Monday, December 24, 2007

Uppesittarkväll

I morgon (nej, idag) är det Nacka som gäller men den senaste veckan har det snackats om annat. Målvaktsposten är, av tradition, en ganska framträdande grej i Bajentraditionen. Det går en rät linje från Svenne Berka via Ronnie Hellström till Lasse Eriksson (okej, linjen är inte helt rät, vi kan inte följa den utan att nämna Mark White) och för all del Ante Covic, och det finns all anledning att tro att nästa punkt på linjen heter Rami Shaaban.

Kul att se att vårt lilla initiativ med souvenirmejl uppmärksammades på riksnivå men i ärlighetens namn är det helt andra pengar det handlar om och helt andra finansieringsmetoder. Enligt vad vi hört har Hammarby under den senaste veckan försökt kränga Paulinho till såväl Danmark som Persiska Viken som Korea (!) och ska man tro Expressen (Lühr har semester, så varför inte?) är det Qatar-spåret som är hetast. Ska man tro Sportbladet (och Rybrink) finns det inget att ta fasta på. Vi vet, i vanlig ordning, bara att det är Silly, alla ljuger i någon utsträckning och inget är klart förrän det stått på Officiella och i ett antal minnesvärda fall inte ens då.

Oavsett vilket så gäller förstås souvenirlöftet även i januari. Då kanske det är rea också.

***

Johan Oremo skippar Djurgården, vilket tyder på gott omdöme, och flörtar med Helsingborg, vilket tyder på jävligt stort mod med tanke på hur den klubbens situation ser ut. Vi lutar åt att han stannar i Gefle. Och går till Bajen om ett år. Men vi är som bekant världens sämsta tippare, så vi har säkert fel den här gången också.

***

Silly är Silly och vissa påfund är mer Silly än andra. Att bluffa om presskonferenser och uttolka konstigheter ur att Officiella förväxlat Nacka-firandet med Kalle Anka-firandet är dålig Silly. Det här, däremot, är bra Silly.

***

Vi hoppas på en grönvit jul, där de första flingorna faller vid tolvsnåret. Syns på Katarina Bangata.

2 Comments:

God grönvit Jul

Tack för i år (så här långt i alla fall) Bajen behöver dig.

12/23/2007 04:41:00 PM  

saxat fran dagens nacka hyllning:

"Till slut vill jag avsluta med en liten solskenshistoria:
Jag har en polare som har en son som är i tioårsåldern. Häromdagen sa han till sin far:
- Åh pappa vad jag längtar till julafton.
- Jag förstår det, sa min kompis. Du är väl nyfiken på vilka julklappar du ska få.
- Nej,nej, jag längar efter hyllningen vid Nackastatyn."

det är ju så att man blir tårögd.

Gud Jul

12/24/2007 02:46:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home