Friday, April 20, 2007

You win some, you lose some

Derbyt närmar sig, och som vanligt innebär det en intrikat kombination av handlingsförlamning och skrivkramp. Men det har ju hänt ett par saker igen.

Mikkel Jensens nya skada är givetvis ett jävligt jobbigt avbräck. Det finns dem som inte litar på Tony Gustavssons förmåga att ta ut bästa laget för Hammarbys del (är det fortfarande experimenterandet med Eguren på kanten som spökar?) som tycker att det är en skänk från ovan och att problemet med att få plats med såväl Mikkel, som Sebastian Eguren och den pånyttfödde Petter Andersson (mer om Petter senare) på innermittfältet helt plötsligt lösts på ett magiskt sätt.
Det är givetvis dösnack.
Att ett fotbollslags kapten och defensiva slitvarg på mittfältet skadas kan aldrig, aldrig ALDRIG betraktas som något positivt. Titta hur jävla bra det gick för Sverige utan Linderoth. Och Hammarbys horribla höst 2006 berodde till större del än de flesta vill erkänna på "sidleds-Mikkels" (vi har sett det epitetet nämnas, vi skriver inte under på det) frånvaro. Utan honom blev vårens relativt säkra backlinje plötsligt väldigt ihålig, samtidigt som anfallsspelet förlorade i konstruktivitet. För det är ingen mening med att slå en passning framåt om ingen kan ta emot den.

Vi hoppas på en snabbare återkomst för vår gammeldansk den här gången. Han behövs. Tro oss.

***

Apropå Petter Andersson så är han alltså tillbaka, revanschsugen och målkåt, och det gillar vi givetvis. Vi hade gärna sett honom på vänsterkanten i derbyt, i den där omhuldade "Ljungberg-rollen" (väldigt många landslagsparalleller det blir idag, vi vet inte vad som tagit åt oss) innan Mikkels skada, och på sätt och vis vill vi nog fortfarande det. Sebastian Eguren känns för oss, oavsett hans egna preferenser, mer som en offensiv mittfältare än en defensiv. Det är spelstilen - ibland är han lite för kylig, tar lite för god tid på sig i avgörande moment, och ska han tappa boll då föredrar vi att han gör det högre upp i banan.

Är det Chanko som är nyckeln? En utskälld värvning under den där hösten som kan visa sig bli väldigt viktig i år.

Ett mittfält med Petter - Chanko - Eguren - Zengin låter rätt bra på papperet i alla fall.

***

Jeffrey Aubynn fick 66 minuter i cupmatchen. Detta om detta.

***

Vi ser ingen klockren koppling mellan Unicef och Burger King, men vem vet vad som försiggår bakom kulisserna?
Mer sponsornytt; mer exponering, och självklart ska Sveriges snyggaste lag vara representerat i världens snyggaste sportspel. Dessutom blir det skönt att slippa vänta på Allsvenskan-modden...
...å andra sidan; hardcore-gamers bygger sin Traoré själv.

Charlie Davies får starta på Råsunda. Det är nu det börjar. Exakt vad "det" är, återstår, som så många gånger förr, att se.

6 Comments:

Ang mittfält med Petter - Chanko - Eguren - Zengin:
Jag gillade vad jag såg hos Haris igår. Sprang och slet hela matchen, visserligen ettt par snea inlägg och passingar men det ingår väl om man spelar 90 min och inte spelat på ett tag.

Har Haris spelat till vänster nåt? Kan bara minnas att jag sett honom till höger.

Jag kan nästan se en variant med Emil på vänstermitt o GTG som vänsterback mot rätt mostånd.

Fast då ska en riktig mittfältare petas och det känns långsökt.

4/20/2007 01:14:00 AM  

Ja, Haris har spelat till vänster.

4/20/2007 01:51:00 AM  

Hammarbys horribla höst 2006?? Du menar såklart Hammarbys horribla sommar 2006, eftersom vi vann i princip varenda match under hösten (utan Sidespils Mikkel skall tilläggas)....

;-)
Hingsen

4/20/2007 03:01:00 AM  

Hingsen: Sommaren kändes jävligt höstig det året. Jaja.

4/20/2007 03:57:00 AM  

krydda?
är det Kryddan?

Vill annars bara ta en chans att dissa Bergs. De har redan förstört Hovetområdet en gång. Ska de verkligen få sabba allt en gång till?

Jag föreslår annars att man bildar ett konsortium med ett gäng skojare, ungefär som med Kungsfiskarn på Medborgarhallarna (eller för all del globen...). Låt Sthlm Stad stå för lånegarantier till konsortiet, som naturligtvis går i konken när bygget är klart. Vilka kan ha intresse att köpa konkursboet (dvs nya SöS). Finns bara en spekulant. Det blir BILLIGT!

4/21/2007 02:15:00 PM  

Konstigt det här med gamla meriters tyngd. Kan någon, jag menar NÅGON säga att Jensen gjort bra ifrån sig i säsongens första matcher?

4/24/2007 08:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home