Thursday, July 12, 2007

Det finns ingen gud

Som sagt, vi är grundmurade ateister, och det är extra jobbigt när man är Bajare. Det hade kanske varit lite lättare att acceptera att allt går åt helvete om man visste att det i bakgrunden fanns en plan, ett större sammanhang, en helhet och inte bara tillfälligheter, felbeslut, chansningar som inte går hem och allt med sämsta tänkbara timing.

Kalmar borta var en match som innehöll en målchans för Kalmar. Kalmar gjorde två mål. Hade Chanko satt sin drömfrispark även denna gång hade matchen kunnat bli väldigt annorlunda, men nu gjorde han inte det, och då var det bara en sådan dag.

Erland Hellström kommer nu att vara på skadelistan i uppåt en månad till och därmed får vi återigen ställa vårt hopp till Benny Lekström. Låt oss därmed tala lite om Benny.
För ungefär ett år sedan vid den här tiden fick han hoppa in i Allsvenskan för första gången. Häcken hemma i omgång tolv. Vi såg den inte. Men han höll nollan, Bajen vann med 3-0 och var i serieledning med tre poäng.
Sedan Öis borta i omgång 13. När vi såg den och ett par reflexräddningar mot Ailton Almeida (om någon minns honom) stod mellan Bajen och 3-0-underläge i halvtid, trodde vi verkligen att Bajen hade gjort ett fynd.
Av det vi sett sedan dess att döma var det då han gjorde sitt livs match.

Oerhört mycket har sagts i supporterleden om Benny Lekström under hösten, vintern, och Royal-League-och-träningsmatch-mot-BP-våren, ytterst lite av det har varit välvilligt. Delar av det har också varit orättvist. När man bedömer hans insatser i Hammarby måste man också bedöma backlinjen framför honom, och hur den såg ut i vintras minns vi ju allt för väl. Det är inte så ofta som ett billight mål bara går att skylla på en person.
Även igår, vid 1-0-målet, är det en situation som, med en fungerande backlinje, aldrig ska få uppstå och när den gör det är det egentligen försent att göra något vettigt.
Å andra sidan är det målvakten som ska styra backlinjen.
Så vi vet fan inte.

Vad gäller utespelarnas prestation är det väl ingen, förutom möjligen Chanko (fram tills han drällde med bollen och gav Kalmar deras enda målchans i matchen, fram till 2-0) som stärkte sina aktier på transfermarknaden. Och det är väl kanske bra.

Vi är bara knappt en fjärdedel in i Silly. Det är fortfarande gott om tid att korttidslåna en målvakt till.

Det är 13 matcher kvar, och förlorar vi dem är det fortfarande fullt tänkbart att vi åker ur.
Och i Intertotocupen krävs mindre än så för att åka ur. Vi hoppas på tolv spelare mellan boll och mål.

Det här är inte alls någon bra morgon.

11 Comments:

Med en bra målvakt kan du spela med en sämre backlinje och tvärtom. Vi har nu både en skakig backlinje och en skakig keeper. För övrigt ser jag gärna ett balkanego på topp, en spelare som skjuter på allt och som förstår innebörden av att bli värvad som målskytt och kan leva med pressen, dvs att göra mål. Mate Sestan var e du?

7/12/2007 01:40:00 AM  

Tre stycken närmast bollen ingen vill ha den!!? Va falls!

Näe jag blev på riktigt dålit humör för det hade kunnat bli en helt annan match om de där skitmålet inte kommit... :(

7/12/2007 02:15:00 AM  

Korttidslåna en målvakt. Kanske en ny Kingson, och sen kommer Erland tillbaka - och vem vet hur det går...

Det som behövs är stabilitet. Det funkar inte att vi börjar säsongen med en målvakt, fixar in Kingson för ett antal matcher, spelar några med Erland, spelar några med Benny, lånar en korttidslösning, ÅTERIGEN provar med Erland...

Gör såhär: sparka Benny. KÖP en riktig klassmålvakt. Gör Erland till andramålvakt och ge honom chansen att visa att han vill vara förstamålis.

7/12/2007 02:58:00 AM  

Hogusson från Gefle skulle smaka...

7/12/2007 06:48:00 AM  

Hugosson heter han givetvis

7/12/2007 06:49:00 AM  

Hrmm... okejdå, eftersom alla skriker efter den så här är min lösning:

Bajen har inte så mkt pengar - läste ngt för en tid sen att de lägger hellre pengar/krut på nya SÖS, men kompetens finns inom laget!

"Hur då, Max? Det verkar som om hela söder skriker efter ny backlinje och målvakt!"

Lugn, elvan ser ut såhär. från v till h

Charlie Paulinho
haris petter(off) eguren erkan
Emil Traore Sulan David
och....
LOLO!
förutom det igår, det är inte mycket som kommer förbi den karln.

nä, men allvarligt. Erland, krya på dig, men du måste ändå inse allvaret? Ny keeper, lite mindre press på Charlie och kanske en.... ja, varför inte en mittback? vi behöver lite mer konkurrens i backlinjen.

7/12/2007 09:21:00 AM  

Lite realism, tack. I Juli är det inte aktuellt med kvalitets-korttidslån. Att Kingson skulle in i lumpen med bara tre månader kvartill nästa transferfönster var om inte en på miljonen så kanske bara något mindre.
Vi kan bara knäppa händerna denna och be säsong ut, eftersom vi inte är ateister ;-), och sen hoppas att klubben gör det som bör göras.

Förlänger med Sulan och Heidar.

Fimpar Benny och JockeJ vars kontrakt går ut.

Låter Toni Nhleko gå gratis till precis vilken klubb som helst, där dom betalar honom vadsomhelst för vem som helst.

Sen fixar vi en kvalitets-målvakt, en kvalitets-mittback, samt en kvalitets-striker.

Innan det har skett betraktar jag ledningens tal om bred trupp och topplag som huvudlöst yrande.

7/12/2007 04:15:00 PM  

Hemsidan idag:

För 80 år sedan
föddes Petur Marteinsson, spelade i Hammarby 1996-1998, 2003-2006

Ja, han såg lite sliten ut förra året måste jag säga, haha.

7/13/2007 07:12:00 PM  

Det kan tyckas roligt att Marteinsson är 80 bast, men faktum är ju att hela statistikavdelningen på officiella hemsidan har havererat totalt. Tråkigt. Det var förresten borta mot Kalmar Hammarby förlorade med 4-1 för åtta år sedan.
Pinnen gjorde mål, och var inte ett av deras mål en klockren hands? Jaja, med lite kringfakta kan statistik bli lite roligare än den linjen Hammarby valt.
Robert

7/13/2007 11:33:00 PM  

robert: stämmer, Pinnen gjorde mål på hörna, Danken nickade i mitten av boxen till Pinnen som från typ en meter styrde bollen i mål. Det var 0-1, men sedan kvitterade KFF och sedan gjorde Johan Paulsson det handsmål du pratar om. Lasse Eriksson var helt skogstokig och såg ut att vara redo att vrida nacken av linjedomaren, och sedan stod Paulsson i tv och försökte hävda att det inte alls var hands trots att han visades en repris där man såg handsen hur tydligt som helst.

7/14/2007 12:56:00 AM  

Det var inte Paulsson, utan det lilla ludret Andreas Thomsson som gjorde handsmålet.

7/16/2007 06:40:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home