Sunday, August 20, 2006

Saturday Night's Alright For Fighting

Det var på många, skadeglada plan en bra kväll. Henrik Larsson, förebilden, ikonen, sportsmannen, the Untouchable, nitade Jon Jönsson inför TV-kamerorna, och inte ens massiv och snabb uppbackning från Högsta Sovjet lär kunna rädda honom från en kännbar avstängning.

Att det skulle bli polissak av ärendet känns kanske lite i överkant - om samma måttstock användes på all elitidrott skulle större delen av Sveriges puckeyprofiler sitta i Kumlabunkern, t ex - men, sure, fine, whatever. Oavsett vilket är det nog slut med särbehandlingen från den svenska domarkåren nu. Ta i trä.

***

Larsson kommer knappast att hinna stängas av till matchen mot Hammarby, men den där lårkakan skapar förstås frågetecken för hans närvaro ändå. Om inte politbyrån (den som vissa kallar TU) snabbehandlar ärendet och ser till att hans avstängning varar precis så länge han förväntas vara skadad. Man kan aldrig utesluta något i diktaturstater.

Och heja Luton Shelton! Fortsätt gärna att bitcha och sura till i början på nästa vecka.

***

Vad gäller Djurgården verkar baksmällan efter ett antal sanslöst och smärtsamt framgångsrika år ha anlänt with a vengeance. Det ropas på avgångar över hela linjen, vilket föranleder oss att återigen påpeka att tränare och klubbdirektörer inte avgår, de säger upp sig eller blir uppsagda.

Vi bajare är ju vana vid att avgångskraven dyker upp till och med efter seger (för när Bajen vinner är det ju bara flyt) men Djurgårdens ledning har haft en total uppbackning från supporterhåll väldigt länge nu - förvisso motiverat, med tanke på lagets framgångar, men de har kommit undan med svaga driftsresultat och konstiga uttalanden länge.
Det ska bli mycket intressant att se hur bra de står när det blåser.

It's the fall that's gonna kill you, som Butch eller Sundance sa.

***

HTFF verkar ha ryckt upp sig rejält under sommaruppehållet, men är ännu inte på säker mark i tabellen. Om man klarar det här årets prövningar och lyckas ha lite mer framförhållning till nästa säsong ser det faktiskt ganska ljust ut.

***

Idag håller vi tummarna för Björne. Och lite för Häcken.

5 Comments:

runa satt inte ens på bänken idag...
http://www.fulhamfc.com/MatchAndTeam/MatchCentre/Matches/0607/Premiership/ManUnitedA.aspx?lineups=true

micke

8/20/2006 09:20:00 AM  

Nä, och kolla hur bra det gick. :/

8/20/2006 11:45:00 AM  

Jag anser att Elfsborg borde få någon slags kompensation med tanke på att Henke fick vara kvar på planen och ha del i det försmädliga slutresultatet. TU skulle exempelvis kunna bestämma att HIF (de andra) får vinna matchen mot er på walk over.

8/20/2006 06:31:00 PM  

Guling: skulle uppskatta om du inte förde detta förslag vidare till TU. Med deras track record kan de mycket väl anse att det är en strålande idé...

Till alla läsare: Ja, vi är medvetna om att det är väldigt mycket svenglish på bloggen just nu. Vi arbetar på att lösa det. Kanske skjuter vi någon, bara för att markera.

8/20/2006 10:52:00 PM  

HÄRLIG HÖST ÄR HÄR!
Nu kan vi gå för GULD!
Enligt Ralf Edström till Fotboll Dirket, är vi inte med i guldstriden
- I mina ögon står det i första hand fortfarande mellan Elfsborg och AIK, med MFF som outsider. Djurgården är det snart dags att räkna bort, även om jag länge hållit DIF som favoriter.

\Nytanbajaren

8/21/2006 03:20:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home