Thursday, July 05, 2007

En stilla bön

Vi kommer inte att läsa några tidningar idag; för vi vet redan vad det kommer att stå och vi vet vilka reportrar som gick till sängs i natt med fuktiga rubrikdrömmar.

Vi kommer över huvud taget inte att säga särskilt mycket om matchen, eftersom allt vi skulle kunna säga bara är deprimerande.

***

Däremot finns det en annan sak att säga. Det finns en liten berättelse som ibland cirkulerar runt på olika Hammarby-forum, mest när fans är arga och besvikna över något; en försäljning, en biljettprishöjning, en guljacka eller en förlorad match.
Den är rippad direkt från Kyrkans Barntimme (i vanliga fall är fotbollsklubben en vanlig människa och supportrana Gud) och vi brukar bemöta den med en gäspning då den är söndertjatad, klyschig och en aning självgod. Dessutom är vi grundmurade ateister.
Men idag fyller den sin funktion.

Fotbollsklubben Hammarby drömde att den gick längs en glimrande vacker sandstrand tillsammans med sina supportrar. Olika scener glimtade till ur klubbens historia och för varje glimt lämnades det två par fotspår i sanden, klubbens egna samt supportrarnas fotspår.

När sista glimten hade passerat, många dagar senare, tittade Hammarby bakåt för att se på spåren i sanden. De följde flera kilometer parallellt längs med stranden, utom vid några enstaka tillfällen. Då endast ett par fotspår syntes. Fotbollsklubben Hammarby noterade besviket att detta skedde under de jobbigaste och mest krävande perioderna i klubbens historia.

Hammarby kände sig en aning sviken och frågade supportrarna varför de låtit klubben gå ensam under de svåraste perioderna av dess historia.

Supportrarna svarade lugnt:
- Älskade Bajen, det var då vi bar dig.Nu tar vi i och bär Hammarby. Framför allt en spelare.
Deal?

***

Sebastian Eguren aktuell för Wolfsburg? Tja, de har ju snygga tröjor i alla fall.

***

När Charlie Davies kommer tillbaka från Venezuela kommer han att ha hysteriska förväntningar på sig igen, stackarn. Nu hoppas vi nästan att han får sitta på bänken även i den sista gruppspelsmatchen mot Colombia; en skada där och det är kris. På riktigt.

18 Comments:

No deal :-)

7/05/2007 01:55:00 AM  

Fy fan va vackert...

7/05/2007 02:26:00 AM  

Fan de blev så jobbigt som jag trodde. Nä bara å bita ihop å stötta än mer! Det är bra med nån skitmatch ibland det har blivit så mycke bättre dom andra matcherna sen ju.. :-)

7/05/2007 04:27:00 AM  

DEAL!

Jag tror fortfarande att mitt bet på minst sex poäng från Heif till dubbelmötena mot köttmuren kommer att gå hem... ;-)

Allvarligt talat så tror jag att osäkra-känner-pressen-på-sig-Hella2 mår skitdåligt i dag och det är nog tvivels förutan det absolut bästa som kunde hända. In i stenkrossen på en gång och känn hur jävla ont det kan göra. Det danar män. Och vi vet ju alla att draken lyfter i motvind.

7/05/2007 04:52:00 AM  

Bajens "räddning" nu kan bli det täta spelschemat de närmaste veckorna. Det är fajt med relativt lång resa igen redan på lördag, så det finns inte tid att gräva ner sig och tycka synd om sig själv.

Matchen i går var till två tredjedelar ett kapitalt misslyckande, och till en tredjedel en mycket lovande uppryckning. Även om det blev torsk i går kan det vara värdefullt på sikt att man i alla fall gjorde rejäl fajt av det trots att man var helt borta till början. Att få in känslan av att det aldrig är kört kan vara enormt viktig på sikt.

Bajen har en hel del att jobba på, rörelsen blir tex ofta alldeles för dålig - men när det väl funkar har jag svårt att se något lag i serien som hänger med, så ge det lite tid så kanske, kanske vi kan ha något alldeles extra framför oss.

Sedan måste jag säga att Henke Larsson ser ut att ha obeskrivligt tråkigt på planen. Sur och grinig precis hela tiden och verkade inte ens bli särskilt glad när han gjorde mål.

7/05/2007 05:23:00 AM  

Vad som skiljer en bra målvakt från en dålig måste ju ändå vara pondus och att man skapar ett lugn. Med Erland i mål tappar man andan vid varenda anfall och det känns som att "nu blir det mål". Vilket det blev också, fyra ggr.
Känns taskigt o skriva ner honom men det känns inte särskilt stabilt med Erland i mål. Har svårt att se att det skulle ändras på kort tid

7/05/2007 07:23:00 AM  

Jo, men grejen är att Erlands största problem nog är att han, på känt Pablo manér, vill mycket, känner att han måste prestera och verkligen VISA alla belackare att han nog kan agera professionellt, ha en lugn attityd och inte kommentera tidigare keepers prestationer... Samt har ett bra efternamn. Det kan ju inte vara lätt. Blir det för svårt, vilket det kan bli jättesnabbt, så måste ju klubben agera.

Den andra sidan av myntet är att Erland räddar två straffar borta mot Kalmar, håller nollan hemma och blir matchens lirare i båda fighterna.

7/05/2007 08:13:00 AM  

"och det är nog tvivels förutan det absolut bästa som kunde hända"

Och det sämsta måste ju vara att Erland flyr verkligheten, slår ifrån sig "det var inte mitt fel" as in "I don't have a problem", och vägrar inse sina brister.

Jag tänker inte heller läsa några tidningar idag och jag hoppas verkligen att det inte finns några artiklar där Erland säger något i stil med ovanstående. För då blir jag orolig.

P.s. Får man citera sig själv? ;-) d.s.

7/05/2007 08:42:00 AM  

Den som verkligen saknar lugn och stabilitet är den som gräver ned Erlands framtid i Hammarby efter en enda match.

Möjligen är det ett sätt att säga
- Jag saknar Kingson.
Drömmar varar inte för evigt.

Kanske är det ett fall av flash backs från 2002.
Bara att blunda.

Troligen är det endast ett uttryck för ren frustration.
Behåll lugnet.

7/05/2007 09:21:00 AM  

Ja, det blir nog bra till sist.
Heja Erland.

7/05/2007 01:31:00 PM  

Kingson va i ärlighetens namn inte någon trygghet vid fastasituationer och inlägg heller.

Go Erland!

7/06/2007 02:27:00 AM  

Jag tror man måste rikta blickarna på Benny, JockeJ och Nhleko istället...
De är problemet. Det är de som inte håller kvalitet nog att hoppa in när Erland, José eller Paulinho/Charlie D har en svacka eller skada.

Och det är för dåligt, om man ska ha så höga ambitioner som klubbledningen gör gällande.

7/08/2007 09:42:00 AM  

En sak som slog mig när jag tittade på PPV sändningen senast.
När dom gör reklam för Säsongskortet använder dom klipp när fans tänder bengaler.
Anledningen till det är väl att det "säljer" allsvenskan som en liga med bra drag och skön inramning.
Tycka vad man vill om förbudet mot bengaler, men eftersom Säsongskorts leverantörerna tjänar pengar på att visa något som bryter mot reglerna och kostar klubbarna en massa pengar borde dom väl vara med o betala böterna?

7/09/2007 02:02:00 AM  

från första avspark har jag kännt en väldig oro över att ha en så extremt oteknisk målvakt som Kingson. En målvakt utan teknik kan vara helt lyssande i en VM-turnering ellr under en vårsäsong men när man inte har en grundteknik att falla tillbaka på.

Erland har en gedigen teknikutbildning som startade i väldigt unga år. För att citera en tidigare kommentar så sitter väldigt mkt i huvudet. Nu hade han faktiskt lite otur (tror det är lagligt att skylla lite på oturen) att han inte fick några felstutsar, stolskott eller liknande som kunde hjälpa honom att få det självfortråendet som krävs.

Som tidigare sagt, nu gäller det att stötta, inget blir bättre av att gnälla. just nu finns det inte speciellt många alternativ.

7/09/2007 01:04:00 PM  

Är det nån som vet var det här citatet kommer ifrån: "Okay, vi är tillbaka. På riktigt."

Det skrevs den 2 juli. Dan efter skrevs det nåt igen, sen blev det paus igen, och dan efter det hände nåt, sen blev det tyst.

"Okay, vi är tillbaka. På riktigt." Hmm. På riktigt.

7/11/2007 01:12:00 AM  

Jävla hets...

...hur ska man kunna skriva något när Kalmar borta väntar? Va?

7/11/2007 09:31:00 AM  

det är tamefan svårt att försvara en kille som går sönder bara man tittar lite argt på han.... men jag ska försöka....HeJa ErlAnd...

hrmmm....en målvakt - 8 insläppta på 11(!!!) matcher, 2 målvakter - 6 insläppta på 2 (!!!!!!) matcher... iof 2 bortamatcher, men ni ser ändå något snett, eller hur?
Lite ledsen i ögat börjar man bli.

7/11/2007 12:04:00 PM  

"hur ska man kunna skriva något när Kalmar borta väntar". Svepskäl. Det var inte jag som skrev: "Okay, vi är tillbaka. På riktigt"...

..va?

7/12/2007 12:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home