Sunday, May 13, 2007

Alla segrar räknas

Sådärja, tre poäng hemhämtade, lätt som en plätt, helt enligt order.

Fan heller.

I det speciella helvete där vi placerar skitmatcher hade Hammarby - Örebro, söndagen den 13 maj 2007, en plats vikt i kretsen där bland annat Halmstad hemma 2006 och Elfsborg hemma 2005 redan lever och frodas; de där 0-0-matcherna som är knappt två timmar av livet vi aldrig får tillbaka, och med tanke på hur försvarsspelet såg ut i slutet av första och större delen av andra hade vi ringt i förväg ner till den allra lägsta svavelosande kretsen och bokat plats mitt emellan Örgryte hemma 2006 och Gefle hemma 2005, bett småjävlarna städa rummet bara utifall.

Men alla segrar är godkända. Och sådana här segrar - segrar på övertid, rentav oförtjänta segrar på övertid - har vi inte haft sedan... eh, 2001.
Vilket vi talar tyst om tills vidare.

***

Nu ska vi inte låtsas som om det regnar. Tony Gustavssons Hammarby har haft fördelen av att vara hysteriskt nerskrivna inför säsongen; ett lag som kan komma undan med att lura Brommapojkarna att flytta upp och bli bortkontrade på Söderstadion, men när spelet skulle föras och dirigeras var det plötsligt Bajen som var sönderlästa, och långa stunder var vi inte ens trea på bollen; när Örebro rullade upp via mittfältet var Chanko i knät på backlinjen och Eguren ute i omklädningsrummet och drack te med neråttjack, och vi vill minnas att vi hörde yttrarna efterlysas av speakern strax före Tidaholm.
Dessutom, och mest oroväckande. Vid två tillfällen, precis i slutet av första halvlek och ungefär tio minuter in i andra fick Örebrospelare stå och ladda i straffområdet, oattackerade, med fri yta, i ungefär en halvminut var.

Sedan motade Kingson skotten. Om det är en defensiv strategi för att sprida uppgivenhet och defaitism hos motståndarna vete fan, men i så fall känns det ärligt talat överdrivet riskabelt.

***

Richard Kingson. Idag var han en världsmålvakt, och vi säger det inte för att förringa Erland Hellström, eller någon annan, men utan Richard Kingson i målet idag gissar vi att det inte hade blivit tre poäng, eller en, idag.
Vi kommer att sakna honom.

Så här är det: Snart - redan i morgon, kanske - kommer kvällspress och andra superduperexperter att kasta ny skit på Bajen för att man var "klantiga" nog att bara signa en världsmålvakt som Kingson på tre månader. Därför känns det viktigt att berätta hur det ligger till.

Att Ghanas landslagsmålvakt, vars egentliga lönekrav säkert ungefär motsvarar Sebastian Egurens, Paulinhos, Charlie Davies, Jeffrey Aubynns och det där drömbudet till Petter Furuseth Olsen (som tydligen har det motigt i Norge. Så... tråååkigt) - TILLSAMMANS - just nu är inhyst i trakten av Johanneshov beror på tre faktorer.
1) Sverige och Norge var de enda länderna med öppet transferfönster när han lämnade Ankaraspor. Bajen behövde en målvakt i tre månader.
2) Kingson behövde dels slippa ifrån militärtjänsten, dels få speltid för att få kontrakt i en större liga när det riktiga transferfönstret öppnar.
3) Eftersom Kingson kommer in på korttidskontrakt spelar han med artistskatt, ytterligare ett skäl till att Bajen över huvud taget hade råd med honom i första väntan.
Summa summarum) Alla blev nöjda. Bajen fick in en spelare som INGEN SVENSK KLUBB ÄR ENS I NÄRHETEN ATT HA RÅD MED, i tre månader. Och det har ju fallit ganska väl ut.

Lik förbannat finns det INGEN CHANS att han stannar. Oavsett hur mycket han trivs. Om drevet kommer, och det brukar de ju, tänk på det. Att hoppas/tro att Kingson stannar är som att hoppas/tro att Kennedy Bakircioglu skippar Ajax och flyttar till Söder i sommar för att han saknar Yvonnes köttbullar.

***

För övrigt var Heidar Geir Juliussons avslut ett sådant där underbart, enkelt, otagbart, frälsande, förlösande skott som vi hoppas att Charlie Davies lär sig utföra snarast.

Vi känner fortfarande ingen oro vad gäller Davies framtidsutsikter, men såg direkt diverse redaktionsinteriörer framför oss när hans avbytare avgjorde. "Juliusson? Vem fan är Juliusson? Skit samma, skriv upp honom som nästa Vasquez och såga jänkaren lite extra! Med lite tur kan vi hetsa dem att börja slåss på träningen! Du, när du snackar med islänningen, kom ihåg att fråga tolv gånger om han inte tycker att han borde få spela i stället för Davies! Ja, du vet, ur alla vinklar."

Gå inte på den lätta, heller.

***

Så, vad ska tidningarna skriva i morgon?

1) att MATCHHJÄLTEN KAN LÄMNA HAMMARBY OM TRE MÅNADER
x) att DAVIES MÅLTORKA FORTSÄTTER (kryddat med att han nu kommer att bänkas till förmån för Juliusson som, bara så ni vet, KAN LÄMNA HAMMARBY EFTER SÄSONGEN)
2) att Hammarby visat att man, trots att spelet inte är i närheten av att fungera, har den förmåga som mer än något annat krävs av ett lag som aspirerar på en topp-placering: Nämligen att vinna matchjävlarna ändå.

Vi vägrar tippa, men anar att en halvgardering räcker.

***

Förresten är det 20 omgångar kvar, och förlorar vi dem åker vi med nästan 100-procentig sannolikhet ur ändå.

10 Comments:

Jag minns inte ens den där matchen du nämner. Det känns som om vi ALDRIG vunnit på övertid. Det är nästan dubbelt så bra som när vi tappade poäng i slutminuterna senast fast dubbelt så bra gånger 10 + 100 gånger en miljon eller så.

Jag har alltid varit bra på matte... ;-)

Min ÖIS-polare var dessutom inte ens tiondelen så låg som jag hade varit om den där jävla tomten hade lurat Kingson på slutet.

Så jävla skönt!

En sådan där tur-fight igen den här säsongen, så kan man nästan börja prata om att vi haft hälften så mycket tur som gnaget.

Bajen är bäst - se på tabellen!

5/13/2007 07:28:00 PM  

Jag tror på Charlie. Han har bara det sista steget kvar. Med det kommer han snabbt upp i nivå med allsvenskans bästa målgörare.

5/14/2007 01:34:00 AM  

Bra lag har tur, heter det. Uppenbarligen dåliga lag också. För det Bajen som ställde ut dojorna igår var det sämsta jag sett sen...Gefle?
90 minuters idiotfotboll, ett snyggt anfall och två minuters idiotfotboll till. Snyggt gjort, men var snälla och gör inte om det! Och sluta ge Haris lugnande!

5/14/2007 02:49:00 AM  

När man vinner så som ni gjorde, skall man blunda, hålla för öronen och upprepa "bra lag skall ha tur" och liknande klyschor i en timme.

Vilket jag hoppas få chansen att göra i kväll.

Snodde lite av dig grönan igår av ren vidskeplighet.

5/14/2007 03:58:00 AM  

En blaska hade ju faktiskt som första line om matchen: "Davies utan mål igen" Verkligen relevant...

Igår blev tyckte jag faktiskt lite synd om Davies för han fick faktisk inte många bollar att springa på. Det va som att alla hans medspelare läst för mycke i tidningarna och sket i att passa honom... killen måste ju för f-n få chansen iallafall!!!

5/14/2007 05:17:00 AM  

Vad var det med det här inlägget som föranledde chockhatattacken från mannen med magkänslan?

5/14/2007 09:17:00 AM  

Alltså, förstår att det är skönt att vinna med mål på övertid. Men börjar det inte bli tjatigt att tjöts om det här med kvällspress hit och dit för jämnan? Dax att släppa mediaparanojan snart. Gläds åt segern istället.

5/14/2007 11:06:00 AM  

Den som anmäler att man ska tagga ner med media-nojan kan
* inte vara bajare
alternativt
* inte varit bajare mer än en kvart, högst.

5/14/2007 12:19:00 PM  

the expert:
nej allt är inte medias fel men mycket av det påhittade skitsnacket är det...

5/14/2007 01:42:00 PM  

Ett mantra som Ekwa...*host* the expert först borde applicera på sig själv så som du grinar och förfasas i kvällisarna och i din egen blogg så fort något/någon är emot dig. Allt är inte medias fel, kära du. Eller "näthatarnas".

5/15/2007 01:17:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home