Friday, May 18, 2007

Dumb and dumberer

Ibland kan även den mest rabiata mediekritiker unna sig att bara luta sig tillbaka och låta bollen göra jobbet. Vi undviker därför att ta ställning utan konstaterar helt neutralt att:

- TV4 testar att köra halvtidsintervjuerna med målskytten direkt efter målet i stället, medan de övriga 21 spelarna, domarna och publiken väntar på att Robert Perlskog äntligen ska få ur sig några ord så att spelet kan fortsätta.

- En tidning råkar, på ett sätt vi inte riktigt har klart för oss, förväxla Henrik Larsson med Razak Omotoyossi varpå resten av media-Sverige inte kontrollerar uppgiften, men eftersom det redan står på ett ställe så måste det vara sant. Det är det inte.

(Varför är det intressant att någons mamma skadats i en bussolycka, förresten? Äh, det är en helt annan frågeställning).

Som sagt; ibland är det fan inte ens en utmaning. Vi låter bollen göra jobbet och avslutar med ett par väl valda citat. Citat om målintervjuerna, för Henrik Larssons (och Razak Omotoyossis) mamma ger vi egentligen innerligt blanka fan i nyhetsmässigt sett och har inte minsta ambition att läsa in oss på den historien (men vi hoppas förstås att det inte är någon fara och att alla mammor återhämtar sig snarast):

"Idrotten ska vara lite showbusiness."
"De yngre som kommer upp tycker kanske att det är jättebra för alla tycker ju om att bli intervjuade."
"det [är] jäkligt kul att testa nya grepp"
"Vi har tagit initiativ till mycket som många sett som en omöjlighet från början: skaffat storbildsskärmar, spridit ut omgångarna i allsvenskan på olika dagar, startat Royal league och nu vill vi lyfta Svenska cupen"

Mer här. Och här. Även tomma bollar rullar.