Monday, December 31, 2007

Den där listan, återigen

Det känns svårt och vanskligt, efter ett år som erbjudit djupare dalar än på länge och där topparna inte varit riktigt där man förväntar dem, att göra det, men traditionen är traditionen och vi har redan tummat på så jävla många traditioner i år...

...så här är de.

Årets...
...ögonblick: Fredrikstad borta, när Eguren slår straffen in som ni kan se här och läsa om här. Det var inte målvaktens fel, dock.
...deja vu: Då börjar Grönhagen att grina.
...halvlek: Första mot Göteborg, läs den onödigt poetiska beskrivningen här.
...match: Braga på "hemmaplan". VI SLOG BRAGA.
...mål: Petter Anderssons andra mot BP hemma. Läs mer här.
...titel: UEFA Intertoto Cup Winners 2007.
...lättnad: Första hemmamatchen mot Trelleborg. Första Bajensegern på, ja, jättelänge. Läs här.
...målvakt: Öh, essike, dessike, luntan, tuntan, äppel, päppel, pirum, parum... Kingson.
...femtemålvakt: Magnus Jonsson.
...back: Hm. Den är faktiskt riktigt knepig. Vi säger Klebér Saarenpää, för att han om någon var den som överträffade våra förväntningar. Massivt.
...mittfältare: Lolo Chanko. Kommentar överflödig.
...forward: Paulinho, antar vi, även om det inte var hans år.
...lilla genombrott: Simon Helg! En halvlek gör ingen karriär, men jävlar vad det fanns boll i den gossen. Vem fan är Albin Ekdal?
...stora genombrott: Castro! Och han kan skjuta också.
...mest efterlängtade genombrott: Charlie Davies. Det dröjde en jävla massa matcher, men nu vet han hur man gör och har ett OS-kval att träna upp sig i också...
...rykte: Fabien Barthez. Och galnast av allt är att det var sant. Men han var inte tränad.
...bubblar-rykten: Shaaban. Och galnast av allt är att det är sant. Dessutom Carlos Vela (men det var bara galet), Magnus Hedman, Klebér Saarenp... nej, visst fan, det stämmer ju, och slutligen: Sulan till Ajax!
...career move: Lasse Eriksson, numera nästan manager.
...bänknötare: Joakim Jensen. Det var, trots allt, trevligt att ha dig här.
...banknötare: Toni Nhleko. Det var, trots allt, trevligt att ha dig utlånad. Nu är det dags att skärpa sig.
...hur ska det gå för? Björn Runström. Fulham - Luton - Kaiserslauten - ?
...proffs i Europa: Max von Schlebrügge. Danmark är dock ett steg på den långa vägen hem.
...proffs i Europa II: Patrik Gerrbrand. Fast i ett sniket norskt brögäng som tränas av Anders Grönhagen, som åkte ur Uefacupens första omgång (mot Bajen!) är på väg att tappa sin enda stora profil (till Bajen!) och, som om det inte vore nog med det, är på väg att ge ett mångmiljonkontrakt till Agbar Barsom.com.
...proffs i Europa III: Petter Furuseth Olsen, ny nordisk rekordhållare i kategorin "flest sign-on-bonusar på ett år". Lycka till, Midtjylland, kom inte och säg att vi inte varnade er.
...Ålesund: Fredrikstad. Men på ett bra sätt.
...positiva överraskning: Tony Gustavsson! Han är rätt man för jobbet. Se nu bara till att han stannar.
...negativa överraskning: Vinstvarning. Om det nu var att betrakta som en överraskning. Därom tvista de lärde och många andra också.
...antiklimax: Stockholms stads arenapresentation i början av december. Fast det kunde ha varit värre, fråga Djurgården.
...bloggcitat: vi sätter kallt ett par spänn på att det inte blir tal om vare sig avbruten match eller poängavdrag ens om det sämsta av två världar möts och man börjar kasta in åskådare på planen. (inför AIK-Djurgården, 24/9)
...stavningskontroll: A-U-B-Y-N-N.
...frisyr: Charlie Davies mohikan eller Tony Gustavssons... ja, vi vet inte ens vad vi ska kalla den. Det har varit ett riktigt jobbigt hårår.
...modefluga: is Facebook.
...modefluga 2: Äpplets skjorta.
...bomb: Det kom ingen. Fast året är å andra sidan inte slut än.
...lång dags färd mot: Shaaban.

Det får räcka där, detta år fyllt av toppar och avgrundsdjup som till slut ändå blir ett mellanår, for want of a better word. Men lägg gärna till era egna. Ikväll har det gått vilda och obekräftade rykten på nätet om att Erkan är såld till Fenerbahce och att Shaaban presenteras den 3 januari. En gång till: Obekräftade. Totalt jävla obekräftade. Silly har, som bekant, egentligen inte ens börjat på allvar.

Svenne Berka bevare oss.

In i dimman.

6 Comments:

Jag tycker Fredrikstads webb-tv förtjänar en tanke, det var en härlig match man fick se, otroligt roliga kommentatorer, batteriet som tog slut i kameran mitt i, den kaotiska men fantastiska stämningen som blev av allt det - och sen Tonys tårar. (Det kan hända att jag blandar ihop två matcher nu men jag minns det som en.)

Gott nytt år!

12/30/2007 03:50:00 PM  

För att inte prata om den portugisiska web-radion. 90 minuter nonstop Linus på linjen på ecstasy.

1/02/2008 12:27:00 AM  

Jag tycker att den där Sparven var underhållande och värd att uppmärksammas igen.

1/02/2008 03:20:00 AM  

Håller med, en eloge för Fredriksstads webbtv.

1/03/2008 08:09:00 AM  

Angående Citys artikel om att Hammarby är nära med Shaaban (vilken på Fotbollskanalen tolkades som att är kört!), så säger mina källor att Hammarby inte har kapitalet som krävs men att man försöker låna av sponsorer. Och tydligen är det nära.

1/04/2008 05:57:00 AM  

Grymt inlägg! Skrattade högt flera ggr...

Årets höjdpunkt var nog matchen mot Fredrikstad, Tonys tårar fick mig att fälla en glädjetår, även om det är svårt att slå att få uppleva Söderstadion live för första gången - mot Göteborg...:)

1/07/2008 08:37:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home