Tuesday, May 08, 2007

Intressepunkter

Malmö borta. Malmö borta kan betyda så mycket. Det kan betyda drömmål av Haris Laitinen men förlust ändå. Det kan betyda att spelare 12 till stor del består av skånebajare och att spelare 13 heter Kouakou. Det kan betyda prickfria försvarsinsatser av Joakim Jensen.
Det kan också betyda 0-6. Det året kom Bajen tvåa.

Vi tippar som bekant inte längre, men det ska bli en väldigt intressant match även bortom den omedelbara glöden och ångesten.

***

I den historiska jämförelsetabellen - vårt bidrag till statistik-och-annan-förbannad-lögnosfären - innebär Malmö borta tre poäng och 2-1 i målskillnad, så här finns inga vinster att göra mot i fjol.
Så här långt ser det lite smådeppigt ut, eller ganska bra. Bajen spelade jämnt med Gais borta (2-2 i fjol och 1-1 i år) och BP hemma (BP ersätter Häcken: 4-0 respektive 3-0 i fjol). Men mot AIK blev det som bekant tre minuspoäng och tre minusmål jämfört med 2006.
Sedan påverkas resultatet en del beroende på om vi räknar Trelleborg som ÖIS (0-1 hemma i fjol) eller som Öster (2-0 hemma i fjol), men eftersom vi kan böja statistiken dit vi vill gör vi ÖIS till Trelleborg och vips ser tabellen ut så här.

2006: 4 2 1 1 7-3 7
2007: 4 2 1 1 8-2 7

Vilket givetvis betyder... ingenting. Som så ofta med statistik. Eftersom en derbyförlust lik förbannat är en derbyförlust och det är 22 omgångar kvar och förlorar vi dem så vet ni vad som händer. Men ändå.
Man kan snacka mycket om att lag som Brommapojkarna (som slog Djurgården) och Trelleborg (som slog *host* Malmö) är lag som inte är värda att spela i Allsvenskan, som inte håller måttet, men Allsvenskan består av 26 omgångar och även skitmatcherna ska spelas innan de är vunna. Särskilt i år, verkar det som.

***

Med David Johansson borta med krånglande ljumskar (vi har hört den förr) och Emil Johansson tveksam till spel, kan det bli så att Bajen ställer upp med en backlinje kliniskt fri från Johanssöner. Hur den skulle formeras är en inte helt solklar fråga, men att backlinjen då består av Gunnarsson till vänster och Traoré som en av mittbackarna är ganska uppenbart. Den kluriga frågan är då: Vem av Sleyman och Monteiro går ut till höger?
Sulan, tror de flesta, men vi gissar (inte tippar!) trots allt på José. Dels är han egentligen en utpräglad ytterback i våra ögon (det är Sulan också, men inte i samma utsträckning), dels känns det lite tryggare med en rutinerad och pondusfylld kille bredvid Christian Traoré, som trots sin strålande debut, förlåt, comeback mot BP har väldigt lite matchspel i kroppen.
Josés snabbhet - med och utan boll - är hans ojämförligt främsta egenskap, på kanten betyder den ännu mer än i mitten.
Sedan är det inte vi som bestämmer hur resurserna ska maximeras.*)

***

Apropå ljumskar; Fadi Malke började året med en stressfraktur i en dylik (vi har hört den förr!), nu ingår han i truppen mot Malmö. Skam till sägandes har ...grönvita sidan upp! aldrig sett killen live, men av beskrivningarna att döma har han något extra. HTFF strikes again.

***

En ganska grundlig genomgång av de där inte helt fasta, men väldigt intressanta arenanyheterna som är ungefär vad vi också har hört postades av "Ann onyhm" i kommentarerna till förra inlägget. Som sagt, signalerna tyder på att någon form av politiskt beslut kommer innan semestern, och då jävlar är det dags att om inte korka upp champagnen, så åtminstone öppna en Falcon extra.
Men vi har haft biran på kylning i onödan förr.
Å andra sidan kan man alltid dricka den ändå.

Vi håller sedvanlig koll på föredragningslistorna. Men man tycker ju att det borde dyka upp något om ett beslut av den här magnituden i någon annan nämnd först. Så;
Exploateringsnämnden (f d gatu- och fastighetsnämnden) har sammanträde den 14 maj och den 14 juni.
Stadsbyggnadsnämnden har sammanträde den 10 maj (ingenting där), den 31 maj och den 14 juni.
Idrottsnämnden har sammanträde den 15 maj och den 19 juni.
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har sammanträde den 21 maj, den 30 maj och den 14 juni.
Kommunstyrelsen har sammanträde den 16 maj, den 30 maj, och den 13 juni.
Kommunfullmäktige, slutligen, och viktigast, har sammanträde den 28 maj och den 11 juni.

Sedan? Då börjar den förbannade semestern. För politikerna, inte för oss. Med början den 11 juni - det datum då beslut alltså måste tas i KF om det där med "innan semestern" stämmer, kan Bajen, som Bondegatan räknat ut ha fem eller sex tävlingsmatcher på 19 dagar.

***

Och i Ghana påstås det att Richard Kingson är på väg till Manchester United. Eh, okej. Jojo.
Han får gärna göra ett par bra matcher till först.

Om det där med Manchester United har minsta förankring i verkligheten är svårt att säga - konstigare saker har hänt (som Magnus Hedman till Chelsea) - men en sak är definitivt verklighet: Richard Kingson spelar inte i Hammarby i höst.
Get over it.

***

Eftersom Allsvenskan upphört att chocka någon vid det här laget nöjer vi oss med att konstatera att det var mer oväntat att Göteborg vann med 4-0 än att Örebro förlorade med 0-4 och att Gais slog Halmstad var egentligen fullkomligt logiskt.

*) Shit shit shit, nu har vi också börjat!

8 Comments:

Först. José känns som en betydligt bättre försvarare när han löper med i fart än när han blir stående vid 18 meter.

För det andra. Sulan har varit bättre som mittback än José i år, hitintills. Om en måste flyttas på, flyttas hellre den minst stabila.

Två anledningarna till att jag instämmer i den icke-tippade gissningen, José til höger.

5/08/2007 12:49:00 AM  

Ett äkta Bajen-tips eller en "skit i tabellen"-klacksparksförhoppning skulle kunna vara att vi torskar med uddamålet, kanske oavgjort utan att ha presterat något egentligt av värde.

För gissa vilken press TG's boys hamnar under om Petter gör ett hattrick, Pålle gör minst ett och Charlie spräcker nollan med en once-in-a-lifetime-solo-räd genom Iff-Iffs försvar? Då kommer ju liksom hela Sveriges, eh, öh, s.k. sport-journalister utropa Bajen till Svenska Mästare både i år och nästa, redan nu.

VI vet ju att det faktiskt är ganske troligt att ovanstående kommer att hända ikväll, men vi kan ju hoppas på att grabbarna försöker mörka några omgångar till...

:-D

(Jag har redan slängt in mitt oddset-tips och dumskallarna pröjsar 4,3 gånger pengarna om Bajen vinner. Tack säger jag snälla staten för gratis-ölen ikväll på O'Learys.)

5/08/2007 05:59:00 AM  

Det är klart att 0-1 skulle funka också... ;-)

5/08/2007 06:01:00 AM  

Jag har lite samma vibbar som inför gnaget så jag är ju rädd för en strålande insats men förlust med säg 2-1 efter två dundertabbar i försvaret.

Håller med om Monteiro till höger men tror ändå det blir Sulan.

5/08/2007 06:22:00 AM  

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1064213,00.html

Det är skönt att det finns människor med små ..... som ges möjlighet att hävda sig i TV med jämna mellanrum.

Jag ska skicka ett mail till Tommy och be om en expertkommentar efter att Charlie gjort 13 mål på Örebro på söndag.

5/08/2007 01:56:00 PM  

Så här var länken eller danken eller vad det heter.

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1064213,00.html

5/08/2007 01:57:00 PM  

Går inte...

5/08/2007 01:57:00 PM  

Anonym 5 (och 6 och 7?) Det gör inget, den skitartikeln är ändå inte värd att läsa.

En poäng känns både som en lättnad och lite en besvikelse.

Charlies tid kommer. Lyssna inte på drevet.

5/08/2007 02:38:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home