Monday, August 28, 2006

Under hot

Idag skriver en väldig massa tidningar om Billströms "löfte" att bygga superdupermultikultiarenan vid socialdemokratisk valseger.

Okej, det är en semantisk fråga, men är det inte snarare att betrakta som ett val-hot? Med tanke på att i princip ingen förutom Annika Billström - inte Hammarby, inte Djurgården, inte väljarna, inte samarbetspartierna - vill ha den?

När mn läser hennes blogg blir det ännu intressantare. Om vi förstått saken rätt har hon sablat ner oppositionens förslag om att låta Hammarby och Djurgården bygga sina egna arenor. Men om vi fattat det rätt - det är svårt att veta - så innebär hennes förslag exakt samma sak, om McArenan i Solna blir verklighet - och det kommer den att bli.
Då blir det en arena någonstans i nordost för Djurgården, och en arena i Globenområdet för Hammarby. Bortsett då ifrån att skattebetalarna får betala för Hammarbys arena, som Hammarby kommer att tvingas hyra av staden, och att den inte kommer att byggas inom de närmaste 15 åren. Medan Djurgården får bygga och driva sin arena själva.

Eller nåt.

Som vi var inne på igår är det "generösa" erbjudandet att låta Hammarby ta över Söderstadion inget annat än ett hån förklätt till valfläsk. Därom verkar gudskelov vi och Hammarbyledningen vara överens.

Den finns bara på nätet i otympligt PDF-format, men vi rekommenderar alla att plocka upp en City från tidningsställ eller t-banesäte och läsa Äpplets debattartikel på sid 44 (eller ladda ner PDF:en då). Bra jobbat, igen. Även om vi tycker att parallellerna med Stockholmshockeyn jämfört med landsortshockeyn hade kunnat dras ännu hårdare.

***

Bajen demonstrerar -
Se nu till att sjukanmäla er till nästa måndag! Och att skriva på arenauppropet om ni inte redan har gjort det!

***

Därmed lämnar vi arenafrågan för idag. För nu börjar laddningen inför derbyt. Om man kan kalla det laddning. Det är, som alltid vid ett derby, snarare att betrakta som en Golgatavandring. Glädje och förväntan inför en viktig match har vi aldrig riktigt förstått oss på och ångesten blir fan bara värre med åren.

Vi hoppas att Max ljumskar är okej och att Toni går in från start. Och att vädret blir hyggligt. Längre än så vågar vi fan inte sträcka oss.

6 Comments:

Cityartikeln finns visst på nätet. Lusläser du inte forumet eller?

Se inlägg 09:52:52


/Jimmy

8/28/2006 05:05:00 AM  

Okejdå.

8/28/2006 05:13:00 AM  

Håller med den anonyme, city finns på nätet som pdf. Kolla in www.city.se

8/28/2006 05:15:00 AM  

Det var ju precis den här skiten jag läste mellan raderna redan igår morse. Öppnar för Djurgården och stänger för oss. Och hon släpper det på dagen för ett derby. Perfekt. Nu är jag totalt on the edge.

Komigennuförhelvete Bajen!

8/28/2006 06:59:00 AM  

Ni verkar ju vara bra på det här med hot själva

8/28/2006 12:46:00 PM  

Hm, nåt säger mig att det kommer bli ganska livligt på den här bloggen de närmsta dagarna...

Gamla klyschan "bollen är rund och en match varar i 90 minuter" stämmer ju iaf till 50%!

/Johan

8/28/2006 01:08:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home