Saturday, May 05, 2007

Them golden days

Alltså, ...grönvita sidan upp! har inte lagt ner verksamheten den här gången heller, men datorstrul i den högre skolan (vi tror att Fotbollsförbundet ligger bakom) har ställt till det lite.

Idag tog Bajen årets första SM-guld. Det finns mycket man skulle vilja säga om handbollen, om det hus Nollan Grahn byggde och som Staffan Olsson sedan gjorde tinnar och torn på, men vi nöjer oss med att konstatera att det som hände i fjol var en glädjechock; det som hände i år var precis vad alla förväntade sig, vilket gör bedriften ännu större, egentligen.

Att gå in och plocka ett SM-guld i en rak final när allt annat än seger är ett fiasko är betydligt svårare än man kan tro. Fråga Hammarby Bandy.

Men. Det här är en fotbollsblogg, så vi stannar där och höjer helt sonika champagneglaset.

***

En Bajare vid namn Kalle Bergman som (för formens skull påpekar vi det) inte har något att göra med ...grönvita sidan upp! har skrivit en krönika på Svenska Fans som, när vi läste den, fick oss att önska lite att han hade något att göra med ...grönvita sidan upp!
Med detta sagt; läs den. Jävligt bra.

***

Mikkel Jensens rehab går utmärkt. Miljonvinnarfrågan är därmed vem fan som ska petas...
...Charlie Davies?

Vi tolkar signalerna från rymden som att Christian Traoré hur som helst spelat sig in i startelvan på tisdag. Däremot har vi ingen jävla aning om vem han petar (han kan ju göra mål, också!), men det är nog inte Richard Kingson.

***

April är ett minne blott, och fortfarande har inga konkreta nyheter om arenafrågan skådats vid horisonten. För även om vi satte morgon-läsken i halsen när vi såg löpet till den där A4-avfällningen av Aftonbladet i veckan (SÅ FÅR BAJEN SIN DRÖM-ARENA, eller vad det var) så stod det ju gunås ingenting nytt i själva artikeln; åtminstone inte för den som läser den här bloggen. Vi visste att den ska ligga i Sandstuparken, att den kommer att ha upp till 30 000 platser, vi visste att målet är att den ska vara invigningsklar 2010 och vi visste att staden inte kommer att finansiera den (även om det är skönt att det upprepas, så att inte förståsigpåarna i DN och SvD kan skriva ännu fler dumheter i den frågan).
Dessutom den där grejen i Sportbladet dagen innan när Äpplet nästan låter lika kaxig som de där dyrgårdarna brukar låta (har det inte varit väldigt tyst om deras "färdigfinansierade" arenaprojekt på sistone förresten?). Vi förstår inte riktigt syftet, men att mediernas fokus flyttas över till Hammarbys arena är fan på tiden.

Informellt och mellan rader hör vi att arbetet fortskrider utmärkt, tackar som frågar, men så snart vi vet något i den frågan kan ni läsa det här först. Deal?

***

Jo, en hyfsad lördag.
Hammarby är svenska mästare i handboll.
Hammarby leder Allsvenskan.
Som en liten bonus förlorade Fotbollsförbundets Allmänna Idrottsklubb en hemmamatch idag och Sune Hellströmmer sågs senast springande genom en gångtunnel någonstans nära klubbens kansli med en gatsten i handen.
Skål!

***

PS Och - just det - HTFF vann med 7-2.

10 Comments:

SvFF ligger bakom det mesta av all upptänklig jävlighet, men är det verkligen möjligt för dem att stoppa er? Datastrul? Herregud det finns väl fler än en dator i bekantskapskretsen? Glömt lösenordet, fixa ett nytt.

Nåja, välkomna tillbaks den här gången med.

5/06/2007 01:58:00 AM  

Hörde en liten fågel viska i mitt öra om arenan...

...byggnaderna där Arenan ska ligga, tex biluthyrningen, systemet och liknande är redan varslade och sitter på sk 1-års rivningskontrakt från stadens sida. Intressant?

...Hammarby har varit i Europa och studerat andra arenor, där man nu funderar hur man ska kunna dra in så mycket pengar som möjligt på olika sponsorupplägg. Tex arenasamarbeten, Namn-på-arenansponsring, affärsutveckling (alltså utnyttja arnenan för andra saker än vid Hammarbys fotbollsmatcher)

...och så lite mer konkret, defintivt beslut ska tydligen tas innan midsommar. Senast då, ska det alltså klubbas om en ny arena. Då skall också definitiva vräkningsbeslut tas för nuvarande hyresgäster. Tydligen är stadens nuvarande majoritet MYCKET angelägna om att kunna visa upp en sprojlans ny arena när nästa val ska till. Typ, "kolla vad vi kan och har gjort. Ni då?", liksom.

Allt detta, alltså, från en liten fågel.

5/06/2007 05:50:00 AM  

Det var ingen liten fågel. Det var en hel djävla struts.

Personligen har jag inte hört ett skit.

/Flugan på väggen

5/06/2007 07:02:00 AM  

Ingen kan ha så mycket datastrul som ni har hela tiden!
Erkänn att ni inte orkat skriva tidigare!

:D

5/06/2007 07:13:00 AM  

Vill inte verka messerschmittig (jo det vill jag, men jag vill inte erkänna det öppet), men det heter Fotbollförbundet. Utan s alltså. Rent språkligt BORDE det heta Fotbollsförbundet, men SvFF står väl över såna petitesser...

5/06/2007 11:58:00 PM  

Är det en tillgällighet att både officiella och ...gvsu ofta lider av datorproblem?

:-D


/Flugan på väggen

5/07/2007 12:57:00 AM  

Min konspirationeteori bygger på att GVSU består av ett koppel inhyrda pr-konsulter/journalister med bajenhjärta som gör bloggen utifrån ett geriilamarknadsföringsverktyg för hammarbyfotboll.se och styr supportrarnas inställning till kreti och pleti. Ibland vaknar jag upp och inbillar mig att även Esk på Dn bjuder hem på fika tillsammans med Perlskog, Bjunér och tillsammans kokar ihop nåt som är så jävla bra att jag måste hylla.

5/07/2007 05:36:00 AM  

Anonym 7: Cool teori. Men varför just Esk?

5/07/2007 06:13:00 AM  

Rent språkligt kanske. Men FotbollSförbundet blir väl ett förbund för EN fotboll. Läge för - Nej, tycker jag inte att det är kul längre. Jag tar MIN boll och går!

Det heter även Taxibilsbil om man ska vara akademiker. Men vem fan säger det?

Heja Bajen!

5/07/2007 07:43:00 AM  

Heter det också kanske polisbilsbil och plogbilsbil? Och varför heter det egentligen plogbill när man bryter sig in hos vapenindustrin och sjunger kampsånger? Jag vet att på isländska, som ändå kan ge vissa historiska ledtrådar till det svenska språket, skulle ett substantiv med ordstammen bil heta bill i första person maskulinum nominativ.

Kan vi inte bara vara överrens om att Svenska Fotbollförbundets korrekta stavning är Idioter?

5/08/2007 04:09:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home