Thursday, September 14, 2006

Därför blir det inte Prahl

Det är dags att uppdatera den illustra tränarlistan igen - men, lugn, bara för att ta bort Tom Nordlie, som vi i ärlighetens namn aldrig riktigt trodde var aktuell.

Han tar nämligen över Viking Stavanger efter Thun Prahl, som utan vidare ceremonier och allt annat än överraskande fick kicken idag.
Skadeglada motståndarfans har redan börjat invadera diverse grönvita internetplatser med förhoppningen om att Prahl blir Hammarbys nye tränare efter Anders Linderoth. Särskilt efter att Friedman (vad gör Friedman i Moskva?) givit ett ickesvar till TV-sporten som med lite illvilja kan tolkas som att Prahl vore "intressant" för Hammarby.

Så är givetvis inte fallet.

För det första är Prahl en av de dyraste tränarna i Norden. Och även om han har ett antal segrar i ryggen har han de senaste två åren misslyckats med det mesta han företagit sig, trots stora resyurser till sitt förfogande. Om det beror på att han är en tränare som lyckas bättre med små resurser, eller om han tappat stinget, ska vi låta vara osagt, men hans CV är den diametralt motsatta mot den kravprofil som Hammarby har ställt upp för Anders Linderoths efterträdare (ett ungt, långsiktigt namn som förespråkar en attraktiv fotboll och som vill växa med klubben).

Hammarbys nye tränare ska fortfarande - enligt uppgift - presenteras innan månaden är slut och även om Prahl har suttit löst i Stavanger rätt länge, kan man knappast ha spelat på att han skulle få sparken just nu. För köpa ut Prahl från ett gällande kontrakt med ungefär dubbla lönen mot Linderoths - nä, det händer inte.

Sista ledtråden är förstås värvningen av Toni Nhleko. Han och Prahl har, sedan övergången blev offentlig, kastat stora mängder skit på varandra i media, och att Bajen skulle knyta till sig en tilltänkt nyckelspelare för ett antal miljoner, och någon månad senare knyta till sig en tränare som han inte verkar kunna samarbeta med; det vore bara för korkat. Efter Uruguay-affären (i vintras, inte i somras) har vi i och för sig fått lära oss den hårda vägen att inga dumheter är uteslutna...

...men sannolikt? Nej, nej och åter nej.

Var hamnar Prahl då?
Öster, gissar vi på.

8 Comments:

Är Öster kända för att ligga i topp i Norden när det gäller tränarlöner?

Precis som för dom flesta andra handlar det om tillgång och efterfrågan. Svennis tappar väl ett par tiotusenlappar om dagen i förväntad månadslön för närvarande. Han kanske ersätter Nordin i Jönköping till slut? En VM-tränare lik en annan...

9/14/2006 03:38:00 AM  

Robert: Riskkapital, vet du. Eller så är det bara raljans.

Men, ok, Häcken då?

9/14/2006 03:58:00 AM  

Maskänslan säger nej till Prahl. Och magkänslan betyder som alla vet inte ett skit.
Men ändå.

9/14/2006 06:20:00 AM  

Vad skiljer er kravprofil nu från när ni skulle ersätta Cratz? Förutom åldern så.

9/14/2006 02:24:00 PM  

Bruce: Ganska lite, antagligen, eftersom man om man ser REALISTISKT på förutsättningarna, som Bajare måste vara ganska nöjd med Linderoth-åren.

Mer storvulna formuleringar vid det här bytet, dock.

9/14/2006 02:28:00 PM  

Jag tippar Prahl i ett annat lag som börjar på Ö.

9/14/2006 05:43:00 PM  

studiomannen: det vore rätt åt Prahl! Och rätt åt ÖSK!
Jag vill inte bli skjuten nästa gång jag har obehaget att vistas i Närke. Annars hade jag med glädje skrivit signatur.

9/15/2006 04:35:00 AM  

Faktum är att jag tänkte på ett lag längre västerut än ÖSK som också börjar på Ö...

9/15/2006 05:34:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home