Wednesday, September 13, 2006

En Bajare i Jordbro

Hej då Årsta IP; hej Rudan? Även om den här flytten görs "i samråd" med Stockholms Stad känns det på sätt och vis som om det finns någon sorts politisk tryckpunkt djupt nere i den här frågan. Inget ont om Jordbro, men det kan knappast vara ett entydigt populärt beslut att flytta träningsanläggningen 15 kilometer söderut, även om det finns pendeltåg. Inte ens om det finns tre planer och fräscha köksmaskiner.

Vad ska egentligen Py göra på presskonferensen? Gråta offentligt? Det kan ju inte direkt se bra ut att Hammarby väljer att flytta en så stor del av verksamheten, och en hel del pengar, ut ur staden.

Ett par frågor - hur mycket har Årsta IP kostat Hammarby på årsbasis? Och hur kommer en Haninge-flytt att tas emot av alla skjutsande Bajenföräldrar som inte bor nära till hands? (fast okej, det finns ju pendeltåg, som sagt). För som vi tolkar beskedet - vi kan förstås ta fel - ska även ungdomsfotbollen träna åtminstone delvis i Haninge. Att Bajen inte längre kommer att utnyttja Årsta IP några timmar i veckan - oftast på skoltid - lär ju inte ge något större genomslag för pojk- och flickfotbollens träningsmöjligheter.

Vi säger inte att det är fel beslut.
Bara att det är... intressant. Särskilt timingen.

***

Skymningspressen "avslöjar" idag för andra gången på ett par veckor att Erik Johansson inte får något nytt kontrakt. Det känns väl inte som någon större sensation, och är antagligen det bästa för alla parter. Erik var en spelare vi hade orealistiskt höga förhoppningar på, med tanke på hans track record tidigare, och även om han och Anders Linderoth borde ha passat perfekt ihop förlorade han återigen kriget med sin egen ojämnhet. Han har dessutom inte mått bra på bänken, och vi önskar honom lycka till med ett visst mått av vemod. Det blir knappast någon speltid i höst med tanke på att han är skadad än en gång.

Det verkar som om Eric Fischbein inte heller får något nytt kontrakt. Det avslöjar säkert Aftonbladet nästa vecka.

Det börjar dessutom bli dags att se över huruvida Petter Furuseth-Olsen verkligen är oumbärlig i startelvan. Fast det visste vi ju tyvärr redan.

11 Comments:

Nästa steg borde vara en fullstor hall, typ Bosön. I Haninge alltså.
Gärna med läktare anpassade till Royal League. Säg 5.000 platser.

9/13/2006 02:43:00 AM  

Med tanke på alla som kommer att lämna Bajenskutan då säsongen är över, ska det bli mycket intressant att se vilka som kommer att rekryteras. För jag tvivlar starkt på att HTFF kan bidra med mer än 1-2 spelare och då lär de nog få göra enstaka inhopp under resans gång. Frågan är hur 16-manna truppen ser ut i april 2007. Söder håller andan! 

Posted by Klasse

9/13/2006 03:44:00 AM  

Nästa år har Bajen knappast plats för både PFO och Erkan. Någon av dem kommer i så fall att få sitta alldeles för mycket på bänken. Ingen av dem petar Jeff till vänster eftersom de inte är vänsterfotade, och ingen av dem petar Eguren/Mikkel/Petter A på innermitten. PFO är för gammal för att vilja sitta på bänken halva säsongen, och Erkan är i den fasen då han måste få spela mycket för att ta det sista steget. Med andra ord: en av dem kommer inte att spela i Bajen nästa säsong och jag tror att det blir PFO som går. Jag tror också att Erkan nästa år kommer att vara minst lika bra som PFO är/skulle vara.

9/13/2006 06:11:00 AM  

Citat:
"Så huvudanledningen till flytten är dels att få ännu bättre träningsvillkor för A-laget, dels att frigöra träningstider för Hammarbys ungdomsfotboll som idag bedriver sin verksamhet på ett tiotal planer på Södermalm och i söderort."
Missuppfattar jag det hela eller vill de inte flytta A-laget så att ungdomarna kan få mer träningstider på Årsta?

9/13/2006 07:33:00 AM  

Anonym 4: Det kan mycket väl vara så också. Vi får se.

9/13/2006 08:03:00 AM  

Jag tänkte göra en utvärdering av två av allsvenskans mest meriterade mittfältare, nämligen Håkan Mild och Anders Svensson. Samtliga värden befinner sig på en skala mellan 1-10.

Håkan Mild
Teknik: 2
Arbetskapacitet: 9,1
Karisma: 1,26
Speluppfattning: 5
Rutin: 9
Livssyn: 5

Kommentar: Ingen kan väl påstå att Håkan Mild är någon vidare fotbollsspelare. Han jobbar visserligen hårt och har rutin från många landskamper men tekniken lämnar verkligen mycket att önska. På grund av sitt osexiga yttre får han även rekordlåga 1,26 poäng när karisman bedöms. Svårast attribut att fastställa gäller Milds livssyn. Han har påstått sig vara socialist men beklagar sig samtidigt över Sveriges relativt höga skattetryck. Det är en ekvation som inte går ihop. Jag skulle behöva mer information för att bedöma Milds livssyn, nu blir det ett medelbetyg.

Anders Svensson
Teknik: 9,5
Arbetskapacitet: 7,2
Karisma: 8
Speluppfattning: 10
Rutin: 8
Livssyn: 9,2

Kommentar: Alla känner till Anders Svenssons goda speluppfattning. Han kan verkligen hitta de luckor som ingen annan svensk fotbollsspelare ser. Hans utmärkta teknik hjälper honom att slå stenhårda genomskärningar längs marken samtidigt som han gärna drar en attackerande gubbe om så krävs. Det kanske mest överraskande resultatet är ändå utvärderingen av Anders livssyn. När han skrev på för Elfsborg visade han äkta känsla och stolthet för sin gulsvarta klubb. Denna hedersgärning ger honom även ett högt poäng i avdelningen karisma.

Sammanfattning: Som ni ser talar siffrorna för sig själva. Anders Svensson är en klart bättre fotbollsspelare än Håkan Mild. Endast i kategorierna arbetskapacitet och rutin kan Mild slå sig för bröstet som vinnare, men skulle inte en rutinerad orienterare kunna göra ett lika bra jobb på ICAs mittfält om man tänker efter?

9/13/2006 08:10:00 AM  

Bra att A-laget samarbetar med en annan kommun än Stockholm Stad.
Vi borde egentligen redan föra Arena diskussioner med annan kommun.

Allt för att sätta press på Stockholm Stad.

Dagens roligaste:
Anders S - Karisma: 8

9/13/2006 09:17:00 AM  

Anders Svensson?? Håkan Mild???
Vad har de att göra med artikeln? Eller Hammarby?
Är det nu så illa att enda sättet för "röd guling" att få någon att läsa hans alster är att skriva irrelevanta kommentarer på andra bloggar?

9/13/2006 11:32:00 PM  

Bra post!

Skönt att "NI" är tillbaka på allvar.

keep it up!

9/14/2006 05:42:00 AM  

lasseh: När jag kommenterar gör jag det som inloggad. Jag kan inte hjälpa att Röd Guling verkar vara ett populärt nick.

9/14/2006 08:55:00 AM  

Till "riktige" Röd Guling:
OK, då vet jag. Ber om ursäkt.

Till "falske" Röd Guling:
Korkat att använda ett så känt nick.

9/14/2006 09:58:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home