är fotbollsspelare eller ICA-handlare.

Vi förstår inte riktigt varför folk envisas med att jämföra fotbollsspelarmarknaden, med sina agenter, budstrider, fantasilöner och sign-on-bonusar, med den vanliga arbetsmarknaden. Finns det någon parallell som funkar så är det väl rekryteringen av mellanchefer, möjligen.

Men till och med om man köper den metaforen är det väldigt lätt att hitta ett förklarande exempel.
Du har två anställda killar. Den ene ser sig om efter andra arbetsgivare och kräver en fantasilön för att stanna kvar i företaget. Den andre är yngre, vill stanna kvar i företaget och utvecklas. De har olika styrkor och svagheter. Sammantaget är killen med lönekraven kanske lite bättre på sitt jobb, men betyder det att han automatiskt ska få de mest stimulerande arbetsuppgifterna?
Särskilt när en av företagets övergripande affärsidéer är att utveckla och sälja vidare kompetens.
Världen tar inte slut efter nästa match, eller ens efter säsongen. Ibland är det smartare att tänka långsiktigt än kortsiktigt.

För övrigt, om valet på vänsterkanten stod mellan Jeffrey Aubynn och Petter Andersson vet vi vem vi skulle välja. Oavsett kontraktsläge.
Och till saken hör då, att Jeffrey Aubynn inte är och aldrig har varit avstängd från spel, får lön som vanligt, förväntas träna som vanligt och vara tillgänglig för matcher som vanligt tills kontraktet upphör i slutet av 2007.
Det är inte helt oviktigt i sammanhanget.

***

3) Det gäller ju inte enbart Hammarby, utan alla klubbar...det är väldigt "fult" med spelare i egna klubben som inte vill fullfölja sina kontrakt, men väldigt populärt att köpa in spelare från andra klubbar där man gjort exakt samma sak. Dubbelmoral, någon?

Ja, det är klart att det är dubbelmoral. Och vad är det för jävla konstigt med det? De flesta supportrars kärlek ligger hos en klubb i första hand, inte en enskild spelare (okej, Inter fick väldigt många nya fans när Zlatan lyttade dit, men generellt, i Sverige, i Allsvenskan är det så).
Jeffrey Aubynns fanclub, om det nu finns en sådan, är säkert jättepurkna just nu, och det förstår vi.
Men som klubbsupporter gäller bara en sanning. Allt som är bra för klubben (som en kvalitetsspelare som kommer till klubben utan övergångssumma) är av godo. Allt som är dåligt för klubben (som en kvalitetsspelare som lämnar klubben utan övergångssumma) är av ondo.
Det var väl inte så svårt?

***

Undrar om det här någonsin tar slut?

12 Comments:

Det gör det nog.
När Jeff till slut hittat en annan klubb (tror någon verkligen att han PASSAR i The Championship?!?) så kommer han "tala ut" i diverse medier. Det kommer givetvis leda till följdartiklar, storm kring Bajen, och sedan kommer det kanske, kanske att mojna.

4/13/2007 12:41:00 AM  

Det verkar inte vara någon av herrar journalister som har uppmärksammat att Jeff varit ljumskskadad sen landslagslägret och därför är matchotränad och därför inte varit aktuell för trupp eller matcher.

4/13/2007 12:51:00 AM  

Emil: Det verkar inte som att Jeffs ego har fattat det heller. Det vore för övrigt nästan komiskt att se honom gå till en championship klubb. Där kommer han inte att få ut så mkt med sitt ständiga grinande i media

4/13/2007 01:02:00 AM  

Den enkla sanningen är väl den att så länge pojkarna på kvällstidningarna tror att de kan sälja några extra lösnummer så kommer de att publicera sina lögner och halvsanningar om den patetiska spelaren i fråga.

Tänk så j-vla snet det kan gå om man som spelare väljer fel agent.

4/13/2007 01:10:00 AM  

varför inte fråga agenterna själva: se länk http://www.svenskfotboll.se/files/%7BA9B0DD4F-39A7-46D5-8B05-ED0227FC01DA%7D.pdf

4/13/2007 02:04:00 AM  

Vi får väl hoppas att vid nästa inhopp så sparkar nån kulorna av den förskräcklige Jeff så är snacket om att spela eller inte spela löst.

4/13/2007 04:59:00 AM  

Hähähä... Som kronan på verket så hade TV4 sporten ett inslag i kväll om "spelaren som gått från frysboxen till att kanske bli den som avgör matchen mot Trelleborg imorgon".

Hmm...

Tänk om Jeff blir matchvinnare imorgon? Med hundra bortgivna bollar som vanligt, lite trickskjutningar hä och där och ett par baljor? Fy fan vad vad Per Jonsson och alla s.k. journalister ska mysa då... Man riktigt ser rubrikerna framför sig... ;-)

4/13/2007 02:02:00 PM  

Bara 3-0??? Vad fan är det som händer? Skandal krisbajen!!!

4/14/2007 08:57:00 AM  

Direkt efter slutsignalen försvann Aubynn, utan att tacka publiken.

4/14/2007 10:48:00 AM  

Det stod AYBUNN på tröjan ...

4/14/2007 12:55:00 PM  

3-0 och SM-GULD!!!!! Vilken dag.. Nej nu drar jag till Ö-vik för att smaka på lite GUUULD :D MODO!!!!!!

4/14/2007 01:40:00 PM  

Bortsett från trasslet med agenten; är det kanske så att Aubynn är en knepig typ som inte sprider den bästa stämningen?
Brukar ju finnas såna i de flesta sammanslutningar?

4/16/2007 07:40:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home