Wednesday, January 30, 2008

Solo habia uno

Det svänger om Bajen.

Det torde väl inte ha undgått någon att Petter Andersson inte hamnade i FC Midtjylland - klubbarna var överens, men inte Petter, och i stället köpte de någon rumän och lade 13 miljoner på Ken Fagerberg (danskar ska inte ha pengar). Som vi sade när affären verkade vara på väg är Petters största problem i Hammarby att han är för bra för att sitta på bänken men inte visat tillräcklig klass - på grund av skador och oregelbundet matchande - i sin favoritposition offensivt på mittfältet för att vara förstaval där.

För där har ju Bajen Sebastian Eguren.

Hoppsan, vad fort det kan gå.

Ikväll blev det officiellt att Sebastian Eguren hyrs ut till Villarreal t o m säsongsslutet i La Liga den 18 maj och därmed missar de första tolv omgångarna av Allsvenskan.
För detta får Hammarby en okänd summa pengar, och det är inte någon vild gissning vad denna summa i första hand kommer att läggas på.

***

Vi ska vara de första att erkänna att vi inte såg den här komma mot oss. Denna Silly har vi hört rykten om Petter, om Erkan, om Paulinho, om Chanko, om David Johansson, om Castro och fan vet om det inte ryktades att någon ryckte i Erland också, men kring Eguren har det varit fullkomligt dödstyst, och när han dessutom tog hit en kompis blev det ännu tystare.

Vi borde ha sett den här komma.

***

Villarreal. Allt går fan i cykler.

***

Men vad tycker vi då? Efter den första chocken så kan vi se poängen. Sebastian Eguren får en chans vi alla unnar honom. Petter Andersson får en chans vi innerligt hoppas att han tar. Bajen får en målvakt som, i högre grad än en offensiv mittfältare som är något bättre än en annan offensiv mittfältare, är nyckeln till en bra tabellplacering. Så långt allt väl.
Så egentligen kommer vår inställning till frågan att kokas ner till ett par teblad på botten av spekulationskoppen, den där frågan vi aldrig brukar få svar på. Hur mycket cash får Bajen?

För gudarna ska veta att vi är i stort behov av en forward nu. Också. Och även om det återstår 25 timmar tills det internationella transferfönstret stänger så räcker det rätt bra med spelare ut nu, va?

***

Villarreal. Trea i La Liga. Yepp.
Antingen kommer han tillbaka i sommar en sjujävla erfarenhet rikare eller också är han ännu bättre än vi någonsin riktigt begrep.

***

Avslutningsvis: Med tanke på att vi är världens sämsta tippare var det här inlägget, från dagen efter ett derby för nästan exakt 18 månader sedan, hyfsat profetiskt... om vi får säga det själva och byter ut "säljer" mot "hyr ut". Och bortser från vad vi skrev om Pablo och José. Jaja, ingen är perfekt.

9 Comments:

Villarreal - laget ingen i Sverige kan stava till...

1/30/2008 03:31:00 PM  

Shit, hade faktiskt ingen aning. Har alltid trott att det var ett r. Nå, då har man lärt sig nåt idag också. Har rättat, ska aldrig göra om det.

1/30/2008 03:36:00 PM  

Villarreal - laget ingen i Sverige kan uttala.
[vija-real]

1/30/2008 04:09:00 PM  

Stavningoch uttal: Kunde ha varit värre: Ischpw... Ipschiws... Schwipschw... Ischwips... Äh vafan ni hajar.

Jag hoppas att det går kanonbra för Sebastian, kanonbra för Petter och kanonbra för Bajen.

Och jag hoppas inte minst att Sebastian kommer hem den efter spanska ligaslutet så att vi allihopa får hylla honom så enormt mycket som han förtjänar. Vilken kille. Som han har lyft Bajen under sin tid här. Energin och kraften. Och naturligtvis derbyna.

1/31/2008 02:55:00 AM  

Hammarby, laget ingen i Sverige vill ha.

1/31/2008 03:40:00 AM  

Är man uppväxt med aston villa och villa lidköping så kan de ju sen inte komma och försöka klämma in ett j mitt i allt.

1/31/2008 05:44:00 AM  

Man får verkligen hoppas att Hammarby får mer i hyra än de "ett par tre miljoner" som Sportbladet nämner.

Att Rybrink i samma tidning säger "det handlar inte om så stora pengar" kan mycket väl vara ett taktiskt utspel gentemot Fredrikstad vilka har visat vilja att gå ner i pris på Shaaban.

Men visst fan är det nervigt.

/Vyg.

1/31/2008 07:08:00 AM  

http://gronvitasidanupp.blogspot.com/2007/11/silly-season-2007-08.html

Sebastian Eguren, mf, Villareal C.F (lån)

*host*.

1/31/2008 01:51:00 PM  

höjden: Jamen wtf! åtgärdat.

1/31/2008 02:11:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home