Sunday, September 30, 2007

Scener ur ett äktenskap

Bergman revisited, igen.

I slutskedet av den (dödtrista) 0-0-matchen mellan AIK och Gais, den 30 september 2007, ligger GAIS-spelaren David Durmaz kraftigt blödande efter en kollision. Medan bårbärarna håller på och lyfter upp honom på båren regnar tändare, mynt och annat smått och ont ner, i en strid ström från AIK-klacken över honom och sjukvårdarna och målvakten Dime Jankulovski.

Peter Fröjdfeldt är domare.
Samme Peter Fröjdfeldt, som knappt två månader tidigare "markerade" mot inkastade föremål genom att blåsa av Hammarby - Malmö i en kvart på grund av två plastmuggar med öl varav den ena möjligen stänkte på Jon-Inge Höilands sko, samme Peter Fröjdfeldt som, som domarrepresentant och fotbollsförbundets favorit, talat om "krafttag" och "nolltolerans" mot inkastade föremål.

Hur markerar Peter Fröjdfeldt den här gången?
Han lägger på ett par extra minuters tilläggstid så att AIK ska hinna få ett par chanser till att göra 1-0.

Vi ville bara säga det.

Men resultaten såg ju rätt okej ut idag också.

(för förförståelse, läs först det här och sedan det här).

12 Comments:

Usch, bedrövligt Flöjtfeldt! Där försvann det sista av den lilla respekten du hade kvar hos mig. Respekten var stor en gång i tiden, men har den har försvunnit undan för undan.

En som däremot har den allra största respekten hos mig är the one and only, bloggkungen i Allsvenskan, Bella Med Pannbandet! Henrik Rydström, Jossan och allt vad ni heter, släng er i väggen. Det är så här en spelarblogg ska skrivas:

http://www.bt.se/edrum.jsp?article=274529

9/30/2007 01:12:00 PM  

Så sant. Äktenskapet SVFF/AIK kanske borde sluta i skilsmässa för allas bästa.

Det värsta är att etablerade media inte kommer att säga ett ord om det rimliga i det här. Ingen kommer att plocka upp telefonen och fråga Fröjdfelt hur han tänker.

9/30/2007 01:15:00 PM  

Det är ajk, vad hade du väntat dig =/

9/30/2007 01:31:00 PM  

Jag tror att jag ska vara ännu mer kortfattad. Och jag hör till dem som tycker att Fröjdfeldt tillhör DEN bästa domaren i landet.

Det suger verkligen hästkuk.

9/30/2007 02:51:00 PM  

Att låta objekt hagla mot motspelare händer. Det är dumt och en onödig grej som bara sabbar spelet. Men att kasta mot sjukvårdare är för helvete helt jävla efterblivet och borde rimligen straffas med ett kok stryk. Det är ju fan som att skjuta mot en ambulans. Suck. Blir så trött på förbundet och gnagets kärleksrelation och deras bristande förmågor vad gäller konsekvens och förnuft.

9/30/2007 03:23:00 PM  

På Söderstadion stod det väl en linje... förlåt assisterande domare i närheten? Var det inte så att domarna ville demonstrera att de inte finner sig i att det kastas saker - mot domarna?

Att kasta mot spelare eller sjukvårdare är uppenbarligen ett mindre prioriterat brott.

9/30/2007 11:23:00 PM  

Nu är det upplagt för GULD.

Vi KROSSADE Brommabögarna och har nu bättre målskillnad än något annan lag i Allsvenskan.

Nu kan ingenting stoppa oss, ledning med tre poäng, överlägsen målskillnad och seriens klart bästa uppställning.

Lägg därtill Plastgräset som lurar motståndarna och ett köttmursförsvar som inget lag klarar av att bryta igenom.

Vår ensamme anfallare gör mål i varje match och eftersom vi inte släpper in något så vinner vi Allsvenskan.

ELSFBORG tar GULD

10/01/2007 12:23:00 AM  

gulbonne...

Ironi hör till 90-talet. Uppsök närmsta Schyffert-klinik för avprogrammering. Tack.

10/01/2007 07:13:00 AM  

Ta med Erland Hellström till den där kliniken. För han måste fan vara ironisk. Först Elfsborg och sen Blårosa. Det måste vara ironi.
Det är iaf inte roligt.

10/01/2007 12:58:00 PM  

Tyckte det var bra när Fröjdfeldt reagerade i hammarby-malmö och trodde att detta skulle bli en ny policy med nolltolerans mot inkastade föremål. Men nu ser det mer ut som nämnde domares sätt att få hävda sig och få uppmärksamhet och uppskattning i media. Egentligen skiter jag i hur man gör med inkastade föremål men det måste ju förfan vara lite konsekvent.

10/01/2007 11:51:00 PM  

Domarskandal! Ska vi mailbomba Svenska Fotbollförbundet och domarbasen Bosse Karlsson? Vad sägs?

10/02/2007 04:30:00 AM  

Det är inte första gången Flöjtfeldt visar på det värsta en domare kan göra, inkonsekvens.

Ni har väl inte glömt när han stoppade derbyt i en timme när gnagarna stormade planen efter Mikkels mål. Då blåste han igång matchen igen och blåste inte en frispark till oss under resten av matchen i rädsla och gav aik ett poäng och stal två från oss. Två år senare inträffar en liknande situation men denna gången är det Hammarbys fans som stormar planen. Vad händer? Jo, han stoppar matchen. Därmed inte sagt att han agerade fel i situation två.

Snälla Flöjtfelt gör fotbollen en tjänst och lägg pipan på hyllan!

10/05/2007 10:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home