Wednesday, September 27, 2006

Som när man är van att förlora

Efter ett derby är det bara brottstycken som finns; stillbilder, ögonblick upplysta i strålkastarljus och insvepta i testosteronånga. Och vi såg att det var gott. Och den här segern, även om den rent tabellmässigt bara har begränsad betydelse, är antagligen den mest betydelsefulla för Bajens del sedan ÖIS hemma 2001.

Igår såg vi att det finns en framtid i Hammarby. I spelarna, i fansen, i klubbandan. Igår fick vi också tillbaka lite av Allsvenskan 2006.

Det var liksom aldrig något snack. Det är ganska löjligt att i efterhand dra upp förhandstankarna inför en match, men det fanns liksom bara två möjligheter. Antingen ytterligare en genomklappning, ytterligare ett fiasko, eller den där Lidnerska knäppen som vi väntat och väntat på. Esk sade det rätt bra i gårdagens DN; AIK:s tränare har varit lysande på att hitta motståndarnas svagheter. Här kan de knappt veta vad Hammarby får ihop för lag.

Hammarby ställde upp med ett lag bestående av formsvaga, halvskadade, kontraktsvägrande, orutinerade och/eller nästan unisont ifrågasatta spelare. Men Hammarby ställde upp med ett lag igen. Med ett lågt, stenhårt och rivigt innermittfält där Petur såg ut som en bioniskt förstärkt Fischbein och Eguren såg ut som... ja, återkommer till Eguren.

Kantspelet! Innermittfältsspelet! HELA SPELET! (målvakttspelet var väl inte helt optimalt, men vi höll nollan, så låt gå då).

José Monteiro börjar kännas som om han helt på egen hand betalat HTFF-satsningen för i år. Han känns dessutom som den bästa mittbacken i Allsvenskan med ett spanskt namn. Sedan får Egurens kompis säga vad han vill. Antagligen någonting i stil med "Que?".

Eguren, ja. Vi har som bekant hyst en sund skepsis till honom - och titta vad bra det brukar bli när vi hyser en sund skepsis till Bajens nyförvärv! - och på senare tid, efter att han övertygat oss om hans fotbollsmässiga kvaliteter, har vi hyst ännu större skepsis till att Bajen skulle ha råd, inte att köpa loss honom eftrsom priset står fast, utan att avlöna honom.
Nu, efter derbyt, känns det snarare som om vi inte har råd att inte avlöna honom. Om ett och ett halvt år spelar han i La Liga; se nu för fan till att det är VI som säljer honom dit.
Ring AEG och be om ett förskott på det där riskkapitalet. Pronto. Por fucking favor!

Pablo kanske stannar, enligt morgonens skymningspress. (morgontidningarna kommer mitt i natten, kvällstidningarna kommer på morgonen. Det är väl internets fel) Det blir aldrig som man tänkt sig.

***

Hammarby ligger nu på sjätte plats, med åtta poäng upp till första och en (1) poäng upp till tredje. Tre poäng till och det hade kunnat vara guldstrid, trots den här varma, fuktiga, kvalmiga höstvandringen.

...tre poäng till, och...

...fan...

7 Comments:

Solnanana, en liten by förutan gata,
den ligger väldigt långt från Rio de la Plata,
nästan i kanten av den blåa Brunnsviken och med
pampas bakom sej några hundra gröna meter,
dit kom Eguren ridande en afton i september
för han ville dansa Tango.

9/27/2006 01:50:00 AM  

Skulle inte förvåna mig det minsta om vi är 2-3 poäng efter sork och ellos i sluttabellen, suck! Man undrar om tomtarna på SvFF sover gott med det i åtanke.

9/27/2006 02:04:00 AM  

Tomtarna på förbundet sover nog gott. De har ju reglerna på sin sida. Det finns andra tomtar som borde sova betydligt sämre. Men det gör de nog inte.

9/27/2006 02:15:00 AM  

Word! Ord! Eller vad man nu säger.
gsu, du har helt rätt. Tyvärr verkar alla inte förstå hur det hänger ihop.

9/27/2006 03:38:00 AM  

Det här är väl tredje säsongen i rad som Bajen vinner derbytabellen?

9/27/2006 03:42:00 AM  

KOLLA LÄNKEN GRABBA!!!!!! NY JÄVLAR! http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=20596  

Posted by ANDERS

9/27/2006 06:34:00 AM  

Tack för ett bra inlägg! Vad jag gillar att se är den optimism som börjar komma tillbaka. Spelarna som säger "Hoppas vi får igenom överklagan nu också så är vi med igen...". Nån som vet när domen kommer? Man kan ju bar hoppas att den kommer så sent som möjligt så att våra hjältar kan fortsätta piska på med tron på att få tillbaka tre stulna poäng!

Faktum är att den bästa fotbollen i årets allsvenska har spelats av (ok, i sina bästa stunder) Bajen, och kanske i viss mån ellos.

/Johan

9/27/2006 10:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home