Wednesday, June 13, 2007

For everything there is a season

Jo, det börjar närma sig Silly Season igen. Och luttrade som vi är kan vi inte låta bli att känna ett vagt, litet styng av tvivel vad gäller Richard Kingsons framtid i Bajen. Eller, hans brist på framtid, alltså, för enligt logikens lagar och regler och enligt all bakgrundskunskap vi har om Hammarbys förutsättningar, är det ett omöjligt projekt.

Men. OM de där riskkapitalisterna känner sig sugna på att fokusera på första halvan av ordet "riskkapital", och erbjuder ett lönepaket som egentligen är två nummer för stort för Allsvenskan, för att Kingson ska vara garanterad speltid, och därmed sin landsalagsplats, fram till Afrikanska mästerskapen, och därefter kunna säljas med god vinst under förutsättning att han presterar...
...ja, ni hör hur det låter. Men det är inte uteslutet att det skulle kunna hända.

Men. Låt oss komma ihåg. Om Richard Kingson lämnar Hammarby om två veckor är det inget konstigt alls med det, för han är för dyr för att Hammarby skulle kunna vara ens i närheten av att sy ihop kontraktet.
Om Richard Kingson, mot all förmodan, skulle förlänga med Hammarby skulle det vara ett tecken på en ny tideräkning i klubben och en värvningsbedrift som får varenda felbeslut, varenda insnålning och varenda misstag sedan videojuggarna att äntligen blekna bort.

Med eller utan Kingson kan det bli en spännande Silly. Inte bara på ont.

***

Vi hade två valmöjligheter ikväll: Antingen gå på medlemsmötet eller, äntligen, ha lite oredigerad tillgång till datorer. Vi valde det senare, om det sades något intressant på medlemsmötet kan det förhoppningsvis förr eller senare läsas till exempel här.

Halmstad: We're getting too old for this shit. Första halvtimmen var något av det mest plågsamma vi upplevt under våra grönvita liv...
...tyckte vi innan vi såg den sista halvtimmen, vilket satte den första halvtimmen i ett rimligare perspektiv. För att vara utspelad med 0-0 är fan inte ens i närheten av samma ångestnivå som att spela ut någon vid underläge 2-1.

Första målet borde givetvis ha varit frispark, men samtidigt är det backlinjens förbannade ansvar att se till så att det inte är möjligt för tre motståndarspelare att samtidigt, från olika håll, ramma vår målvakt.

Lolo Chanko kan, på sikt, bli betraktad som en av de smartaste värvningarna Bajen gjort.

Likaså Emil Johansson. När killen började vinna nickdueller också, ja, då gav vi upp. Vi sa aldrig nämna hans längd igen. Hedersord.

Richard Kingson ska upp på alla hörnor!

Innan Halmstads 2-1-mål, när HBK såg helt slutkörda ut, inte kom över mittlinjen på fem minuter och felpassarna var både många och absurda, hade inte det varit det perfekta läget för en snabb, utvilad en-mot-en-spelare som inte är helt taktiskt skolad (det fanns ju ingen taktik att tala om, allt var bara ett ändlöst rännande efter slumpbollar)?

Nu spelade det ju ingen större roll att Charlie Davies kom in först senare, men vi längtar så innerligt efter att det ska lossna. Skönt åtminstone att medierna verkar ha slutat hacka på honom.

***

...grönvita sidan upp! hoppas snart vara ute ur den jävla datorskuggan, men innan dess lär cupmatchen mot Norrköping hinna passera, och i värsta fall även derbyt mot "serieledarna-som-fick-stryk-av-BP-i-en-tävlingsmatch".
Fast vi kan som bekant aldrig skriva något vettigt inför derbyn oavsett vilket.

16 Comments:

Äntligen nytt inlägg!

Då blev min dag (kväll) lite bättre!

Imorgon kommer Charlie sätta ett par mälor bakom Pekings reservmålis. Det blir en bra mjukstart för matchvinnaren inför derbyt!

6/13/2007 12:26:00 PM  

Ska vi inte starta en "Rädda Richard Kingson" kampanj?

6/13/2007 02:59:00 PM  

GVSU när kommer du börja fokusera på bajens bänk som den i mina ögon största förklaringen på det knackiga spelet och poängtapp. Senaste matchen undantagen, dock kvarstår faktum att Tony hittils bevisat att han inte e en bättre matchcoach än AL, om det e materialet på bänken eller Tony själv vet jag inte. Bajen klarar helt enkelt inte av att bryta matchbilden eller förstärka laget under matchen. Kan helt ärligt inte se ett inhopp som varit lyckat i år.

Resultat, trötta och slitna spelare--> Se Erkan som var stekhet på försässen men som nu måste få chansen att hitta gnistan igen. Likaså Pålle och Charlie. Vill inte hålla med Jeff men jag tror att han har rätt då han inte vill hoppa hopprep. I elitverksamhet måste det finnas konkurrens något som saknas idag pga av min tes, "den dåliga bänken"!

6/13/2007 03:25:00 PM  

Riskkapitala med målvakter måste väl vara för mycket risk mot för mycket kapital?

Lolo är fan i mig kung.

Skönt att du/ni är tillbaka.

Hatar datorskuggor.

6/13/2007 03:26:00 PM  

Jeff kan väl aldrig ha rätt? ;-)

(Jag ska köpa Offside imorgon och läsa gnället.)

Pålle är väl en "känslo-lirare" som inte hanterar en lång räcka missade målchanser så bra. Det blir snabbt en negativ spiral för honom. Dessutom så skulle han behöva ha tillbaka Runa som sliter sönder försvaret och skapar ytorna.

Charlie är oslipad men kommer att komma loss. Han borde nog radera farsans mobilnummer ur nallen också.

De första matcherna då Erkan inte gjorde så bra ifrån sig så var väl det i första hand pga att motståndarna hängde på honom som iglar eftersom han var så "het"? Sen var det hemmafighten då han målade och skrek något till tjejen som lackade och därifrån har det varit downhill... Men det vände väl nu senast? (Har jag missat något eller vet någon varför han inte är med i truppen? Att vila sig i form till derbyt kan väl inte vara rätt medicin för honom?)

6/13/2007 03:52:00 PM  

Ett lyckat inhopp i mina ögon var Juliusson mot Örebro.

6/13/2007 08:21:00 PM  

anonym

Du som klagar på att TG är en dålig matchcoach.

Jag förstår ingenting. Är det något TG gör är det väl att satsa rejält offensivt vid underläge och det närmar sig slutet av matchen. Robert tog upp ÖSK-matchen, jag kan dra till med HBK i måndags.
Mot slutet var det ju fyra anfallare inne på plan. Dessutom klev Kingson upp på hörnorna.

Mer offensivt än så blir det inte.

von_oben

6/14/2007 12:22:00 AM  

Att vara en bra "matchcoach" är så mycket mer än byten. Det är att anpassa en taktik och vända en matchbild.

Och Hammarby/Tony har lyckats vända matchbilden mot MFF, IFE och HBK. Matcher där vi varit under tungt tryck i inledningen av matchen, för att efter 20-30 minuter lyckats jämna ut och sedan vända på matchbilden så att det är vi som har pressat motståndarna. Sedan att det inte har resulterat i nio poäng, utan bara 2, det är ju lite olyckligt, men knappast Tonys fel att Paulinho och Eguren mfl träffar stolpen istället för i nätet. Det är tillfälligheter.

6/14/2007 03:25:00 AM  

Flugan: Men då är frågan varför vi så ofta kommer in fel i matcherna?

6/14/2007 05:23:00 AM  

Ja, det där var ju EXAKT vad Chalies självförtroende behövde... Suck...

6/14/2007 12:30:00 PM  

Bajen sade sig satsa på cupen men så ointresserade som många såg ut var det bara läpparnas bekännelse. Eguren såg mest ut att ha tråkigt och jag trodde ett tag faktiskt på fullt allvar att han fejkade skada där i andra för att få bli utbytt. Måste vara ruskigt tungt för Charlie nu, han borde faktiskt ha gjort åtminstone fyra mål i den här matchen - men till hans försvar måste sägas att han i alla fall skapade chanserna och målet är i princip helt och hållet hans, Julle har ju bara att rulla in bollen. Dessutom gjorde han ju en nästan identisk manöver i första halvlek men då hann inte Julle fram i tid. Och nog fan tyckte då jag att det såg ut som en rätt rejäl knuff i ryggen på Charlie i första halvlek, jag tyckte absolut att det såg ut att vara straff. Petter A skulle däremot inte ha straff, han var bara för sölig. Fan, slå bollen i sidled till de två lagkamrater som hade fått öppet mål i stället för att sega och tveka tills motståndarna hinner ikapp :-(

Nä, bara att hoppas att laget taggar till och blir förbannade av det här till på tisdag.

6/14/2007 02:32:00 PM  

Anonymous

Din personliga besvikelse lyser igenom.
Bajen gjorde en riktigt bra andra halvlek igår och för det skall dom ha all kred.
Gissar att du var en av dom som buade igår. Frågan är bara åt vem det buades åt... Förmodligen bara personlig frustration men då skall man hålla det för sig själv.

/Jimmy

6/15/2007 01:52:00 AM  

Hur många matcher tog det innan Hermansson gjorde sina första baljor för Bajen? Var inte det åtta eller nio? De två första kom i alla fall mot Trelle på bortaplan, så mycket minns jag.

6/15/2007 02:15:00 AM  

Kingson i all ära men jag vill se en värvning på forwardssidan och mittfältet i första hand. Jag kommer aldrig att acceptera uttryck som "Mellansäsong" det är gammalt söderflum som inte hör hemma i en modern värld. Bajen ska upp i toppen och när Davis platsar där är han välkommen i startuppställningen. Innan han når dit måste vi ha ett bra alternativ, utöver Paulinho, annars går det som igår.

/Skitögat

6/15/2007 05:04:00 AM  

GVSU: Leta reda på en dator! (Även om vi hört det mesta om detta förut så läser vi gärna din kommentar om det, och gårdagen också.)

http://www.aftonbladet.se/vss
/sport/story/0,2789,1095790,00.html

6/15/2007 05:29:00 AM  

Att köpa en till mittfältare med nuvarande truppsammansättning är tamejfan att rubricera som förskingring, eller liknande...
Ska vi handla något så ska det vara någon som är
bättre än Tony Nhleko, men den typen av spelare,
eller,
någon bättre än Benny Lekström,
men den typen av spelare,
eller,
någon bättre än Jocke Jensen,
men den typen av spelare.

Man kan ju fan undra varför vi öht ska lägga några som helst pengar på ovan nämnda trio. Kan man inte stoppa utbetalningarna till dessa med motivationen att de inte uppfyller kontraktet, på något sätt?

6/15/2007 06:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home