Wednesday, January 23, 2008

Lose some, win some?

Häromdagen hade Expressen en artikel på mycket undanskymd plats i papperstidningen; en typisk Silly-artikel utifrån minsta gemensamma nämnare-principen, där man AVSLÖJADE att HAMMARBY KAN SÄLJA PETTER ANDERSSON FÖR ATT FÅ RÅD MED SHAABAN.
Ja, goddag yxskaft, liksom. Urban Rybrink fick återigen yttra sitt berömda Silly Season-mantra "alla spelare är till salu för rätt pris" och så var det med det.

Men som sagt, det finns tillfällen då Expressen faktiskt lyckas träffa rätt. Nu var omständigheterna gynnsamma; Lühr satt fast på andra sidan Atlanten och att träffa mitt i prick är inte den utmaning man kan tro när det rör sig om ett kontaktskott med grovkalibrig ammunition...

***

...men, hur som helst, enligt uppgift till ...grönvita sidan upp! åker Petter Andersson i morgon, torsdag, till den danska metropolen Herning för att slutförhandla om sitt personliga kontrakt med FC Midtjylland, Christian Traorés förra klubb och tillika en klubb där han får sällskap av hr Furuseth (fd Olsen, fd Hammarby, Stabaek, Viborg och möjligen någon klubb till), åtminstone tills denne sniffar upp en ny sign-on-bonus någonstans.
Och det, med Petter alltså, och med Petter åsyftar vi Petter A, är väl ingenting vi har några större problem med.
Missförstå oss rätt, för inte så länge sedan skulle det faktum att Hammarby säljer en av svensk fotbolls största talanger till Midtjylland (inget ont om Midtjylland, men... Midtjylland?), men som denna Silly Season utvecklat sig så känns det som en ganska sund affär både för Petter och för Bajen.

Fakta 1: Bajen behöver cash. Snabbt. Som bekant.
Fakta 2: Hammarbys mittfält är, vid det här laget, ganska överbefolkat centralt.
Fakta 3: Petter fyller 23 i år, och det är antagligen bara i Sverige som han fortfarande anses som en talang, dessutom en talang som haft ett par motgångsfyllda säsonger bakom sig.
Fakta 4: Petters idealposition, den släpande forwardrollen mellan Eguren och Paulinho, är en position som inte finns helt naturligt i Hammarbys spelsystem, och alternativen är svåra. Eguren är bättre som offensiv mittfältare, Erkan är bättre som högerytter, och som forward platsar han i och för sig i en startelva, men 2007 berodde det på bristande konkurrens mer än på hans kvaliteter som anfallare.

Nu verkar det dessutom vara tillräckligt mycket pengar inblandade för att Hammarby ska kunna titta på relativt hyfsade forwardalternativ, även efter att målvaktsfrågan är löst. Vilket skulle skapa en spelartrupp i balans, med hyfsat realistisk konkurrens på varje position, för första gången sedan... öh, 2003? Och om priset vi får betala för det är Petter Andersson - ja, då må det vara hänt.

Och Petter får bli proffs i Euro... ja, i Herning i alla fall, med dansk skatt i ett lag som har hyggligt häng på toppen i SAS-Ligaen och där man åtminstone kan nå Bundesliga utan att köra över några större vattendrag. Och kan Rade Prica säljas till Premier League för 25 miljoner (ja, just det, gärna en vidareförsäljningsklausul också, tack), ja, då kan allt hända den här Silly season.

Det känns ju för övrigt inte som någon tillfällighet att Martin Dahlin är agent åt både Petter Andersson, och åt Rami shaaban.

***

Disclaimer: Sedan är ju förstås inget klart, vare sig i fråga om spelare ut eller spelare in, förrän det står på Officiella. Vi har ju faktiskt haft fel förr.

8 Comments:

Satt brevid Petter och hans tjej på Waynes coffe på Götgatspuckeln idag.

De verkade inte inte fira. Om man uttrycker sig milt.

1/23/2008 05:04:00 PM  

Verkade inte INTE fira (som i att de firade) eller verkade inte fira? :-)

Petter är nog min favorit i dagens Bajen och spelaren med störst potential. Jävligt trist om vi skulle bli av med honom. Även om det är frustrerande svårt att hitta en plats på planen för honom.

1/24/2008 12:29:00 AM  

Det enda jag vill veta är: Hur går det med Rami?

Senaste TT-rapporten menade att han är trött på Bajens förhandlingsmetoder.
Vad vet gvsu om detta? Kan vi göra nåt för att få hit Rami? Dansa i regnet? Voodoo? Klä av oss nakna? Kidnappa hans fru?

1/24/2008 12:35:00 AM  

Näe, han har sett hängig ut ett tag nu. Typ utan glädje och hunger i blicken.

1/24/2008 02:00:00 AM  

Skulle vara kul för Petter att få lite nya vyer. Dock trist för bajen som har en bra spelare i Petter, en som jag ansett alltid gör sitt bästa i matcherna.

1/24/2008 04:17:00 AM  

Ja, han har ju alltid velat bli "proffs i Europa" och det är väl där såna hamnar. Men blir det penagar till Bajen så är allt lugnt. Och om han nu inte ska spela i Bajen i sommar så ligger väl vägen till landslaget öppen också?

1/24/2008 06:24:00 AM  

Hela den mindre trovärdiga delen av sportjournalistikskåren har hakat på din uppgift om Petter till Danmark.

Förstå mig rätt, jag misstror inte dig. Men att, som ex. sport portal gör, referera till en anonym blogg är skrattretande.

Inte konstigt att det dyker upp mer fel än rätt under silly.

1/24/2008 10:42:00 AM  

Vi skulle kunna ha Maradona, Ronaldo och Gerrad på mittfältet, men med Hellström och "Poppen" i kassen blir det ingen topp 4 placering. Ja, inte ens om Bajen fick dispans och använda 2 målvakter samtidigt i kassen..
Sälj allt - köp Rami - bygg därifrån.

Petter - jag älskar dig och vad du har gjort.

1/28/2008 01:49:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home