Monday, April 16, 2007

Ledieserarna är här, HABBARMY

...för leder serien gör vi ju tydligen fortfarande, även om vi hade våra förhoppningar på Halmstad. Och om inte IFK Göteborg drabbas av akut målchock (men vem hade de tänkt ska göra dem?) i morgon så kommer Hammarby att leda serien även när omgång två är färdigspelad.

Man får vara glad för det lilla.

***

Nu verkar det dessutom som om media börjar ge upp slaget lite. Lührs sparring kring teckningstävlings-debatten börjar nästan tangera självdistans, Ekwall skulle bara veta hur många gånger media stavat fel på Jeffrey A-U-B-Y-N-N:s efternamn genom åren (därmed inte sagt att felstavningen är medias fel, men jo, kanske, lite*) ) och Laul har ju som bekant redan bestämt sig för att årets mest inbjudande diss-lag är Djurgården. (vilket han har väldigt rätt i, något som ett blekt Halmstad inte ändrar på)

Till och med AgentDirekt verkar ha bestämt sig för att bli Bajenkramare i och med detta och kanske framförallt detta. Om vi inte minns helt fel (det är möjligt att vi gör det, så ta oss nu inte på orden) rör det sig om samma skribenter som skapade de där sedermera klassiska "dementerar inte mobbning"-artiklarna för inte alltför länge sedan.

Paranoida som vi är undrar vi om denna nästan totala vändning, efter fyra poäng och (let's face it) inte klockrent spel, handlar om att kratta manegen för att kunna skriva ner Bajen totalt igen vid en eventuell derbyförlust (åtta dagar kvar...), så vi håller oss på tårna ett tag till...

***

Nej, Urban Rybrink skriver inte här. Men vi har en vag känsla av att han är avundsjuk ibland på att vi kan vinkla våra partsinlagor (vi sysslar inte med journalistik, men till skillnad från ett antal mediarepresentanter hycklar vi åtminstone inte om det) hur hårt vi vill och hur ondskefullt vi vill.
Men en lyckad balansgång mellan det man får säga och det man antagligen vill säga blir oftast mer läsvärt än ett aldrig så rättfärdigt och vältaligt frontalangrepp. Blogginlägget "Ber om ursäkt" är ett lysande exempel på detta. Bra där.

Vi drar oss till minnes en grej Rybrink sade när han var nykläckt infochef i höstas. "Mediabilden av Hammarby kommer att bli värre innan den blir bättre." Undrar om han hade ens en aning om vad som väntade...

***

Är det bara vi som tycker att det vore lite småkul om tröja nummer 21 i fortsättningen bar namnet BAYUNN?

***

Detta om detta. Serieledarna är här. Vi njuter så länge det varar.
Även om vi hoppades på Halmstad.


*) Självdistans funkar inte heller på nätet

10 Comments:

Bayunn Fans-tröjor på tryckning - vill du ha en ;)
Exilbajare.

4/16/2007 01:24:00 PM  

Men det är ju faktiskt förbannat allvarligt att stava fel på en tröja. Inte allvarligt i innebörden viktigt, men mera grundläggande.

Jag menar, när man sitter och trycker tröjorna... Borde man inte trippel-kolla för att vara helt bensäker på att det är rätt. Det är liksom inget chatinlägg man skriver.

Jag tycker det är riktigt uruselt.

4/16/2007 02:02:00 PM  

Klart som fan man borde trippekolla - men det hade i mina ögon varit mer suspekt om bara hemmatröjan varit felstavad.

Håller inte riktigt med att Lühr visar tendenser till självdistans. Tycker mest han desperat försöker visa sig käck och ha humor när han egentligen är skitsur.
Tänk hur olika man kan läsa saker.

4/16/2007 02:46:00 PM  

Hehe, att jag skrev att NI är Urban i kommentarerna till ERT föregående blogginlägg gjorde jag mest med tanke på att barbapappan ställde en fråga om officiellas hemsida här. Tyckte det var så uppenbart att det här forumet var lite fel för en sån fråga. Men NI är förstås förtjusta i att spekulationerna kring er riktiga identitet fortsätter.

Angående Obeng så undrar jag när media för första gången ansåg honom oumbärlig för Bajens elva. Måste varit i samband med hans första snyftartikel i vintras. För innan dess var han ifrågasatt pga av sin ojämnhet och bristande defensiv, även bland pressen. Har fått försvara honom många gånger genom åren för bajenbröder, men har trots det aldrig sett honom som en given startman. Speciellt inte nu med tanke på hur konkurrenssituationen ser ut på mittfältet. Nog talat om honom...

4/16/2007 11:32:00 PM  

Hähähä, Anonym: Ironi funkar inte på nätet... (men var övertygad om att rätt många från officiella läser den bästa bajenbloggen i stan, sverige, Södermalm, universum osv..)

4/17/2007 01:01:00 PM  

"än ett aldrig så rättfärdigt och vältaligt frontalangrepp"

HAHAHA!

Jag skrattar öronen av mig!!!

4/17/2007 03:47:00 PM  

...å förresten så kan man väl inte kräva att en stackars tolvårig tjej i någon kinesisk provins ska kunna stava rätt till Aybunn......

4/17/2007 04:22:00 PM  

Va fan!

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1047933,00.html

4/17/2007 06:10:00 PM  

Ja, nu är det bara en tidsfråga innan vår trotjänare kompis baksida-lår dyker upp igen

4/18/2007 12:36:00 AM  

Ok, inget fel på Petter. Inte alls. Men det hade ju varit roligt om han inte behövde vara borta åtta veckor.

4/19/2007 07:32:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home