Saturday, July 28, 2007

Team Tony

Det är inte officiellt ännu, men eftersom vi hört det både här och där kan vi väl slå fast att Hammarby har fått en ny assisterande tränare; Andreas Pettersson, född 1974 och Lulebo som de senaste två åren varit assisterande tränare i Degerfors, dit han hämtades av - you guessed it - Tony Gustavsson.

Han är steg 3-utbildad tränare och har pluggat till idrottslärare på GIH och fick ett erbjudande om att ta över degerfors efter Mark Selmer. Han tackade dock nej, med motiveringen att han "föredrar rollen som instruktör". Artikellänken är läsvärd.

Annars vet vi inte så mycket om honom. På Degerforsfansens supporterforum vulkanerna.nu råder det delade meningar om Petterssons kvaliteter, men det gjorde det ju å andra sidan om Tony Gustavsson också, och efter en lite knagglig start har det ju gått riktigt hyggligt efter omständigheterna. Nu får han den assisterande tränare han själv har valt, och var det leder står skrivet i Svenne Berkas himmel. Men man kan ju åtminstone hysa en from förhoppning om att det blir samma succé på ett taktiskt plan som Janne Mian hittills har varit på det fysiska.

Nu är inget klart förrän bläcket är torrt, men enligt uppgift till ...grönvita sidan upp! är bläcket faktiskt torrt den här gången och Andreas Pettersson tillträder som assisterande tränare i Hammarby den 1 augusti. Välkommen och lycka till.

***

Vi bara måste nämna de senaste dagarnas stora pseudodebatt även om den gudskelov inte är Bajenrelaterad. En dyslektiker med backslick som lever på familjens pengar? Klart som fan att han håller på Djurgården.

***

Ante Covic har varit i kontakt med Hammarby, men enligt våra uppgifter rörde det sig i så fall bara om ett korttidslån tills Erland Hellström är frisk igen.

***

HTFF vann höstpremiären mot Tyresö ganska behändigt. Det gillar vi.

***

Och i morgon är det Utrecht. Det känns inte riktigt bra, men det gör det ju aldrig. Särskilt inte att vara utlämnad till radiorapporter.

8 Comments:

Det här kom lite som en blixt från klar himmel faktiskt...

instruktör, "scout&analytiker", fystränare samt målvaktstränare.

Nu kan TG köra träningarna från bilen igen ;-)

7/28/2007 07:11:00 AM  

Grattis till ett bra nyförvärv. Andreas är en kanonkille och oerhört duktig instruktör och individuell utvecklare. I klass med Mian, men inom sitt specialområde.

7/28/2007 07:12:00 AM  

Familjens pengar? Skattebetalarnas pengar!

7/28/2007 11:36:00 AM  

Jag kan bara säga att i alla fall jag skulle varit stolt om våran kung hade varit bajare.

Angående "tränarkvintetten" eller vad man nu skall kalla den, måste jag säga att det ser riktigt förtroendeingivande ut. Känns som att det bara kommer bli bättre de närmaste åren om vi får lite kontinuitet i det

/F

7/29/2007 03:10:00 AM  

Eguren var tydligen kapten för dagen. Glädjer mig.

http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/fixturesresults/round=15113/match=300845/report=rp.html


/R

7/29/2007 12:54:00 PM  

Enda orosmolnet jag känner nu över nya assen är att han är hemskt lik Stefan Lundin till utseendet och ser således ut som Sveriges äldsta 33 åring....

...när ansluter mål-otto?

7/29/2007 01:32:00 PM  

Lundin? Mer en ung Anders Gärderud.

"Mål-Otto" ansluter nog inte inom överskådlig tid. Nu när alla historielösa framåtsträvare lämnat Degerfors siktar han nog på att ta sig in i startelvan igen.

7/29/2007 01:49:00 PM  

Är generellt inte någon större anhängare av privatiseringar av gemensamt ägda tillgångar.
Men jag har frågat mig: vad har kungahuset gjort för mig, som inte en president skulle ha klarat bättre? Svar: Inte ett smack.
Man brukar ofta framhålla kungahuset som inflytelserik när det gäller att ro hem stora dealar till svenska privat-ägda, multinationella företag. Så därför tänkte jag; varför inte privatisera kungahuset, så får väl Volvo och de andra anlita honom som vilken annan konsult som helst?
Dessutom slipper han det förnedrande i att både vara överklass och bidragsberoende på samma gång.
En win/win-deal för alla.

7/30/2007 06:14:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home