Sunday, April 29, 2007

Pressgrannar

Nu kommer alla proffs- och andra tyckare att vrida ut och in på sig för att förklara varför Hammarby ligger i fel ände av tabellen. Vi stirrar djupt i whiskytumblern och förutspår morgondagens rubriker redan ikväll.

Och minns var ni läste dem först.

SPORTBLADET kommer, nu när Rikard Norling kommit på obestånd, att sätta fingret i luften och utropa Tony Gustavsson till en framtida förbundskapten. Simon Bank kommer att förklara att lite mobbning kanske är precis vad svenska landslaget behöver efter mysfarbrorn Lagerbäck. Laul tyckte matchen var trist och går i skrivarstrejk. Ingen märker någon skillnad mot annars.
Sedan kommer de att berätta att Sebastian Eguren sprang 175 meter längre än Thomas Lagerlöf och förklara varför det är väldigt viktigt. Och just det, att Petter Anderssons 2-0-skott hade hastigheten... whatever. Eller, okej, på just den siffran är vi lite nyfikna. Lite.

EXPRESSEN kommer att chockavslöja att Hammarby KAN FÖRLORA MATCHHJÄLTEN REDAN I SOMMAR, vilket ju givetvis är helt sant, men det visste vi väl redan innan? Lühr kommer att skriva en krönika på samma tema som han redan skrivit artikeln om, och kommer säkert att antyda att det finns en vidareförsäljningsklausul, som, om det finns en, sannolikt blir värdelös om någon yppar något om den till utomstående kvällstidningsreportrar... så, Lühr, skriv det för all del. Gärna en summa också.

FOTBOLLDIREKT kommer förstås att använda ungefär samma vinkel, samt förstås att Erkan Zengin, Haris Laitinen och alla andra som förlängt sina kontrakt i vinter också kan försvinna (för det är ju sant, eller hur?) plus som bonus avslöja att Hammarby mobbar José Monteiro de Macedo, som ju fick gå ut redan i halvtid fast han är mittback och därmed untouchable (vadå? Hade han nackspärr? Äh, kolla aldrig en bra story, då spricker den!).

DAGENS NYHETER kommer som vanligt att ha en underfundig Esk-krönika som staplar floskler om ingenting på begriplig svenska. Dessutom kommer någon morfar, farfar, eller konjaksnäst onkel möjligen att berätta något om hur farligt det är att gå på Söderstadion, det finns ju Hammarbyare där.

SVENSKA DAGBLADET kommer inte att ha en underfundig Majlard-krönika som staplar floskler om ingenting på obegriplig svenska, eftersom han tydligen bara jobbar torsdageftermiddagar. Tack och lov. Matchbevakningen kör de från TT, Djurgården spelade ju match igår. TT, som för övrigt stavar Tony Gustavssons efternamn "Gustafsson". Och Charlie Davies "Davids". Jävla mobbare.

PUNKT SE kommer, i desperat behov av att hitta en egen gratiskvällstidningsvinkel, att utnämna Charlie Davies till en värre floppvärvning än Quirino. Om de stavar rätt på endera namnet är oklart.

CITY kommer att avslöja att BP nog kommer att sluta sist av 08-lagen och att antingen Hammarby, Djurgården eller AIK kommer att sluta först av 08-lagen. Allsvenskan är alldeles för konstig i år för att man ska våga förutspå något annat. Då kan man ju, eh, ha fel.

EKWALL kommer att förklara att han bara använt uttrycket "Snacke-Tony" som en vänskaplig, kärleksfull glimten-i-ögat-grej, Brothers emellan, och inte alls menat det som mobbning. Alla sådana tolkningar är medias fel.

OFFICIELLA, slutligen, har en intervju med Tony Gustavsson och vid hoppas vid Svenne Berka att den varken innehåller ordet "resursmaximering" eller "energiläckage". Då är vi nöjda.

***

Jo, det kommer en matchanalys också. Strax.

10 Comments:

Världsklass :)

4/29/2007 01:24:00 PM  

Gvsu verkar ha en värre hangup över mobbingsnack än kvällspressen...

4/29/2007 01:35:00 PM  

Att Laul tyckte att matchen var ett sömnpiller ska vi nog inte fästa så stor vikt vid, det kan förmodligen bero på att han svullade brunch på Hilton timmarna innan matchstart. Deras söndagsbrunch kan nog få vem som helst att vilja krypa ner under täcket och somna om några timmar efteråt. ;)

4/29/2007 01:43:00 PM  

Två frågor: Vars är Tony Gustavssons frilla på väg? och Är inte Petter lite väl tanig?

4/29/2007 01:43:00 PM  

Ha ha... Cred!!!

4/29/2007 02:16:00 PM  

Inte mobba City!
Dom är fortfarande oskulder och må dom vara det för alltid.

Förövrigt, big up!

/Jimmy

4/29/2007 02:48:00 PM  

Världsklass, som sagt!!!!

4/30/2007 03:33:00 AM  

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Osv.

4/30/2007 03:36:00 AM  

Lysande inlägg rakt igenom :-)

4/30/2007 07:23:00 AM  

Bästa sportjournalistiken jag någonsin läst.

5/02/2007 01:54:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home