Tuesday, September 12, 2006

Som om det regnar

Just nu känns det som om det enda sättet att komma vidare med den här bloggen är att ta fram det gamla mantrat Skit i tabellen, och det känns på sitt sätt som ett erkännande av förlust, att ha förlorat så mycket, men så får det väl bli.

Skit i tabellen.

Var var vi? Jag? Vi? Av rent stilistiska skäl tror jag att den här bloggen får bli ett kollektiv igen, även om alla trogna läsare vet sanningen. Vi kanske blir ett kollektiv så småningom. Man vet aldrig.

***

Det tog två dygn av mediaskugga innan vi tog mod till oss att logga in. Tack GAIS, det värmde lite.

***

På söndag är det val. Fruktansvärt skönt att det snart är över. ...grönvita sidan upp:s allmänna misantropi och människoförakt får sig av uppenbara skäl en alldeles extra skjuts var fjärde höst.

Hearingen om arenafrågan bjöd inte på något direkt nytt, men om någon tror att v och i någon mån mp (även om de plötsligt påstår motsatsen) är redo att låta ett privat konsortium bestående av AEG och Hammarby driva den nya arenan, tänk igen.
This town ain't big enough for us and Arenabolaget.

Om nu arenafrågan över huvud taget är relevant efter händelserna den 28 augusti.
Vete fan. Men man kan ju drömma.

Vi är - tro det eller ej - medvetna om att politik inte är arenafrågan allena, och att det faktiskt finns andra frågor som avgör vilken lapp någon väljer att lägga i kuvertet, så vi kommer att inskränka oss till att säga så här. Om, bara om, din röst hänger på arenafrågan, om, bara om, den är avgörande för hur du ska göra - rösta på m eller fp. Kristdemokraterna - Barsom-Partiet - har nog inte släppt tankarna på att skeppa ut elitfotbollen till Kista oavsett vad de säger.

Och vill du rösta på socialdemokraterna - ha då för Guds skull i åtanke att en röst på socialdemokraterna är en röst på Annika Billström.

32 Comments:

Hehe inget är som det ska längre, arbetarklubbar uppmuntras att rösta höger och...

Kul att se att ni (du) håller igång. Det är så uppfriskande att att läsa era (dina) inlägg bland alla andra fotbollsbloggar även om man inte håller på Hammarby.

9/12/2006 01:36:00 AM  

(s) slutade vara ett arbetarparti för länge sen. Har vi några drömmar om att få driva arenan med AEG och få förutsättningar att bli ett nordiskt topplag a´la FCK finns bara ett val: Rösta för Bajen = rösta bort Billström! 

Posted by Anonymous

9/12/2006 02:56:00 AM  

Äh, det blir nog ingen skillnad ändå. Moderaterna var inne på en jättearena bara för någon månad sen och för att fiska röster ändrade moderaterna sig plötsligt. Dessutom vill moderaterna skära ner i annan ungdomidrottsverksamhet och stänga flera fotbollsplaner och bebygga dom med hus och kontor. Glöm inte att diskussionen om att bygga eller renovera Söderstadion initierades av vänsterpartiet när Borgarrådet Margareta Olofsson var på fotboll och såg små barn gråta för att dom inte kom in på arenan eftersom den var fullsatt. Efter en analys av den då rödgröna majoriteten frigjordes 150 miljoner kr för en totalrenovering av arenan. Det här var 1998 och efter det vann borgarna valet med moderaterna i spetsen och dom gjorde inte ett skit på 4 år när dom hade makten. Det som gjordes var istället att bygga ett kontorshus norr om norra läktaren och därmed stoppades alla seriösa planer om att bygga ut Söderstadion.

Annika Billström är ju en Monumentbyggare det vet vi, men vad säger att Moderaten Kristina Axen Ohlin skulle vara annorlunda?

Folkpartiet har ingen ryggrad, dom bara känner bara hur vindarna blåser och anpassar sig efter det. Tänk om nu opinionen efter den 28 augusti skandalen är emot att "premera" Bajen så bli inte förvånade om folkpartiet går emot att bygga en ny 25 000 arena.

Tja, vad ska man då rösta på? Någon som åtminstonde är konsekvent och det är verkligen inte m eller fp.

9/12/2006 03:19:00 AM  

GSVU - bloggarna utan minne. I två tidigare val har alla varit rörande överens om att Söderstadion ska byggas om, rivas byggas ny osv.

När moddarna satt vid rodret under förra mandatperioden försvann arenafrågan lika fort som det tog Carl Cedersköld att på Kvarnen innan valet säga att han var för en ombyggnad.

Så GSVU gå du och rösta åt höger bara för en mycket eventuell arenas skull. Själv går jag och röstar för att satsningen på ungdomars idrottande får fortsätta.

9/12/2006 04:57:00 AM  

Det finns annat i livet som påverkar än Bajen och dess arena.
Frågan är komplex. Vad får vi offra för att få en arena till stånd? Är det värt detta offer? Jag är inte så säker att jag prioriterar en arena. Jag tycker det finns andra viktiga frågor. Jobb, bostäder, miljöfrågor, fördelningspolitiska frågor, skola, barnomsorg, äldre-omsorg, vård...
Jag är inte så säker på att jag vill offra det för att Philip Anschutz ska få ett bidrag för att bygga en arena som han sen kan hysta in en massa stålars på.
So, sue me...
Jag tänker fortsätta köpa säsongsbiljett och bära min grönvita halsduk med stolthet ändå.

9/12/2006 05:03:00 AM  

Bra inlägg, anonymous 03:19:56! Är så trött på den här ensidiga borgerliga propagandan beträffande ny arena. Blir kallsvettig av tanken på att M skulle styra Sthlm med Axén-Olin i spetsen. Visst, det är möjligt att det skulle ske ett genombrott i arenafrågan, men långt ifrån någon garanti. De har haft sina chanser och då har det hänt nada! Vad det däremot finns en garanti för vid ett borgligt styre är att breddidrotten kommer få det riktigt tufft (här har faktiskt vänsterblocket gjort mycket bra saker, upprustning av planer m.m.), kostnadsansvaret vid polisbevakning av fotbollsmatcher kommer att skjutas över till klubbarna...

Men nu handlar det här främst om Söderstadions framtid. Jag litar inte ett dugg på borgarna och vad de kan tänkas åstadkomma. KD drömmer väl fortfarande om Kista-monumentet, FP för populistiska och vänder kappan efter vinden. Eftersom det med all säkerhet blir en borgerlig majoritet får vi verkligen hoppas att M står för sina ord och att de inte helt plötsligt ser att de kan tjäna mer pengar på marken genom att sälja den till ett företag. Hur kommer det sig att borgarna har stoppat planarbetet på 25000-arena som vänstern föreslagit?

I vilket fall som helst finns det alternativ för alla oss bajare som inte gillar borgerlig politik. Det finns inget stöd i Stadshuset för en multiarena för 50 000 åskådare.

9/12/2006 05:06:00 AM  

Ser ut som om ett antal partier mobiliserat ett antal kommenterare här. Kör på ni, så bemöter vi det i klump sedan. Blir enklare så.

9/12/2006 05:22:00 AM  

GSVU, tänk om, hemska tanke, att folk faktiskt kan tänka själva utan att bli mobiliserade. Är det inte skrämmande!

9/12/2006 05:39:00 AM  

Anonym 8: Svårt att tro något annat när det är samma gamla floskler som upprepas igen och igen...

...men det kanske är att tänka själv i politikens värld?

Trust no one.

9/12/2006 05:43:00 AM  

GSVU, är det en "floskel" att moderaterna lovade runt men höll jävligt tunt 1998?

Är det en "floskel" att den så kallade alliansen är lika eniga i arenafrågan som s och mp är i kärnkraftsfrågan?

Är det "floskel" att den nu sittande majoriteten har gjort en satsning på idrottsplanerna i stan som vi inte sett sen 60-talet?

I så fall lirar min sjuåriga dotter fotboll på en floskel i form av nylagt konstgräs.

Men vafan, det är ju klart att det är viktigare Anschutz får sin arena, än allt annat sammanlagt.

"tänka själv". Jo, jo.

9/12/2006 05:58:00 AM  

Okej, anonym 10, för att ge ett utmärkt exempel på en floskel; 1998 fanns inte AEG med i beräkningen, så varför dras det "argumentet" upp som relevant?

Naturligtvis vill inget parti EGENTLIGEN bygga en fotbollsarena för skattepengar - vilket är helt rätt och riktigt, det finns ärligt talat rätt många och rätt mycket viktigare saker än så att lägga skattepengarna på.

Det är ju det som är själva poängen.

Det finns ett trovärdigt privat alternativ med starka resurser, och det enda som hindrar att ett beslut redan skulle kunnat tas är att ANNIKA BILLSTRÖM med hjälp av Arenabolaget och EMA gjort en politisk fråga av det.

9/12/2006 06:06:00 AM  

För dem som drar in vård, skola och omsorg i debatten uppmanar vi att läsa lite mer noggrannt nästa gång.

Citerar oss själva, kursivt till och med.
Om, bara om, din röst hänger på arenafrågan, om, bara om, den är avgörande för hur du ska göra - rösta på m eller fp.

9/12/2006 06:18:00 AM  

Har inte BP, med Sveriges största ungdomsverksamhet, rätt till en ny arena? Nu när dom går upp i Allsvenskan. För det gör dom.

9/12/2006 07:09:00 AM  

Några av Stockholms mest älskade platser är "monument". Den som inte kan se en ny stor arena som annat än ett monument över en enda kvinnlig politiker lider ev en kraftig fixering. Ett fall för Freud m.a.o.

9/12/2006 07:12:00 AM  

Äh va fan, ibland kan man bli lite grinig över ur folk stavar, men det är lönlöst att bli det över folks bristande läsförståelse.

Är det inte så att fröken K A-O(s) och Billan är precis lika makt-kåta båda två och inget hellre vill än att BESTÄMMA, kanske få berätta för grannen att "-Nu du! Nu har jag fixat ett monument!" och i övrigt vara relativt verklighetsfrånvarande/främmande och betämma tokiga saker i största allmänhet?

I min värld så är ca 75% av besluten tagna i Stockholm de senaste 20 åren antingen dåliga, vansinniga, korkade, fel, meningslösa, dyra, dåraktiga eller en kombination av dem.

Det enda jag vet med säkerhet är att Billan INTE kommer att fixa en 25000-arena, så då vet jag alltså vad jag kommer att rösta på nu på söndag. (Även om jag ligger till vänster om sossarna ideologiskt.)

Lätt som en plätt.

9/12/2006 08:18:00 AM  

Möjligt att borgarna fixar en ny arena.
Vad får vi betala för det?
En långsiktig försämring av idrottsrörelsens möjligheter. Elitidrottens prioriterning framför bredd.
Miskade skatteanslag till idrottsrörelsen.
Ökade kringkostnader för Hammarby som ex. polisbevakning.

Tänk en gång tiil, och lite längre, GVSU om vad som polititkst sett vore bäst för bajen.
/R

9/12/2006 08:24:00 AM  

Hehe, tror nog inte det är vissa partier som mobiliserat kommentarer här. Däremot bajare som inte ser det lika svart eller vitt som du. Mycket skeptisk till att M eller FP kommer att driva hårt på arenafrågan, men man får väl alltid hoppas med tanke på att de tyvärr kommer att stå som segrare. Men att de får min röst i valet pga deras desperata utspel är bara att glömma...

9/12/2006 08:53:00 AM  

bluegrass: Absolut. Men inte med våra skattepengar.

R: Arenafrågan är här och nu eller aldrig. Tror du idrottsrörelsen hinner rustas ner på fyra år?

Allvarligt talat, vi hade så innerligt önskat att slippa göra partipolitik av arenafrågan, för i en värld där förnuftet får råda är arenafrågan ingen partipolitisk fråga; inte ens en politisk. Men nu är det som det är.

Det finns 250 000 000 politiska bloggar i Sverige. Det här är en Hammarbyblogg.

9/12/2006 09:19:00 AM  

Bara måste få påpeka en sak:
Den helt avgörande anledningen till att 5 av 6 partier nu helt plötsligt är Bajens bästa vänner stavas tokstor-arena i Solna.

Det var lösningen på den Gordiska knuten och nu kan Sthlm koncentrera sig på sina lag.

Det är löjligt att ignorera detta faktum.

M, FP och S ville alla ha en stor arena i Sthlmsområdet - nu hamnade den istället i Solna och då blir Bajen prioritering 1.

von_oben

9/12/2006 11:28:00 AM  

Oj oj... Jag ser att pratet vid morgonkaffet på Sveavägen 68 behandlade GVSU och arenafrågan den här dagen. Det är så uppenbart, och för att bespara er lite jobb nu i era karriärers brådaste dagar, kan jag berätta...

Det spelar ingen roll vad ni säger nu. Ni har bränt era broar, skepp och fortroendekapital. Det var bålet, Billström var tändstickan.

9/12/2006 11:51:00 PM  

Sossarna avskyr företag. Hammarby Fotboll AB är ett företag. Ergo sossarna avskyr Hammarby.

Hammarby Fotboll AB vill (och måste om det ska finnas en framtid i de högre divisionerna) driva sin verksamhet affärsmässigt. En egendriven anläggning är ett fundament för att kunna göra det.

Med möjlighet 25000 pers på läktarna i en modernt konstruerad Bajen-arena och ordentliga möjligheter att erbjuda sponsorer attraktiva evenamangspaket tror jag att en eventuell finansiering av polisbevakning täcks av de ökade intäkterna.

Personligen ser jag det dessutom som naturligt att ett företag som ordnar ett evenemang som kräver polisbevakning också betalar för det. Alternativt hanterar det med egna resurser.

9/13/2006 12:05:00 AM  

-Anonym 12:05.06
Med den logiken, bör inte även då politiska organisationer betala kostnaderna vid demonstrationer och torgmöten? Första maj och 4:e oktober kan ju bli riktiga kassakor! För att inte tala om valrörelserna.

9/13/2006 02:08:00 AM  

Oj, oj, oj... Jag ser att pratet vid morgonkaffet på Grev Turegatan 19 för ett år sen behandlade arenafrågan och hur man ska kunna kasta så mycket skit som möjligt på Billström och sossarna i bajens namn. Det är så uppenbart, och för att bespara er lite jobb nu i era karriärers brådaste dagar, kan jag berätta...

Det spelar ingen roll vad ni säger nu. Ni har bränt era broar, skepp och förtroendekapital. Kollektivet bakom ...gsu stavas T.I.M.B.R.O, 1998 brann bålet, tomma löften var tändstickan.

9/13/2006 02:42:00 AM  

Ha ha ha, roligt, inte, men det spelar ingen roll Billströmskärringen åker i vilket fall som helst. 

Posted by Anonymous

9/13/2006 06:21:00 AM  

Timbro? Det är för fan ärekränkning. ...grönvita sidan upp! betraktar allmänt partipolitikens företrädare i Stockholm, oavsett färg och parti, som ungefär lika nyanserade och pragmatiska som vissa supportergrupperingar på yttersta kanten.

Som sagt - vi hade verkligen önskat slippa göra politik av arenafrågan. Men tyvärr har den blivit en valfråga än en gång. Och även om ord och löften betyder noll och intet så finns det en jävla kontext som inte kan avfärdas med påhopp eller irrelevanta argument.

Den kontexten är att det finns ett privat alternativ. Politikernas enda uppgift i sammanhanget är att inte lägga hinder i vägen utan visa lite fucking jävla goodwill.

Tack och lov är det över på måndag. Då börjar livet igen.

9/13/2006 07:08:00 AM  

Dom stackars kvinnor som vågar utmana i politik och näringsliv kallas "maktkåta" (08:18:17). Några maktkåta män finns naturligtvis inte. Dom HAR makten.

9/13/2006 07:11:00 AM  

Du anonyme som gjorde dig rolig på mitt anonyma oj oj oj-inläggs bekostnad:

Ja, löftena var tomma 1998, som de förövrigt har varit i 20 års tid. Skillnaden nu mot då är att vi Bajare har en uttalad motståndare i denna valrörelse. Ingen, inte ens du, kan komma och saga att Billström har försökt att fiska våra röster.

Hon har däremot öppet gått emot våra önskemål och det får hon nu betala för, medelst en tågbiljett hem till hålan hon kommer ifrån.

Kom in i matchen, eller ännu hellre i debatten som förs i våra kretsar. På gatan, på arenan, på internet eller på jobbet. Vi VET vad Billström har sagt de senaste åren och vi VET att det är precis vad vi INTE ville höra. Det räcker så.

Ni kan inte komma veckan före valet och tro att vi är erat boskap. Ni sparkade på oss under fyra års tid och nu traskar den grönvita bajenkossan över till grannen.

Vi kan tänka oss att komma hem igen om fyra år men, då får ni hjälpa vår nya bonde med nybyggnationen av hagen först.

9/14/2006 12:29:00 AM  

gvsu

Vad jag inte förstår är hur du sväljer allt Edholm och Axén-Olin säger, men anklagar miljöpartiet för att blåljuga. Det är väl ändå lite magstarkt att påstå att v och mp aldrig skulle gå med på att släppa in privata aktörer? Det är inte Castro och Kim Il Jong vi pratar om.

Även om det kom i elfte timmen så har mp nu levererat ett löfte som tangerar fp:s i allt väsentligt. Mp och v har också lovat att denna fråga ska behandlas separat från eventuellt koalitionskompromissande. V är fortfarande otydliga, men om man anser arenafrågan vara avgörande för kommunalvalet och inte vill rösta borgerligt, ser jag inget skäl att inte kunna rösta på mp. Ett löfte är väl lika mycket löfte oavsett om det är Åsa Romson som
avger det eller Lotta Edholm?

9/16/2006 03:56:00 AM  

AndersTh: Så här enkelt är det; miljöpartiet i Stockholm är stödparti till Billström och kommer att förbli det vid en valseger för Billström. Med tanke på vilka längder Billström redan gått till för att förhala arenafrågan känns det minst sagt osäkert att (mp) skulle vara beredda att nedkalla hennes heliga vrede och ta risken att spräcka en eventuell koalition över arenafrågan.

Men deras plötsliga omsvängning i sakfrågan är förstås glädjande - eftersom det är den linje som är bäst både för Bajen och Stockholm.

Att påstå att ...grönvita sidan upp! "sväljer allt" som kommer från m och fp betraktar jag som närmast en förolämpning, för övrigt, och en sjujävla underskattning av allt arbete jag lagt ner på arenafrågan det senaste året. Se sammanhanget, för fan!

9/16/2006 05:23:00 AM  

Bytte ut "koalition" mot "stödparti". Så kan det gå när man skriver i affekt.

9/16/2006 05:24:00 AM  

Sorry, det var lite överdrivet. Men mp har ju lovat att inte sälja sig till s i den här frågan. Det är väl åtminstone lika trovärdigt som de löften fp o ch m levererat?

9/16/2006 08:35:00 AM  

Anders Th: Godtas. Men för att återgå till frågan så är det förstås upp till var och en att bedöma. ...grönvita sidan upp:s bedömning är redan redovisad och jag tycker att jag underbyggt den bedömningen hyfsat väl efter sisådär 70-80 blogginlägg över det senaste året.

Du hittar för övrigt en väldig massa kängor åt alla politiska håll där.

För sista (?) gången: Arenafrågan är en fråga som egentligen har väldigt lite med ideologi att göra. Det är förnuft det handlar om. Bara det.

9/16/2006 01:31:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home