Tuesday, January 15, 2008

Årsringar

Man vet att en blogg börjar bli till åren när en del spelare förlänger sina kontrakt för andra gången. Förra gången David Johansson förlängde med Hammarby var det en förlängning med två år, eller snarare ett år och åtta och en halv månad, och vi misstänkte starkt att det huvudsakliga skälet till att han överhuvudtaget blev kvar i Bajen, var hans då relativt nyblivna korsbandsskada. Det lät liksom lite illa tidsmässigt med en så kort förlängning, och med tanke på att hans agent heter Oliver Cabrera hade vi på känn att det skulle bli strul. Vinterns turer med Fredrikstad gjorde ingenting för att motsäga det, och tiden tickade allt närmare till den punkt då det är dags att visa korten.

Det skedde idag, och det blev inte alls som vi hade befarat. Förlåt att vi tvivlade på dig, David (det var nu inte dig vi tvivlade på, men...), och se till att gå och vinna något nu. 2008-2011 är ju som bekant tänkta att bli en rätt intressant period i Bajenhistorien.

Vi skulle förstås kunna tacka Oliver Cabrera för hans goda rådgivning till David Johansson, men av någon anledning tror vi inte att han är helt nöjd.

***

En annan kille som haft en bra dag är Sebastian Castro-Tello, som även han skrev kontrakt till 2011 och togs ut i U21-landslaget igen samma dag. Castro har vi haft ögonen på lite extra ända sedan vi först hörde hans namn nämnas av Anders Linderoth på samma upptaktsträff på Kvarnen där Marinho presenterades (those were the days) och sedan han skrev på för A-laget har hans utvecklingskurva kanske inte gått spikrakt uppåt, men tålmodigt strävande åt rätt håll hela tiden. I fjol höll han allsvensk klass, i år, vem vet, och nästa år, då jä... nä, visst nä, fel talesätt.

Även Emil Johansson får nya U21-landskamper. Det ska bli riktigt spännande att se honom i vår.

***

För er som behöver mer att läsa, läs för all del detta...

2 Comments:

Officiella säger att efter att DJ och Castro förlängt återstår endast två spelare med utgående kontrakt. Vilka de är nämns inte. Så, vilka är de?

/Torkel

1/16/2008 02:11:00 AM  

Vakna Hammarby?

JA! Det är en kvällstidning. (jag borde veta bättre)
JA! Det känns väldigt Hammarby. (jag visste det)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/hammarby/article1637539.ab

Om det här nu inte blir av för att Bajen inte kan vaska fram pengar blir man ju vansinnig! Vansinnig på alla dårar som har slängt in grejor på planen. Vansinnig på marknadsavdelningen som vaskat fram en "huvud"sponsor som styrs av en gangster. Synts överallt på Söderstadion, på matchkläder, satsat satan, men inte betalat fakturor och inte betalat ut löner.
Lurendrejeri på hög nivå mao. Frågan som återstår är...har Bajen fått betalt för den exponering det här företaget fått.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/hammarby/article1637539.ab

1/16/2008 07:00:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home