Sunday, May 13, 2007

The Worrying Kind

Solen stiger över Södermalm och idag går Hammarby för första gången i år in i en match på Söderstadion som storfavoriter. En sådan där klassisk Bajen-söndag när tre enkla poäng ska hämtas in till unisont läktarjubel. Det känns inte bra alls. Och den som undrar varför det inte känns bra alls kan verkligen inte sin Bajenhistoria.

Memento mori, minns Hertzöga, etc.

***

Idag, med Erkan Zengin utgulad, ska det framför allt bli spännande att se Haris Laitinen från start. Det kommer att innebära ett annat ytterspel, med två tekniskt skickliga och skottvilliga yttrar som gärna går inåt i banan. Det kommer samtidigt att ställa extra höga krav på ytterbackarna (Emil Johansson och José Monteiro, sägs det - David vilar alltså en match till och Dubbel-Gurra tar en bänkplats) både vad gäller löpvilja och snabbhet.

Om Haris kan bygga vidare på det han visade i Royal League och under sina inhopp i de senaste matcherna kanske han också är den som ska lyckas mata fram de där bollarna till Charlie Davies.

***

Äh, fan, vi vet inte. När är det okej att öppna första ångestbiran?

***

...verdebianco pagina su! ne parle italiano, men för er som gör det finns det en ny blogg här vars kvaliteter andra får bedöma eftersom vi, som sagt (eller, vi försökte i alla fall), inte hajar ett ord.
Vi väntar fortfarande på den spanska.

***

I övrigt är alla nyheter väntade.
- Jeffrey Aubynn är för dyr för IFK Göteborg. Nähä?
- Djurgården bröstar sig åter i arenafrågan, men eftersom de ännu inte ens vet var de ska söka tillstånd för bygget tar vi det ganska lugnt. Osynliga Handen har sammanställt det bra, och dessutom börjat styckeindela texterna. Kudos! Snart kanske till och med journalisterna orkar läsa igenom Handens texter. Det brukar finnas en del stoff där...
- Nils-Eric Johansson är för dyr för IFK Göteborg. Nähäää?
- Hela Allsvenskan ska skattegranskas. Bra, och på tiden. Vi vill minnas att Äpplet ställde sig upp och krävde revision av alla klubbars ekonomi för ett par år sedan, och även om Bajen börjat dribbla lite med riskkapital sedan dess är nog den grönvita byken renare än de flestas... hoppas vi. Annars lär ni få höra det här sedan.
- Och ännu ett misslyckat inlägg utropas som årets mål, efter att sisådär en femtedel av Allsvenskan spelats.

***

Hammarby borde, trots centrallinjen, slå fler inlägg. Två tredjedelar av inläggen som slagits i Allsvenskan i år har ju gått direkt i mål. Om det säger mer om yttrarnas oförmåga eller om målvakternas är en djupsinnig fråga som vi överlämnar till Ralf Edström, Wernersson, Bosse P och de andra superexperterna.

***

Vi ses på andra sidan.

Edit: Den nya rubriken kommer från irwaz. Vi hoppas att gårdagens resultat inte var ett förebud om dagens. Å andra sidan finns det bara 14 platser i Allsvenskan.

8 Comments:

Davis nämdes i DN där hans "måltorka" komenteras.....

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=64957

5/13/2007 01:59:00 AM  

Killen gjorde ju om inlägget i mål i TV!! Så lite skickligt kanske...

Konstaterar också att The Arks hyllningslåt till Bajen fans i allmänhet och till GVSU i synnerhet misslyckades i går. Trist.

We´re the worrying kind.

5/13/2007 02:25:00 AM  

Nu.

Appropå första ångestbiran..

5/13/2007 02:32:00 AM  

irwaz: Ett gyllene rubrikläge vi missade. Fast man kan ju alltid ändra i efterhand.
Det gör vi. Tack.

5/13/2007 02:33:00 AM  

haha, så drevet är ute efter styckeindelningen ;-)

Det finns segrar och det finns segrar. 90 minuters pest, lidelse, frustration, ångest förbyttes över en lyckospark till eufori och totalt lyckorus. Värt varenda investerad minut under matchens gång. Fan vad jag älskar världens sämsta serie :-)

5/13/2007 12:01:00 PM  

Vassego!

Å tack, tack, tack Heidar...

5/13/2007 12:31:00 PM  

på radion snackade dom om 11-3 i skott på mål i 85:e och så vart det lite mer ösk-press och ett mål för Bajen. Det tycks vara en sån vår. Helt ok för mig.

5/13/2007 12:33:00 PM  

[url]http://translate.google.com/
translate?u=http%3A%2F%2F
bajennelcuore.blogspot.com
%2F&langpair=it%7Cen&hl=en&ie=UTF8[/url]

Italienska bloggen översatt till engelska om någon är intresserad. Använde googles händiga translater.

5/16/2007 09:42:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home