Wednesday, May 16, 2007

Go West

Ska man försöka skrapa ihop något positivt utifrån de rapporter vi fått om dagens händelser på Tingvalla? Tja, varför inte, det är ju helg imorgon. Här är tre:

- Alla segrar räknas. Även segrar som kommer efter 120 minuters destillerad uselhet mot ett lag två divisioner nedanför.
- Och nu fick ju Bajen öva lite på straffar i alla fall. Det kan behövas. Sannerligen.
- Samt, och viktigast: Chansen är stor att Bajen nu - trots serieledning - kan gå in som underdogs på Strömvallen på söndag, och det är den stämpeln som passar Bajen bäst, har vi ju lärt oss.

Kul för Fadi Malke. Mindre kul för Sebastian Eguren; han behövs på söndag. Det gör nog Charlie Davies också, om vi ska tro snacket från Karlstad. Tony Gustavsson var inte nådig i halvtid, men vi undrar lite vad han använder för vokabulär i omklädningsrummet när han är så där heligt fotbollstränarförbannad. Är det något i stil med "Ni maximerar inte resurserna, grabbar" eller använder han formuleringar som skulle få den mest förhärdade klackveteran att bli lite skär om örsnibbarna?

Vi är inte de första som ställt frågan igår och idag, men sju backar i truppen mot Carlstad, två forwards och två icke EU-spelare gör att den blir uppenbar. Var fan är Toni Nhleko?

***

Lite längre västerut händer också saker. Det finns få saker här i världen som är mer tacksamma än att förhandla med någon desperat (såvida inte vederbörande har ett vapen riktat mot dig eller någon du har kär) och Ålesund förefaller mer desperata än de flesta just nu.
Om vi tolkat saker och ting rätt - nu är det förstås Expressens uppgifter vi bygger det här på, men de brukar ju ha bra koll på agentvärlden (är det därför de prånglar ut Bondfilmer på dvd också?) om man så säger - så får alltså Hammarby en miljon för att släppa en gnällsjuk och formsvag spelare som har ett halvår kvar på kontraktet, och slipper ytterligare sisådär en halv miljon i lönekostnader.

Samtidigt får spelaren i fråga det tredubbla, med möjlighet att casha in igen när klubben åker ur om ett halvår och även om vi inte riktigt gillar sensmoralen i den här sagan är det skönt att den är slut.
Hejdå Jeff, det var riktigt kul att ha dig hos oss ibland. Och grattis och lycka till, trots allt.

Ålesund. Allt är förlåtet.

***

Nu jävlar är det helg.

23 Comments:

Forwardsbristen beror på (små)skador.
Såväl Davies som Nhelko och Sosse dras med skavanker.

5/16/2007 02:26:00 PM  

Hur kom det sig att Ålesund blev en dumpningsplats för psyksjuka bajenspelare?

5/16/2007 02:38:00 PM  

Vet inte men jag håller med... allt, verkligen allt är förlåtet. TACK!

5/16/2007 03:17:00 PM  

En mille för en kille som är bra var femte match och dessutom en odåga, rent socialt.
Det är rena rånet!
Äpplet, eller vem vi nu ska tacka, är ett geni!

5/17/2007 02:27:00 AM  

Hej! Turnering för korpenlag eller kompisgäng på zinkens konstgräs 24/6. Se www.midsommarklenoden.blogg.se!

5/17/2007 03:10:00 AM  

Vilken sensation.

Landslagsmannen, bollkonstnären & spelgeniet Aybunn går till ett norska bottengänget Ålesund och inte till Chelsea nu när storstädning skall bli av.

Jag sitter på min kammare och begriper ingenting. Vi har väl alla sett hur Hammarbys spel blivit lidande till följd av utmobbningen.
Bara att få se Aybunn ansikte på bänken har varit värt entrébiljetten. Veta att en sån kille en gång lirat i Bajen känns overkligt.

Bara att gratulera Ålesund till en jättevärvning. Ni kan räkna med att detta är en kille som levererar 24/7. Både på och utanför planen med sin alltigeno proffsiga inställning och attityd.

Skulle Ålesund mot all förmodan ändå åka ur (Aybunn skulle ju kunna tänkas missa några matcher skadad eller avstängd och då kan det bli svårt att knipa 3 poängare)kan alla Ålesundssupportrar vila trygga i övertygelsen om att här har ni en kille som inte kommer att svika. Garanterar på min morsas slitna toppluva att han blir den första som deklarerar att är man med och åker ur stannar man kvar och spelar upp.
Aybunn kommer aldrig välja sig själv och pengar framför lojalitet & heder...

(Utan att slå mig alltför hårt för bröstet såg jag Ålesunds dealen komma för drygt två månader sedan, förevigad i en kommentar på denna sida som numer inte går att hitta... Då blir det ju ännu lättare att säga - Vad var det jag sa... Och i detta inlägg kommer jag säkert att återigen få rätt höhö...)

5/17/2007 08:11:00 AM  

Äh, jag gillade grabben.
Så fort det börjas att neggas kring en spelare finns det snart inga gränser.
På samma sätt kan en annan spelare hamna i en hyllningsspiral utan några som helst proportioner.

Försök att se bakom hjälte och skurk diskursen ibland.

/R

5/17/2007 08:32:00 AM  

En sak till, såg att matchbilder från Carlstad finns på SVT

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=830153

/R

5/17/2007 08:39:00 AM  

anonym # 7: Jeff grundlade sitt rykte som egocentriker redan i Gunnilse. Jag har aldrig hört någon säga att de tycker om människan Jeffrey. Aldrig!
På sin höjd har väl Paulinho medgett att han känner Jeffrey sen tiden i Örgryte - men inte mer.

Fotbollsspelaren Jeffrey, när han har en bra dag, måste väl alla gilla?

5/17/2007 09:26:00 AM  

Jag känner Jeff utan att för den delen umgås med honom. Men allt ont som sagts om Jeff som person kanske stämde när han var yngre, men numera kan jag garantera att det både är en väldigt trevlig och ödmjuk person. Folk är så jävla snabba att döma människor de inte känner.

5/17/2007 09:33:00 AM  

Sen kan man undra hur det går att se att Jeff är formsvag...
Hade han fått samma chans att spela som de andra hade han förmodligen skapat mer offensiv kreativitet än vad vi sett hos Bajen hittills.
Visst har våra kantspelare gjort bra ifrån sig i vår, och visst har även jag varit tveksam till Jeffs utstrålning, men det är ändå på plan som "resurserna ska maximeras".

5/17/2007 12:27:00 PM  

GSU: fyndig som vanlig när du beskriver Tonys språkbruk.

5/17/2007 12:46:00 PM  

Jag har sett Jeff varje hemmamatch och lite mer i två års tid.
Jag har sett karln ur form några gånger och har inga problem att bedöma det...
Man dömer honom inte genom att återspegla redan kända åsikter om hans person.
"Domen" - ett frivilligt halvår i ett norskt bottenlag, tack, inkassera tre miljoner med turistskatt - är inte heller den särskilt grym i mina ögon.

5/17/2007 02:08:00 PM  

Angående Nhleko: jag var och tittade på resvermatchen Bajen-BP för två veckor sedan och höll ögonen på honom. Han skadade fotleden efter fem minuter, men kom snabbt igång igen. Planen var dålig men han var väldigt tung och såg totalt vilsen ut. I andra halvleken låtsades han (man såg verkligen ingen träffa alls) bli kapad.

BP:s högerytter sa: ”vad håller han på med?”.
Isak Dahlin: ”Jag vet inte, det var ju ingenting i alla fall.”
BP-killen: ”Men varför ligger han då?”
Isak: ”Vet inte. Han är ju utlänning.”

Det lät inte helt bra. Det kändes som att Isak var lite less. En naprapat kom in och slängde på bandage utan att kolla så mycket – det kändes om han upplevt det tidigare också.

Mycket spekulationer, jag vet. Men när jag gick därifrån så kände jag mej fullständigt säker på att Nhleko aldrig mer kommer spela i Allsvenskan.

Före serien började var det väldigt stort fokus på backlinjen men jag hävdade hela tiden att anfallet är den tunnaste lagdelen. Vi måste ha in en till kille där i sommar. Gärna en stor Guterstamtyp. I matcherna mot MFF och Örebro har vi inte lyckats få fast bollen där uppe. Blir extremt mycket löpande för mittfältet. Paulinho är absolut inte lika bra i rollen som target jämfört med hur han är som striker.

/Oscar

5/18/2007 01:23:00 AM  

Såg inte reservmatchen. Hörde inte meningsutbytet mellan Isak och BP. Men jag instämmer i analysen här ovan.

5/18/2007 02:19:00 AM  

Såg nhleko mot ifk kanariefågel i cupen, han var usel första halvlek och bra i andra, sprang och hamnade ofta rätt - borde gjort två mål i den matchen men målisen kanonräddade.

5/18/2007 06:37:00 AM  

Tja! Korpenturnering i bajenland! 24/6, zinkens konstgräs. Se www.midsommarklenoden.blogg.se

5/19/2007 01:13:00 AM  

Off Topic:
Bloggparasiten, det är hans eget namn, Flugan på väggen har blivit med blogg:

http://ingendansarnykter.blogspot.com

Besök honom gärna och kom med uppmuntrande kommentarer...

5/19/2007 06:44:00 AM  

Vi kan inte kommentera det senaste entryt.... Buhää... Snyft.

5/19/2007 09:36:00 AM  

Qué cool! Ya tenemos Bajen-blog en español! Nos vemos en: http://vamoshammarby.blogg.se

5/19/2007 03:02:00 PM  

Legal! Só falta um em Português.

5/19/2007 03:23:00 PM  

varför kan man inte kommentera inlägget ovan?

5/20/2007 04:10:00 AM  

Hörru, GVSU, ni måste få igång kommentator-grejen så att inte ryktena om er nära relation till officiella drar igång igen... HAHAHA!

5/20/2007 05:48:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home