Wednesday, July 18, 2007

Half Way Inn, igen

Allt i en enda listbagatell.

Här är vårens...

...spelare: Lolo Chanko. Förbannelsen är över; när han kom i somras kändes han som en ganska bra värvning, även om hösten inte var någon höjdare höll vi modet uppe men så här bra trodde vi faktiskt inte att han var.
...match: Djurgården-derbyt, förstås. En darrig kvart och sedan var det det lugnaste derbyt vi någonsin varit med om.
...halvlek: Första mot Göteborg. Hade varit årets match om inte andra halvlek varit så avskyvärd. Aldrig har en 3-1-ledning känts osäkrare.
...mål 1: Det finns väldigt många att välja bland. Chankos frisparkar, Egurens kanonskott och volleys i krysset, men det är ändå två andra som får dela på den titeln. Dels Petters 2-0 mot BP, helt enkelt för att det är en av de snyggaste fotbollsprestationer vi sett, någonsin, någonstans och en sådan bollbana i sådan hastighet efter en sådan kort beslutstid är. inte. tur.
...mål 2: Charlie Davies, 1-0 i "hemmamatchen" mot KI Klaksvik. För förlösningens skull.
..."det svänger": Charlie Davies. Haussad av Hella, på väg till Ajax, hamnar i Bajen, haussad i pressen, nedtonad av Tony, skadad, dribblarnde, missar i massor, sågad i pressen, tröstad av Tony, genomspringningar, ruscher, tunnlar, fler missar, ännu fler missar (i en och samma match!), landslagsdebut, mål, Copa America, snuva och där är vi nu...
...i-landsproblem: Vilka ska spela centralt på mittfältet när Mikkel Jensen är tillbaka?
...fall from grace 1: Börje. Du är en hjälte, mannen, men det heter faktiskt A-U-B-Y-N-N. Nå, nu behöver du aldrig mer oroa dig över det.
...fall from grace 2: Aubynn. Vi undrar fortfarande vem den där "hemliga mobbningskällan" var. Eller, nej, vi tror att vi kan tänka oss.
...ironi: Att han egentligen heter Obeng.
..."Vi som aldrig sa hora": Tony Gustavsson, Henrik Appelqvist, Suleyman Sleyman.
...kris: Okej, vår målvaktsuppsättning ser faktiskt en aning tunn ut.
...Silly: Var fan tog vår backlinje vägen?
...köp: Emil Johansson har visat sig vara betydligt mer spännande än vi hade givit honom cred för.
...lån: Richard Kingson (den här gången får Lars-Åke Axedin ursäkta); på rätt plats vid rätt tillfälle, i allmänhet och allt som oftast.
...återkomst: Haris Laitinen. Äntligen!
...antiklimax: Vi kommer inte att vinna cupen i år heller.
...försäsong: ...är gudskelov ett avslutat kapitel.
...rubrik: HAMMARBY KAN TAPPA [valfri spelare] REDAN I SOMMAR
...bara i Bajen: Den programpunkten kräver ett helt eget inlägg.
...sensmoral: Stuart Baxter önskar att han kunde bänka Babis Stefanidis. Stefan Rehn prioriterar andra spelare än George Mourad. Alla gör exakt samma sak som alla gjort, i den mån de kan, sedan Bosman-domen kom.
...citat: SMEKMÅNADEN ÄR ÖVER! Sparvens polare har nog inte läst några tidningar i år.
...blogg: Osynliga Handen. Ett inlägg från en oväntad vinkel är aldrig fel.
...profetia: Konkret arenainformation innan sommaren. Ibland är det osedvanligt trist att ha fel.
...profetia 2: Om Richard Kingson spelar i Bajen i höst ska jag äta upp min katt. Ibland är det trist att ha rätt.....
...blogginlägg: Tyvärr måste vi dra upp Aybunn vs Bayunn igen men det här tycker vi var ganska på pricken.
...besvikelse: Att (nästan) ingen tagit upp begreppet YouTube-jugge.

Det var några. Kan fyllas på efter hand, förstås. Men nu börjar det regna och då är det hög tid att dra till Medis. Välvattnad gräsmatta idag, således.

9 Comments:

Det var ett himla tjatande om det där Pettermålet. Han får bollen i språnget och ett bra läge och klipper till och den sitter snyggt och otagbart. Skickligt att skjuta i steget? Ja. Men ett tjog andra allsvenska spelare hade gjort samma sak i samma läge, och liksom Petter får de sen hoppas att bollen går in istället för att smita utanför. Och den frågan går på turkontot.

7/18/2007 07:56:00 AM  

Årets "det var väl inte så svårt?": att slå Kalmar. Håller med Tony, första halvlek är årets bästa rent taktiskt. Bajen sliter och drar isär Kalmar ett par gånger om, och 1-0-målet kan se ut som lite slumpartat men är i själva verket resultatet av ett oerhört bra lagspel. Bajen håller bollen i uppåt en minut och byter kant två gånger och till sist tappar KFF ytan i vilken Pålle kan smyga upp och ta emot Monteiros fina stickare. Sedan gör Pålle ett jävligt fint ryck och tar med sig två backar så att Petter får utrymme i mitten, ett klassmål från första till sista bollkontakt.

Fem av tio utespelare i startelvan i dag har kommit till A-laget via HTFF, och ingen av de fem kändes som utfyllnad utan alla fyllde sina platser mer än väl. Jag säger som jag har sagt förut: HTFF kan vara Bajens bästa investering någonsin.

Det kanske allra viktigast med dagens match är att vi fick se att vi kan klara oss utan Eguren, även om samarbetet Haris-Chanko inte är på samma nivå som Eguren-Chanko.

Synd bara att Pålle sabbar för Charlie när han har öppet mål. Men återigen skapar Charlie chanser åt sig själv och åt andra. Ni såg väl tex mackan han lade till Pålle som borde ha gjort något bättre av friläget? Charlie har missat allt hittills, men killen kan skapa målchanser ur ingenting. Ge det tid, baljorna kommer!

7/18/2007 01:08:00 PM  

ano: håller med angående HTFF..tänkte på det redan i lördags..3 av 4 på mittfältet..sjukt bra..

7/18/2007 01:47:00 PM  

Bollbanan, Müller. Bollbanan.

"Banan" med betoning på första a:et, basåduvet.

7/18/2007 03:54:00 PM  

Lugnaste derbyt? Nja, nog var hemmaderbyt mot AIK 2006 betydligt lugnare? När Boatengs dojor fick byta dojor två gånger i varje halvlek efter Petters gnagande (no pun intended...).

7/19/2007 12:22:00 AM  

OK, ska förhandsgranska kommentarer för att undvika såna grodor. Fast det är något poetiskt i att till och med Boatengs dojor fick byta dojor tack vare Petters uppvaktning!

7/19/2007 12:23:00 AM  

Jag tog ju upp "You Tube-jugge" i en intervju med Hella på officiella inför Gnaget-derbyt i våras. Han fattade inte ens vad jag menade, så det blev väl inte sådär jätteroligt direkt.

/g

7/19/2007 10:47:00 AM  

gustav: Såg det, har ju t o m länkat till det. ;) Men ge inte upp, förr eller senare ska det in i SAOL... eller Wikipedia i alla fall.

7/19/2007 12:24:00 PM  

word. keep up the good word.

7/19/2007 01:31:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home