Sunday, July 29, 2007

Proffs i Europa

Hammarby IF, UEFA Intertoto Cup Winner 2007.

Jo, så är faktiskt fallet, åtminstone rent formellt, men eftersom det bara är UEFA och AIK*) som räknar titlar på det sättet kommer vi utan betänkligheter att fortsätta vråla Vi har aldrig vunnit cupen för full hals framöver.

Men det där gick ju riktigt bra.

Vi har alltså bara följt matchen på hemmaplan, men tydligen var Bajen bäst på läktaren också, trots vår olyckliga frånvaro. Nåväl.

Medias reaktioner är varierande. Ekwall verkar närmast i chocktillstånd (och har inte använt det "kärleksfulla" "smeknamnet" på Hammarbys tränare - "Snacke-Tony" - på flera dagar. Tack för det.) Dags- och kvällspress är riktigt respektfull och Sveriges Television med den enda sportedaktion som bryr sig om ALL sport, lika mycket, alltid, om rättigheterna inte är för dyra, har inte lagt märke till saken över huvud taget. Nä, det passar förstås inte in i Fotbollskvälls ständiga tjat om hur uselt svenska lag alltid klarar sig mot proffsen från Europa.

SVT. Jävla amatörer.

***

Eftersom direktrapporteringen på Officiella i skrivande stund ännu inte riktigt kommit ikapp verkligheten, känns det minst sagt förmätet att yttra sig om matchen utöver resultatet, som vi alltså om någon nu missat det är riktigt, riktigt, riktigt jävla nöjda med.

Lottning till UEFA-cupen fredag. Någon kommer säkert att reda ut begreppen för seedning och oseedning och vilka lag som är på vilken halva, och om vi kan få möta Glentorian efter deras kommande chockvändning **).

*) Skrattet fastnade lite i halsen när vi läste rubriken på Officiella, men okej, idag är det tillåtet med lite hybris.
**) Tyvärr är vi usla tippare, men vi måste ju.

5 Comments:

Boyz, den där första länken verkar hopknådad av samma gäng som bombar mig med Nordeamajl. Hamburg SV hör tydligen hemma i England numera :-)

7/29/2007 01:51:00 PM  

Här är en bra länk för allt rörande uefa koefficienter, ranking och hur det funkar i de mörka koridorerna i UEFA.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/seeduc2007.html

Noterbart är att aik hamnar i den seedade gruppen, medan Bajen hamnar i den oseedade. Undrar var solna hittade den bonuspoängen... Kanske som tack för lång och trogen tjänst till Lennart. Det som är lite lustigt är ju att om Utrecht hade vunnit hade de haft näst högst ranking (19.9 eller nåt).

/Dirac

7/30/2007 12:15:00 AM  

Fast vi vinner visst Intertoto på allvar först när vi är det intertotolag som gått längst i uefa-cupen. SVT räddade ansiktet genom att visa matchbilder i morgonsändningen. Tack!

7/30/2007 03:16:00 AM  

SVT var även de enda som visde information om vem som gjort mål i sin målservice på internet.

/Torsten

7/30/2007 04:42:00 AM  

Jag förstår SVT. Det hade ju blivit folkstorm om de kortat dragracingreportaget om den comebackande 42-åringen med tio sekunder för att hinna meddela Hammarbyresultatet...

7/30/2007 04:48:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home