Sunday, September 23, 2007

Gesundheit

Efter Braga har vi befunnit oss i ett konstant rus som tyvärr bara delvis haft med matchen att göra (VI SLOG BRAGA.) och delvis med hög feber, frossbrytningar och inte helt 100-procentig arbetskapacitet... och det vore synd att säga att vi är friska igen, men i morgon är det Elfsborg och då kan det roliga vara slut så det är bäst att passa på nu.

Vi slog Braga. Borde det inte egentligen räcka så? Det bästa sedan Köln. Petter Anderssons inledande mål är av det där slaget som på tre sekunder höjer en spelares marknadsvärde med 50 procent, och även om det innebär att risken att vi förlorar Petter i vinter blev större innebär det också att chansen att få ett vettigt pris för honom ökade också. För det finns inga säljklausuler där inte. Absolut inte. Eller hur?

Klebér Saarenpää står också upp när det blåser, för övrigt. Vi trodde inte hans knän höll för det, men så här långt har det sett riktigt trevligt ut. Erkan... Erkan blåser, på gott och ont.

I efterhand har det snackats väldigt mycket om att Sebastian Castro-Tello och Haris Laitinen vägde för lätt på mittfältet mot förra årets ligafyra i Portugal.
Ja, och? Vi pratar om två killar som för inte alltför länge sedan spelade i HTFF. Lägg sedan till Erkan Zengin, David Johansson och José Monteiro de Macedo och så konstaterar vi en gång för alla att HTFF är en lysande investering så här långt; måtte de nu bara inte åka ur tvåan. (seger idag, tack för det också!)
José ska spela ytterback och inget annat, förresten. Men det visste vi ju redan.

Sammanfattningsvis är Braga "hemma", 2-1, UEFA-Cupen 2007-08, den 20 september 2007, det där ögonblicket som för många år framöver kommer att bli vårt främsta intryck av den här säsongen, om nu inte Bajen vinner sex raka i slutspurten och hamnar i g*ldstriden igen... yeah, that's gonna etc...
...hur som helst, för när man tittar tillbaka så är det, trots allt, de vackra grejerna man minns. Annars skulle det dels vara jävligt jobbigt att överleva som Bajare, och samtidigt vara omöjligt för någon att ha fått för sig att Hammarby innan 2000-talet var ett topplag i Allsvenskan... eller ens ett etablerat Allsvenskt lag.

Returen blir en mardröm, förstås. Det blir som Fredrikstad borta fast många gånger värre, och varje mållös minut kommer bara att intensifiera plågan ytterligare. Men det blir ett minne, förhoppningsvis inte för livet, men som ett litet steg på Bajens väg mot världsherravälde. ;)

***

Och den viktigaste pusselbiten på den vägen kommer antagligen snart att falla på plats. Den semi-offentliga officiella information som kom ut på sponsorträffen före Bragamatchen innehöll ungefär vad vi skrivit tidigare; ni kan ramsan vid det här laget... Sandstuparken, 30 000, yada yada yada, men det ser ut att bli ett skjutbart tak, och det tackar vi innerligt för. Man kan vara först med bygget, man kan ha det bästa bygget, men det är en fördel rent konkurrensmässigt om man har båda.

Det snackades också om de externa finansieringslösningarna, och upplägget låter väl ganska logiskt, men det återstår att se om något praktiskt någonsin kommer ut av det...

***

Det börjar bli en skön hösttradition att Sulan förlänger kontraktet. Ett av årets knasigaste fotbollsrykten (okej, inte i paritet med "Hedman till Chelsea", men, ni vet) var detta och detta. Alltså, Sulan har tidvis varit riktigt grym i år, särskilt i en backlinje där han har varit den enda att riktigt hålla fast sig i när det blåser, men... Ajax? Den gemensamma faktorn för de namedroppade klubbarna (förutom Hamburg) är ju att de har eller har haft några av Sulans tidigare lagkamrater genom åren. Han kanske är ännu mer populär än vi förstår.
Nu stannar han i Bajen även säsongen 2008. Tack för det.

***

Så för ögonblicket känns det som om det är positivare Bajenvindar än på länge. Vilket dock kan vända snabbt, redan på Borås Arena i morgon om inte förr.
Elfsborg borta är en tuff match, inte lika tuff som Braga, men borde vara tuffare än AIK, men om Bajen nu skulle råka trotsa oddsen igen och ta hem tre poäng så kan vi konstatera att UEFA-platsen plötsligt är inom räckhåll igen...
...och det är ju rätt kul ute i Europa.

Match i morgon på den arena där vi har spelat drygt hälften av säsongens hemmamatcher också, det vill säga Råttsunda. Vi hoppas i vanlig ordning på 0-0, många gula och röda kort och dryga böter.
Ska man tro tidningarnas förhandsrapporter så verkar det finnas risk för tråkigheter, men vi sätter kallt ett par spänn på att det inte blir tal om vare sig avbruten match eller poängavdrag ens om det sämsta av två världar möts och man börjar kasta in åskådare på planen...

9 Comments:

Det nästan roligaste med sulanryktet är Vallentunajonas kommentar på din länkade holländska sida... :)

9/23/2007 03:30:00 PM  

Jag hoppas verkligen inte att någon kastar in något på råttsunda i morrn, då Bajen får poängavdrag samt böter då.

9/23/2007 03:55:00 PM  

Vad händer om aikarna börjar kasta in Bananer i pyjamas?

9/23/2007 10:32:00 PM  

Är det verkligen match idag??
Jag har då inte märkt av det å ändå en vinst och det ser som sagt rätt bra ut ändå.
Men vinst? Ja kanske vänder det för Charlie ikväll och han snubblar in två??!
Det tror vi på!
1-2

9/24/2007 12:36:00 AM  

Ikväll piskar vi er samtidigt som Avskrädet och Skansen spelar oavgjort på Tattararenan.

Om ni piskar oss, lovar jag att krypa från Borås till Norrby.

Det gör jag varenda lördagkväll ändå.

9/24/2007 03:35:00 AM  

Men nu får alla spammare fan ta och ge sig. Spam-meddelanden faller inte under yttrandefriheten. Inte på den här bloggen i alla fall.

9/24/2007 04:36:00 AM  

Är optimist, jag tror att Bajen knäpper postorderförsäljarna på näsan ikväll. 2-1 till de grönvita och fortsatt hopp om att få se europeiska cupmatcher även nästa säsong.

9/24/2007 05:06:00 AM  

Vem åker ner och kollar att den där inavlade flanellskjortan lämnar Epa-traktorn hemma och kryper till Norrby?

9/24/2007 03:18:00 PM  

"Om ni piskar oss, lovar jag att krypa från Borås till Norrby."

Flugan på väggen: Jag kan skicka ner en digitalkamera till fjanten som han kan få behålla om han lovar att hålla sig borta sen.

Borås till Norrby? Han kan ju annrs få hålla Bara Ben sällskap i Norge. Han skulle visst krypa sisådär 12 mil...

9/24/2007 06:02:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home