Tuesday, October 23, 2007

Säsong is over...

...och länge leve säsongen. Nu är det alltså för första gången på ganska många år ett läge inför den sista omgången där absolut ingenting står på spel för Hammarbys del - förutom några hundratusen i tv-pengar och möjligheten att stuka Roland Nilssons självförtroende en aning - och där vi inte ens orkar uppbåda ett rent akademniskt intresse rörande vilket lag som blir svenska mästare.
Men okej, heja Kalmar, go Kurt-Arne, go go go, och förhoppningsvis är det sista gången någonsin vi skriver det.

***

Vi kan väl helt enkelt undvika att beröra Trelleborgsmatchen? Var finns poängen i det? Lätt svar - poängen blev kvar på Vångavallen, och så är det med det.

***

Lyckligtvis ljusnar det på andra fronter.
Vår omtalade 35-dygnsprognos för offentliggörandet av Arenan verkar - sedvanligt - ha varit överoptimistisk, men det. finns. ingen. anledning. till. oro. Den här gången lägger vi en ny 35-dygnsprognos och konstaterar att den lovar blixtar & dunder. På det där Herreys-viset, alltså. Och det enda vi egentligen vet är att det kan börja ösa ner när vi minst anar det.

***

Silly kan bli jävligt silly i vinter. På ont, men även på gott. Jaja, ni har hört ryktena - Bajen jagar Oremo, Bajen jagar Shaaban, och det är faktiskt alldeles sant. Därmed inte sagt att någon ogin jävel inte kan få för sig att bjuda över. Det är det som är både charmen och förbannelsen med verkligheten.

Vi har för övrigt en liten blind fläck vad gäller Oremo. Det måste vara någon svit av traumatiska Gefle-minnen, för med tanke på att han gjort elva mål i år och däribland två mot Hammarby har vi fruktansvärt lite koll på honom. Är han lång? Är han snabb? Är han stark?
Är han bra?

Shaaban - ja tack.

***

Däremot tror vi inte att Bajen på allvar jagar den marockanske landslagsnestorn Youssef Chippo. Frågan vi ställer oss är snarare Kom han på cykel?
Å andra sidan, efter att på ganska kort tid ha åsett hur Klebér Saarenpää provspelat, skadat sig, rehabbat, kontrakterats, skadat sig, lirat någon b-lagsmatch, skadat sig, lirat någon a-lagsmatch, skadat sig, förlängt kontraktet, skadat sig, spelat någon b-lagsmatch, spelat någon a-lagsmatch, skadat sig, inte fått förlängt kontrakt, gått till Danmark som Bosman, skadat sig, inte fått förlängt kontrakt, åkt hem till Stockholm, fått kontrakt med Bajen igen och varit en av lagets få ljusglimtar i höst...
...låt oss bara säga att vi inte utesluter nåt.

***

Sedan ska vi inte känna oss alltför säkra på att få behålla Chanko, Eguren, Paulinho, Petter Andersson, Castro-Tello, Gunnarsson, någon annan kontraktsbunden spelare eller för den delen Joakim Jensen till nästa säsong heller...
...om man säger så.

***

Dagens garv kommer från Ljungskile som, om de reder upp tröjproblemet och inte drabbas av poängavdrag, säkert kommer att ha stor nytta av nämnde Jensen i Allsvenskan nästa år. Om de nu har råd.

Igår var det sex år sedan Örgryte hemma.
Idag är det 18 år sedan Karlstad borta.
Underligare saker har, alltid, hänt.
Det kan vara värt att ha det i åtanke den närmaste tiden.

3 Comments:

På nya Pro Evolution Soccer 2008 för pc har de verkligen lyckats med Bajen spelarna. Davies har dålig bollkontroll, missade öppet mål ett flertal gånger. Zengin får kort hela tiden, Hellström och Lekström är ruggigt darriga när det hettar till. Paulinho verkar inte göra mål längre och Eguren...han verkar ha blivit trött. Den glada överraskningen är att Nhleko är grym i spelet. Han är som en kobra och sprutar in mål.

10/25/2007 01:43:00 AM  

Har sagt det förut:
http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/uefa/583955.html

Det är fairplay vi skulla ha satsat på denna säsong.

10/25/2007 02:55:00 AM  

Detta är fan i mig det mest optimiska som GVSU klämt ur sig på år.
Nu får mig supa till på söndag.
Eller har jag tolkat krönikan helt fel..........

10/26/2007 03:14:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home