Sunday, September 10, 2006

Ibland finns det bara inte ord

Och efter -3 poäng på de senaste fyra omgångarna är det här ett sådant tillfälle.

---

11 Comments:

Det är väldigt mycket motgräs nu. Är det inte vädret eller publiken är det domaren.

9/10/2006 01:02:00 PM  

Ja dommaren var kass och snodde en och kanske tre ifrån oss idag.

Jag är ganska glad ändå, för bajen var tillbaka både på läktarna och på plan.

Nu tar vi de sista 27 poängen utan problem! Ehh.. öhh... (harkel och host) för Bajen är bäst och skit i tabellen. Ungefär.

Efter det som hände så blir det ingen guldstrid utan vi får strida om högst eventuell RL-plats.

Låt oss koncentrera oss på att njuta av fotbollen och lära alla det nu i höst, så kan vi kanske våga sikta högre nästa säsong utan att någon förstör säsongen när motorn hackar lite.

9/10/2006 01:31:00 PM  

9 110 åtittare.

Se där, en bra bit på väg mot kepsarnas önskeläge, alltså några hundra "äkta" hatare på läktaren. Och inga andra, för vi är inte "värdiga".

Jaja, det är möjligt att de i alla fall bitvis har lyckats i sitt uppsåt. Har varit på i stort sätt varje hemmamatch sen 70-talet - och ett inte oansenligt antal bortamatcher - men jag undrar verkligen om det blir nån säsongsplåt nästa år.

Fan va sur jag é! 

Posted by J/

9/10/2006 03:54:00 PM  

usch och blä, det är trist när Linderot agerar försent, jag tycker han skulle tagit ut fiskbenet efter hans första varning. Att sedan köra långbollar mot Kalmar borde väl någon gång gå in att det inte funkar, dom ägde ju luftrummet och ändå fortsatte man att sätta upp höjdbollar. Att sedan domaren får frispel (som många andra domare på Söderstadion) gör ju inte saken bättre. Beslutet att sparka ut bollen i en trängd situation är Wastå's, han skulle ha kastat ut bollen om han hade haft något vett i kepsen alternativt hållt den tills det lugnat ner sig. Nej, istället väljer han att sparka den på PFO och domaren blåser och varnar PFO. Gonatt!! 

Posted by JF

9/11/2006 12:26:00 AM  

Med risk för att bli verbalt misshandlad nu, men jag tycker att Bajen valde helt rätt taktik i går. Felet var att man i första halvlek slog de långa bollarna för korta, i andra slog man dem inte bara mot mittbackarna i bekväm nicka-undan-höjd, utan man slog dem mer ut mot hörnorna och dessutom längre så att backarna tvingades vända om, och då blev det mycket lättare att vinna andrabollarna. Psykfallet Rydström dominerar mittfältet i varje match så länge han får stå och vänta in motståndarna och kan springa runt och sparka ner dem, men gör man som Bajen gjorde i går, dvs lyfter över mitten och fångar upp halvdana undannickar så hänger han inte alls med.

En STOR skillnad i gårdagens match mot de senast föregående var att nu skapade Bajen dessutom en hel del chanser. Davids stolpträff, Paulinhos lobb över Wastå, Nhlekos två missade nickar, Paulinhos volley efter en hörna och säkert någon mer också. Mot Helsingborg, där så många tyckte att Bajen var så bra i första halvlek, skapade man ju tex egentligen inte en enda riktigt vass målchans utöver målet.

En annan sak som kändes bra var att höra Petur på Radio Sthlm i morse. Äntligen slapp vi höra "men det är bara att jobba vidare, jag tycker att vi hade otur" osv. Petur sade ungefär "det är mycket som går oss emot nu men det är ingen annan som ska göra det här åt oss utan nu måste vi fixa det här själva", och han lät riktigt förbannad. Just det där med att vara förbannad efter en förlust har jag saknat i Bajen i stort sett så länge Linderoth har varit tränare, det har varit alldeles för mycket av "vi spelade i alla fall bra i första halvlek så det här ska nog ordna sig i alla fall". En träning dagen efter en torsk ska inte bara vara rolig, det ska vara smågrinigt och sedan ska den energin - och det är till väldigt stor del tränarens ansvar att se till - vändas till "det här ska nästa motståndare få sota för". Visst ska man jobba metodiskt och inte få panik, men en förlust måste också få skapa ilska och revanschlust.

För övrigt måste Eguren köpas loss efter säsongen. Om Mikkel blir frisk så kan vi ha allsvenskans tyngsta och mest spelskickliga innermittfält till nästa säsong.

9/11/2006 01:19:00 AM  

"Domarskandal" är i alla fall ett ord som passar bra en dag som denna. Om man kan ge Bajen poängavdrag och böter, borde man då inte kunna dra av en del av domarens lön efter det justitiemord han gjorde sig skyldig till igår?

9/11/2006 05:18:00 AM  

Satte in följande på den gule bonnens blogg

"Måste vara Allsvenskan sämsta svit någonsin, minus tre poäng på fyra omgångar, så usla har inte ens Elfsborg varit, inte ens Billingsfors på den tiden det begav sig."

Är det någon som kan komma på en sämre svit?

Och att åka på ett gult bara för att man rôvat bollen, tur han var hetero annars kanske bollen försvunnit i den norska rôven.

9/11/2006 07:46:00 AM  

-3 poäng på fyra fajter.

Om man åtminstonde hade bettat på det. Borde ha fått hyggliga odds, trots bajen...

9/11/2006 08:54:00 AM  

Kan ingen sänka feskekalsongen?

9/11/2006 08:55:00 AM  

Hmm, skulle tro att det måste vara värdsrekord.
Inget annat lag i en (nåja) seriös första division har, eller kommer att toppa det...

9/11/2006 01:51:00 PM  

Det är väl inte helt unikt, om än ganska ovanligt. Räcker att kolla in tabellen i Serie A...

9/12/2006 12:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home