Saturday, January 12, 2008

Ärlighet varar längst... eller?

Den här Bajenveckan har en spelare kommit och en spelare försvunnit och eftersom vi nyss skrev en massa om Claudio Dadomo ska vi börja med att prata lite om Toni Nhleko. Det är väl att uttrycka det milt att hans tid i Bajen inte blev den succé vi hoppades på och återigen visar det sig att förbannelsen håller i sig. De nyförvärv vi tror på blir parenteser i Hammarbyhistorien och de nyförvärv vi ställer oss mer avmätt till visar sig bli Bajenlegender på nolltid.

Det är inte lätt att vara ärlig med sina missöden.

Var var vi? Jo, Toni Nhleko. Vi hade verkligen höga förhoppningar på honom, men det hade å andra sidan Anders Linderoth också, och vad som egentligen hände och vem som bestämde vad när Hammarby handplockade honom från Viking Stavanger lär vi aldrig få veta fullt ut. Vi tyckte verkligen synd om honom, inte minst för att det innanför den där kontroversiella kroppshyddan verkade bulta ett av de mest sympatiska fotbollsspelarhjärtan vi någonsin sett. Tänk Dede Anderson, fast tvärs om på alla plan, förutom kroppshyddan då.

Men there's only room for one Tony in this place, och när Toni Nhleko fick klart för sig att han inte kunde räkna med särskilt mycket speltid i år tackade han helt enkelt för sig. Värdigt, chosefritt och enligt våra källor blev det till och med en billig lösning för Hammarbys del. Han var en god avslutare, på sätt och vis, trots allt.

***

Det är nog egentligen bäst för oss att vi tokdissar Claudio Dadomo nu, men vi ska som sagt vara ärliga och nöja oss med att konstatera att han låter som en riktigt intressant spelare, även om vi undrar vad som gick snett vid utlåningen till Argentinos Juniors och det påföljande kontraktstrubblet.
Nåväl, nu har han ju i alla fall en kompis att umgås med. Och det mest positiva med värvningen av Dadomo är egentligen att Bajen troligen kan räkna med att få behålla Eguren ett litet tag till. Samt hur den har skötts hittills. Vi utgår ifrån att det finns en överenskommelse för hur förlängningen ska utföras, nämligen. Låt oss nu bara inte ha fel...

***

Uppenbarligen har Hammarby i och med värvningen av Dadomo återupptagit samarbetet med Mannen i den rosa kavajen. Vi fick faktiskt ett mejl från högst densamme för en tid sedan, där han berättade att han kände sig sårad över våra ibland elaka kommentarer om hans klädstil och om Sebastian Eguren. (honesty always comes back to bite you). Vi förklarade att vi hade tokfel om Eguren, vilket vi med glädje erkänner, och att, vad gäller kläderna, så är smaken helt enkelt olika och tack och lov för det.

***

En annan person som säger vad han tycker är Janne Mian, och då blir det fel ibland. Dock känns det för det första ännu mer fel att något (vi utgår ifrån) sagts i förtroende mellan en representant för Hammarby och en representant för Ljungskile valsar runt i kvällspressen, och allra mest tokfel kändes citatet "att han inte passar i en nykomling som prioriterar lågt försvarsspel". För det är ju precis det han gör, och det är just därför hans Hammarbykarriär inte heller riktigt blev den vi hoppades på (fast i det fallet var vi faktiskt ganska avmätta).
Det var också ett felcitat visade det sig. Hur det hamnade i artikeln har vi ingen jävla aning om, men ska vi utgå ifrån att David Wilsons kunskaper i svenska kan ha med saken att göra? Det har i så fall kostat Ljungskile vad vi tror hade varit en alldeles utmärkt värvning för deras del.

***

Hur mycket av det som egentligen är Lasse Erikssons förtjänst är svårt att säga, men så här långt under denna försäsong känns det ändå som om Hammarby gjort ett helt okej jobb med att rensa truppen på spelare som inte håller måttet och rätta till problempunkter i spelaruppsättningen. Snart återstår "bara" den viktigaste punkten. Och hur går det då med Rami Shaaban, undrar ni säkert? Det gör vi också. Men tydligen ska han spela landskamp med Lolo Chanko, Suleyman Sleyman och för all del Fredrik Stoor om någon dag... och det är ju inte det sämsta.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home