Wednesday, September 06, 2006

Samlingsregering

Vi börjar med att kopiera ogenerat;

"VI ÄR BAJEN" - En insamling.

Efterspelet för händelserna under derbyt den 28 augusti drabbar nu Hammarby mycket hårt.
Det blir antagligen inga fler derbyn på vårt kära Söderstadion och laget förlorar tre hårt intjänade poäng.
Det som hände på Söderstadion under derbyt är INTE OK.
Vi tycker inte om att städa efter andra men vi älskar Hammarby.
Vi vill hjälpa till.

Vi kan, om vi vill, hjälpas åt att betala de böter som ålades Vår klubb.

Vi kan på detta sätt gå ihop och visa att vi ställer upp även i motgång.
Oavsett vilken grupp vi tillhör eller läktare vi befinner oss på.
Oavsett vilken generation vi tillhör.
Vi är alla Hammarbyare.
Vi vill även ge ledare och spelare bättre förutsättningar inför resten av säsongen. MOT TOPPEN IGEN!

Skänk hur mycket eller lite ni vill. Pengarna öronmärks för detta ändamål.

Använd BankGiro: 5749-9436. Viktigt: Märk insättningen med ”Gåva”. Betalningsmottagare är Hammarby Fotboll.
Det går även bra att donera pengar i souvenirkioskerna på Söderstadion i samband med matchen mot Kalmar FF.

Räkne-exempel: 4 000 personer lägger 50 kronor var = 200 000 kronor.

Detta är ett supporter-initiativ och absolut inget tiggeri från Hammarby.

Gör som vi. Lägg en slant för Bajen och lindra konsekvenserna.

Grönvita Hälsningar,
Magnus Carlson, Andreas Bjunér, Bajen Fans, Hammarbyveteranerna, Hammarby Supporterklubb, Kamratföreningen Hammarby-54, Björn Runström, Putte Ramberg, Mikael Hellström, Jensa Gustafson, Anders Wendin, Alexander Skarsgård, Stephen Simmonds, Pernilla Olsson, Lars-Åke ”LåN” Axedin, Tony Johansson, Ulrik Jansson, Grönvita Sidan Upp, Söderst@dion, Stefan Magnusson, Stig Vig, Klasse Johansson, Hans-Olov ”Hooo” Öberg, Magnus Hagström, Johan ”Tomten” Johansson, Jonas Björkman, Niclas Bergh och Peter Berggren.


***

Det har inkommit en fråga kring hur ...grönvita sidan upp! kan vara emot det som hände den 28 augusti 2006 och samtidigt illustrera bloggen med en bild av en invaderad Söderstadion-matta och rök och bengaler från den 21 oktober 2001.
Det måste vara valrörelsens fel eller nåt.
Men för sakens skull; Såvitt jag minns stormades inte planen förrän efter slutsignalen (även om det blåstes av en minut "för tidigt"). Bajen löpte i sammanhanget inte risk att drabbas av poängavdrag - vilket hade kunnat lägga ett visst mått av sordin på partyt i efterhand. Bajen hade noll och intet - ingen ny arena, inga miljoner i uteblivna sponsorpengar, inga svårlösta kontraktsdiskussioner, nada förutom möjligen en relativ struntsumma i böter - att förlora på den planinvasionen.
Jämförelsen är även i övrigt ärligt talat ganska löjlig.
Kärlek och hat är två sidor av samma mynt men ibland råder det ingen tvekan om vilken sida som är krona och vilken som är klave.

Var var jag den 21 oktober 2001? På gamla Östra, av alla jävla ställen. Sprang inte in - inte ens då var det min grej - men gjorde en low-five med Cratz nere vid räcket.

Om någon mot förmodan tar anstöt på allvar av bilden är det ärligt talat dennes problem. Om någon tycker att det är dubbelmoral, pilutta vederbörande.

***

I listan på matcher jag velat se står Sverige - Japan i Berlin 1936 högt på listan. Fotbollens psykologi och fiaskot som företeelse har alltid fascinerat mig. Dessutom var Svenne Berka med, även om det kanske inte var någon match han gärna mindes.
Ikväll trodde jag verkligen att jag var på väg att få se något som i alla sammanhang underträffade OS-matchen. Efter 70 minuter var jag övertygad om att Liechtenstein skulle sätta 2-1 och backa hem med tolv man. På läktaren satt Lagrell och - förlåt! - stirrade landslagsfotbollens död i vitögat.

När landslaget kom hem från Berlin går sägnen att reserverna bar plakat med texten Jag var inte med. Precis när jag klurat ut hur läckert en t-shirt med motsvarande text skulle sitta på Ibrahimovic, Wilhelmsson och Mellberg nästa gång de är ute på stan tillsammans, gjorde Allbäck 2-1 på 512:e försöket. Och liket sprattlar ett tag till.

Fotbollsfest, alltså. Den enda ramsa som hördes var Andra sidan är ni klara?. Det allra roligaste i sammanhanget är att den andra sidan inte var det.

***

Det är fortfarande jävligt ovant att skriva "jag".

7 Comments:

Nu blev det lite svårt igen, tillbaka in i dimman? A Bjunér och ...gsu som två olika undertecknare?

9/06/2006 02:37:00 PM  

doktor psykokiller: Jisses vilken kreativ gissning. Stackars Bjunér. Andreas, om du läser detta - remember Sammy Jankis.

9/06/2006 02:45:00 PM  

grönvita sidan: du/ni vänjer dig/er

och ang den dallrande em-kvalmatchen i kväll kunde jag bara le åt lagerbäcks arga skrik. jag menar, fatta att gubben föreställde sig hur han skulle tvingas möta pressen om det slutat oavgjort - eller än värre med förlust. jag tippar att han hellre grävt ner sig långt under ullevis blöta gräs. 

Posted by m

9/06/2006 05:48:00 PM  

För å snacka landslagsfotboll var det viktigast att laget till slut vann igår. Skulle inte pallat med att höra alla lallare som fortfarande på allvar tror på Zlatans storhet springa omkring och klaga.

9/07/2006 03:19:00 AM  

Alltså... Det där med kollektivet går väl att begrava, men vi(!) kräver, nej önskar, nej kräver fortsatt scizofreni från Grönvita...:s sida.
Vi,jag, nä... VI skulle inte känna oss så jävla ensamma då.

9/07/2006 04:42:00 AM  

...gsu: Jag vet, lågt, men kunde ändå inte låta bli. Skönt att ni är tillbaka iaf.

9/07/2006 06:47:00 AM  

Vart är ni!? Nu har det gått mer än en halv vecka så nu får ni sluta larva er och hjälpa oss andra upp ur diket. ;-)

Det är ju värre-ångest-än-vanligt-match idag jö!

Hilfe bitte!

9/10/2006 05:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home