Saturday, January 05, 2008

Silly, Shaaban, Sulan!, Slas

På måndag inleds 2008 års försäsong och det är redan dags att förstöra spänningen för dem som rituellt brukar dyka upp och kolla om det finns några nya okända ansikten vid första löprundan.
Uruguayansk press rapporterar vad vi hade tänkt avslöja i morgon: att den vänsterfotade yttermittfältaren/ytterbacken Claudio (Martin) Dadomo (Minervini), 25, från Montevideo Wanderers i Uruguay, är på väg till Stockholm för att läkarundersökas och sedan skriva kontrakt med Hammarby.

Enligt vad vi hört rör det sig om en Eguren-deal på mer än ett sätt, dels förstås att det här är Egurens polare från Wanderers (och även ett par landskamper i början av 2000-talet), och att han kommer på Egurens rekommendation, och dels att vi erfar att det i första hand rör sig om ett sexmånaders lån med köpoption av samma modell som med Rosenborg.

Han är alltså vänsterfotad, av medellängd (lång med Bajenmått mätt, kort med allsvenska mått mätt), påstås vara snabb och tekniskt och bättre offensivt än defensivt. Mer en brytningssäker yttermittfältare än en "vanlig" ytterback alltså, och vi gissar att han ska användas som mittfältare i första hand...

...och det gör ju givetvis att man börjar ställa frågan varför vi vill förstärka den enda lagdel där vi har ett överflöd av spelare...

***

Det vore väl fel att hävda att Dadomo gjort några jättestora avtryck i fotbollsvärlden utanför Sydamerika (hade det varit AIK eller Djurgården hade pressen basunerat ut "VÄRVAR LANDSLAGSSTJÄRNA" men det är ju så det är), men det hade ju inte Eguren heller. Det finns bara en Sebastian Eguren, men man kan ju hoppas. Förra säsongen skulle han ha lånats ut ett halvår till anrika Argentinos Juniors, men bröt kontraktet efter en månad. Hemlängtan, tydligen. Fast här har han ju i alla fall en kompis att umgås med.

Här ska det finnas videolänkar till ett gäng mål han gjort (mest straffar, som det verkar) och om någon lyckas få igång dem får ni gärna berätta vika codecs man behövde.
***

Kommer det några fler nya ansikten?
Tja, Rami Shaaban är ju i stan, och de senaste dagarnas pajasartade skriverier på Fotbollsskandalen och i norsk press tänker vi inte ens bevärdiga med en kommentar utan bara dra de gamla Silly-reglerna en gång till:

1. Alla ljuger, alltid, och oftast med en anledning.
2. Ingenting är klart förrän det stått på Officiella, och ibland inte ens då.
3. Se 1.

Det löser sig nog med Shaaban.
Fast kanske inte på måndag.
Dessutom åker han ju på landslagsläger då.

***

Men inget av detta är egentligen dagens största grej. Det är att Sulan är uttagen till landslagsturnén. Vår Sulan. Herrejävlar. Lagerbäck börjar stiga en aning i vår aktning.

Att han sedan öppnar för att fortsätta karriären även efter den här säsongen gör ju inte saken sämre.

***

Det hade varit en riktigt bra dag i Bajenland om det inte blivit känt att Stig Claesson "Slas" avlidit. Den siste store söderkisen?

5 Comments:

realplayer is the shit!

http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm

Verkar va nåt knas för tillfället dock :-(

Passar på att tacka för den bästa bajenpublikationen alla kategorier!

1/05/2008 11:54:00 AM  

Fasar att Dadomo betyder att Erkan spelar i Turkiet nästa år, i så fall har Dadomo ett stort hål att fylla.
Det viskas allt mer om Turkiet.

Tanken att det vore Lollo eller Petter som drar är än mer fasansfull.

1/06/2008 03:14:00 AM  

Angående den irakiske landslagsmålvakten så berättade en bekant till mig (som är av irakiskt ursprung och även bajare) att det sändes en intervju med målvakten på en irakisk tv-kanal runt jul där han sa sig fått ett erbjudande från Hammarby...

1/06/2008 08:22:00 AM  

Som du sa. Både Fotbolldirekt och Fotbollskanalen rubricerar AIK-Uruguayanen som landslagsback, samtidigt som bajens rätt och slätt kallas mitfältare utan några glänsande prefix.

AIK-Uruguayanen har 6 landskamper mot bajenuruguayanens 3.
/Suck

1/07/2008 02:11:00 AM  

Hur många icke EU spelare får en 16mannatrupp innehålla???

1/09/2008 03:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home