Monday, September 03, 2007

Krossa Braga, krossa Gnaga

Vi har fortfarande med knapp nöd hämtat oss från de där sista tio minuterna mot Fredrikstad, men livet går vidare, Bajen är i Uefacupen och en derbydag har precis inletts.

Vi skriver inte om derbyn längre, som bekant, men det blir säkert...
...
...eh...
...
...nej, ni ser.

***

Transferfönstret har förslutits ännu en gång, och bortsett från Kingson (som vi minns med glädje) A-u-b-y-n-n (som vi minns med sorg och trötthet) och Nhleko (som vi nästan redan har glömt) har ju faktiskt inte Hammarby förlorat någon spelare till den där mytomspunna "Europeiska proffsvärlden".

Wow liksom. Vi får väl se om det kommer surt efter i vinter...
...samtidigt, med tanke på alla rubriker och rykten om, låt se, Eguren, Chanko, Andersson, Paulinho och Zengin, som varit i svang under sommaren får vi ju vara smått halvnöjda ändå. Det är ju faktiskt, i skrivande stund, bara sex poäng upp till den där förstaplatsen.

Och så får vi se hur det är med Klebér.

***

Det är inte mycket inspiration i de här raderna. Vi vet. förlåt. Kan vi skylla på kvardröjande Uefacuptrauma, att derbyångesten redan tagit strypgrepp på tangentbordsfingrarna, eller på att vi suttit och letat nuvarande och gamla Bajen-spelare på Facebook i stället för att sova?

Som tur är har vi hittat ännu ett guldkorn i bloggfloden som kan täcka upp så länge...

***

Braga, alltså. Vi vet inte ett jävla skit om portugisiska ligan nuförtiden, vi såg att några tagit sig samman tillräckligt efter Fredrikstad för att studera dem på Sopcast, men vi vet inte vad de kommit fram till...
...men en klubb som haft Jonny Rödlund i truppen ska man aldrig vara överdrivet respektfull inför.
Men visst kommer det att bli skitsvårt på gränsen till omöjligt. Och alldeles överjävla roligt, just för att det inte finns någon anledning att hoppas på annat än en hedersam förlust - allt därutöver är bonus.
Det var därför också, som Utrecht åtminstone i våra ögon kändes så jävla mycket roligare än Fredrikstad... även om de där sista tio minuterna var något av den största plåga vi känt framför en radioapp... eh, webtv-sändning (nya tider!) sedan den där Karlstad-matchen, ni minns...
Och även om den här säsogen slutar i en jävla niondeplats har vi ändå fått ut lite fest av den.

***

Nu tar ångesten över fullständigt. Vi ses på andra sidan.

29 Comments:

Tack! (Det är allt vad fjärilarna tillåter mig att skriva just nu.)

9/02/2007 10:40:00 PM  

Canal+ visar Portugiska liga nu för tiden. Har så vitt jag vet ännu inte visat Braga, men kanske det kommer?

Håll ögonen öppna.

9/02/2007 11:57:00 PM  

Ps.

Lycka till ikväll mot Avskrädet.

9/02/2007 11:58:00 PM  

Fan Också

9/03/2007 01:13:00 PM  

fuckadoodledoo

9/03/2007 03:14:00 PM  

Sorry Pojkar!

Ni räckte inte till.

Även om ni började bra.

Det är bara att hoppas att AVSKRÄDET hittar en formsvacka innan säsongen är slut.

9/03/2007 11:38:00 PM  

Hur ska man orka en dag som denna?
Finns det någon sten någonstans man kan krypa in bakom?

9/04/2007 12:35:00 AM  

Alltså kan inte någon admin porta den där gulbonnefrånborås. Han har ju blivit helknäpp. Skriv för faan på någon Göteborgs sida istället, knäppgök.

9/04/2007 12:56:00 AM  

Jag har inte alls blivit helknäpp, jag har alltid varit helknäpp.

Det är vi i Borås.

9/04/2007 02:09:00 AM  

Ni är drägg hela bunten

9/04/2007 03:14:00 AM  

drägg, men jävligt stiliga drägg.

9/04/2007 04:02:00 AM  

Stiliga?

Vi i Borås?

Nej du!

I Borås är vi inte stiliga.

jag vet inget ställe där man är mer sluskiga än vad vi är i Borås.

9/04/2007 06:22:00 AM  

Det skulle vara solna då...

9/04/2007 06:52:00 AM  

Fan vad ont det gör. Man blir illamående.
Trist att spelet inte höll igår. Extremt jävla trist att torska matchen på det.
Ännu mera trist att spelarna inte smäller/tjyvnyper tillbaka istället för att gnälla om hur fult AIK spelar. Å andra sidan är en Bajen armbåge eller kapning värre i Ingvarssons/förbundets bok än dito från motståndarna...i synnerhet från AIK. 16 hemma matcher...det är fan mer rättvist att spela derbyna i Norrköping.

Ny tag mot Gefle. Älska Bajen (även om det gör ont jämt)

9/04/2007 07:13:00 AM  

Tröska er med att EU vill minska Torskkvoten ännu mer.

Det kan ju bara innbära fler oavgjorda matcher.

Ni behöver inte torska så ofta.

Och inte vi heller

9/04/2007 08:03:00 AM  

Har ni gått i ide?

Förstod ni inte redan matchen att ni skulle torska?

Gnaget tar Allsvenskan

9/05/2007 07:27:00 AM  

"Krossa Braga, krossade av Gnaget"

9/06/2007 03:01:00 AM  

Finns det ingen hyfsat smart Boråsare som kan starta en Elfsborgs-blogg?

Att hoppas på en gnagarblogg faller naturligtvis på sin egen orimlighet.

Jag menar kombinationen "hyfsat smart" och "aikare"...

9/06/2007 04:05:00 AM  

Det finns inga hyfsat smarta i Borås. De smarta som föds flyttar till Göteborg så fort de kan.

Borås är lite som Söder på det sättet, de smarta flyttar till Lidingö eller Östermalm.

Mina kompisar den Röde Gulingen och Vänsterdojjan har bloggar där jag skriver ibland. Jag tror att även ni är välkomna dit om ni känner för det.

9/06/2007 06:58:00 AM  

Inga idioter ska kunna springa in på planen, hette det inför matchen på Råsunda i onsdags. Skärpt kontroll, fler vakter. Men. ”Var finns de förebyggande åtgärderna som verkligen ifrågasätter manslogiken i att använda våld?” undrar Samuel Kvist.

Hur ska vi undvika fler idioter på fotbollsplanen framöver? har många frågat sig. Fler poliser och vakter, ropar journalister och politiker i morgonsoffan. Men tänk om det inte är idioter som springer ut på fotbollsplaner och kastar sig in i bråk utanför arenor? Är det verkligen idioti som driver män till våld? Om inte, så borde det finnas en annan lösning.
Mendel-Enk skriver i sin bok ”Med uppenbar känsla för stil” om just logiken i att män använder våld. Våld är något en man kan använda när det blir provokation, när hans manlighet kränks. Detta är ett handlingsmönster som vi ser såväl i krogköer som i hustrumisshandel.
Genomgående ser vi hur samhället, bland annat inför Sveriges match på Råsunda den 6 juni, pratar om åtgärder som ska hålla massan av våldsamma män i schack. Att bara prata i termer av kontroll och poliser är faktiskt ett indirekt accepterande av våldsmentaliteten. Var finns de förebyggande åtgärderna som verkligen ifrågasätter manslogiken i att använda våld?

Mannen som sprang ut på planen i Danmarksmatchen har fått mycket skit i medier och det har närmat sig en lynchstämning stundtals. Samma, nej än värre stämning rådde inne på arenan när domaren blåste straff. Läktarna kokade av glåpord och hot och många önskade domaren ett mindre bra öde. För många blev straffen en otrolig provokation, och hur löser man sånt? Våld?
När James Bond gör det så jublar vi, när George Bush gör det så jublar vissa, men när ett fyllo springer ut på planen och går massans hat till mötes så blir han en idiot. Dessa våldsverkande män, handlar efter samma logik, att våld är okej om det handlar om att någon annan provocerat fram det. Så kan man lösa problem ”som en man”.
Att läktarfolket, de flesta män, skriker en sak, men sedan fördömer detta som idioti ligger även nära sexismen. Att prata om hur man kan få en flicka ”på rygg” och skryta för kompisarna hur man genom fula knep går till väga, och sedan fördöma och skrika om kastrering när en våldtäkt uppdagas med liknande förtecken är en brutal paradox. Att vara man och leva upp till sin manlighet följer en logisk väg men knappast samhällets lagar alla gånger.
Men vi är så vana att vi bara spelar med och skyller på domaren, tjejens korta kjol, alkoholen, idioten på plan och hämtar fler poliser som borde göra annat viktigare.

Det gick bra för Sverige i Islandsmatchen, kul. Det gick bra för vakterna också, grattis. Men ett plåster läker inget sår, vi måste våga titta längre än till nästa match, detta handlar om mentaliteter och ideal.
Våld är inte okej och det kan aldrig vara ett medel, mansidealen är de som behöver synas i sömmarna. Begränsa polisresurserna och kör med tomma läktare när ”huliganpengarna” är slut. Lägg resten av pengarna på genusperspektiv i klubbarna – så förebygger vi våld på riktigt.
Våldsamma män går visst att ändra på!

9/06/2007 07:59:00 AM  

Hmm...

GVSU, ni är saknade. Ta den tid som behövs för att få tillbaka motivationen. Tyvärr så ökar väl inte inspirationen av alla spamliknande inlägg.

Hammarby reser sig, alltid. Framtiden ser ljus ut.

9/06/2007 12:18:00 PM  

ja verkligen
keep up the blogg
i will bjuda på the grogg

och jada jada jada jag röstade på Schyman som jag alltid gjort och hon och hennes "feministiska" kompisar sänkte Kommunalarnas strejk så lägg ner jiddret om symbolfrågor och börja jobba för knegartjejerna eller håll käften med ditt middle class bullshit. Utan FI ingen Reinfeldt.
Slå Bajen Slå!

9/06/2007 04:13:00 PM  

Roligt att hitta en blogg som uppdateras ofta och som innehåller intressant material.

9/09/2007 11:48:00 PM  

Läste ni i tidningen om en bonne härifrån Borås som var på väg från en åker till en annan åker mitt inne i Borås. Han försökte hinna före tåget med sin traktor men han inte så gödselspridaren blev påkörd och bortkapad från traktorn.

Ibland blir man frapperad av hur korkade vi Boråsbönner kan vara.

9/10/2007 03:31:00 AM  

gulbonnefrån-den-sista-färden: Vi bajare blir inte frapperade. Du bekräftar hela tiden din dumhet.

9/10/2007 03:49:00 PM  

Shit! Inga brandtal från FI idag, men de andra idioterna låter oss ju inte förvånas. Har man skrivkramp, så har man. Basta.

Gulbonnefrånborås: Hade jag haft den här bloggen, så hade jag bannat dig för en miljon år sedan.

Om du är så fascinerad av att läsa det strunt som du skriver, så starta notepad och skriv där istället för att kladda ner skiten här.

9/10/2007 10:52:00 PM  

Rabarberpappa:

Jag går inte att banna för jag skriver från Ellos server och den har hur många IP-adresser som helst.

9/11/2007 03:39:00 AM  

Idag var jag sur när jag vaknade. Mycket sur. Hostattackerna under natten gör sitt till, om man ska säga så.

Blev ännu mer sur när jag tittade i min garderob. Har så mycket kläder. Blir nästan lite äcklad av det. Ibland. Bestämde mig för att jag hatade alla kläder och blev surare.

Då finns det två lösningar.

Skit i allt och bär sparkdräkt, typ.
Eller skit i allt och bär dina absoluta favoritplagg. Oavsett.

Blev sistnämnda. Men blev inte riktigt gladare. Får se.

Sjal: HM
Peruk: Korrigerad från BUTTERICKS!
Halsband: HM
Klänning (top) Gina Tricot
Kjol: Second hand
Skor: Skopunkten

9/11/2007 03:41:00 AM  

Skriv ett nytt jävla inlägg nån gång, nåt måste ju ha hänt nånstans.

Slackerbajare är vi allihop, men nosa upp nåt att berätta nu.

9/11/2007 06:14:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home