Friday, October 05, 2007

...men detta var en hjältedöd, trots allt

I en dryg timme levde Bajen på lånad tid. Varken resultat eller förutsättningar är mycket att snacka om, och eftersom bara de lyckliga människor som tagit sig ner till Portugal såg matchen är det väl inte mycket vi kan säga om den heller.

Annat än att vi hörde ekona ända till Söder.
Och en fantastisk portugisisk radiosändning.
En eloge, trots allt.

Och två lag är i UEFA-cupens gruppspel.
Allsvenskan sämre än någonsin?
Jojo.

***

De där rankingpoängen kan bli viktiga, för om Kalmar kommer topp-tre och Sverige får en plats till i UEFA-cupen nästa säsong... ja, då är Allsvenskan inte över, faktiskt.

***

Hockeyn är också död. Tack för det, Arenabolaget.
Men i det här fallet är en död, och därmed en födelse, en nystart i en lägre division, det enda sättet att ta sig framåt.

Nu blickar vi framåt mot nästa år.

7 Comments:

Vad har vi där att göra, med det här Röööötna laget.

Nej, köp tillbaka Jeffrey Aubyn, alla lagspelares lagspelare.

10/05/2007 03:47:00 AM  

Du som snor mitt nick: GVSU vet att Studiomannen är jag och inte du. Du har nämligen inte tänkt på att jag är inloggad med bild. Det är inte du. Alla andra: blanda inte in mig i det här.

Radera gärna.

10/05/2007 04:15:00 AM  

Hockyn Räddad!

Läste just på Text-TV att vår hockey är räddad.

Arena-Bolaget har gått in som sponsor och garanterar vår verksamhet de närmaste tio åren.

10/05/2007 06:09:00 AM  

Arena-bolaget? Det beslutet från dem måste ju bara vara det slutgiltiga beviset på att de är rent avskyvärda. Hade de velat "rädda" Bajen, så hade de ju kunnat gjort det med lägre hyror för hundra år sedan.

Nu mjölkar vi det sista ur den anrika klubbens sprattlande lik (och sedan river vi "sponsrings-kontraktet").

Avskyvärt.

P.s. Kom just hem från Portugal och jag tror jag ska skriva ihop en reseskildring som säkert kan bli ett par mil lång till er som inte hade möjlighet att åka ner. Det är ju inte sällsynt att det händer märkliga saker när Bajen är på turné, så det finns en del roliga saker att berätta! d.s.

10/05/2007 06:58:00 PM  

Och förresten, hur i hela helvete kan Bajen gå med på att flytta hockey-derbyt till kl 18 istället för kl 16 så att AIK-fansen hinner med både Trallaboll borta och hockeyn hemma när den direkta konsekvensen blir att en jävla drös Hammarbyare sitter hemma och tittar på Hammarby Handbolls CL match på SVT24 som börjar kl 19 istället för att åka till Hovet?

När det nu för en gångs skull inte krockade? Skulle vi inte rädda hockeyn?

10/05/2007 07:06:00 PM  

barbapappa: det är väl beviset för att Hammarby och hockey inte hör ihop. Längre.
Hockey är och förblir Djurgårdens sport. Låt de äta bananer och titta på hockey och satsa de ekonomiska medel som ändå satsas på hockeyn i Bajen gå över till Bajens fotboll istället. Så kanske vi får råd med en målvakt som inte bara lever på sitt efternamn. Så kanske vi får råd att köpa en B-R-A mörkhyad forward, istället för tre dåliga? Så kanske vi får råd att ha tre mittbackar av allsvensk klass i händelse av skador?

10/06/2007 01:55:00 AM  

Nu är ni TIO poäng efter!

Hur känns det?

När skall ni äntligen erkänna att Storebror är Större?

Och Bättre!

10/07/2007 11:24:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home