Monday, July 14, 2008

Vår bästa tid är nu

Industrisemester, Söder står i blom, det finns inget bättre tillfälle i hela världen att befinna sig i Stockholm (åtminstone med tanke på att bortamatchbojkotten fortsätter) och ja, vafan, det spelas fotboll också.

* Det här är tiden då Hammarby i stället för Allsvenskans kanske bästa mittfältare kastar in en 20-årig debutant från det egna talanglaget i division två som nästan ingen jävel hört talas om (nej, knappt vi heller; vi trodde att det var Sebastian Bojassen som skulle göra't) och som efter 35 inte klockrena men respektlösa minuter av sin debutmatch slår in 2-1 på en jävla volley. Carlos Gaete; i morgon vet alla vem du är.

* Det här är tiden när Charlie Davies lär sig att när man faller är den snabbaste vägen till framgång att resa sig upp igen, fort som fan, och sätta kurs mot mål. Det är aldrig vad de väntar sig. En dag ska vi roa oss med att gräva fram alla totalsågningar av Charlie Davies från förra året - vi vill i all anspråkslöshet samtidigt passa på och påminna om vad vi sade när drevet började gå. Ibland är det kul att ha rätt. För övrigt borde USA bojkotta OS.

* Det här är tiden då inte ens en tremålsledning med kvarten kvar får oss att slappna av, men då vet vi å andra sidan att vi lever hela vägen.

* Det här är tiden då Hammarby släpper in mer än två mål i snitt och ändå tar poäng med sig hem och där de största målvaktstavlorna görs av det andra laget. Kristoffer Björklunds insats var väl kanske inte hundraprocentig, men så länge han är bättre än motståndarmålvakten kan vi leva med det.

* Det här är tiden då Hammarby vinner en bortamatch med Martin Hansson som domare och där Martin Hansson även missar en fullt rimlig straff för motståndarlaget. Å andra sidan dömde han bort ett korrekt Hammarbymål för offside och godkände ett offsidemål för Malmö, så det var väl ungefär lika dåligt åt båda hållen.

* Det här är tiden då vi verkligen inser hur mycket vi saknat Den Riktige David Johansson; framför allt hans målskytte. inte hans vackraste mål, men kanske det allra skönaste.

* Det här är tiden då en klassisk Hammarbynemesis - den förre nyckelspelaren som hamnade i bråk med klubben och spottade på den i media - i stället för att avgöra matchen till sitt nya lags fördel lämnar planen i 43:e minuten (vi gillar aldrig skador på motspelare, ens motspelare vi avskyr, men det var inte det ödet vi hade föreställt oss, så förlåt oss om vi är lättade då...).

* Det här är tiden då en 21-årig målskytt (för övrigt jävligt skicklig sådan) i division två, som i all hast omskolad vänsterback, kan göra matchavgörande insatser både i det egna och motståndarnas straffområde - på ett bra sätt. Fattar ni vilken enorm jävla guldgruva HTFF är? Fatta. Herrejävlar, vi saknar ord. Det har snackats till leda om moderna ytterbackar; Alagie Sosseh är en postmodern ytterback. "Vi tar en kille från anfallet, gärna en snitsig, och sätter ner honom på ytterbacken, vilken kant beror på vilken fot han föredrar. Så får han starta sina djupledslöpningar från eget straffområde åsså kallar vi dem överlappningar istället. Vadå? Defensiva kvaliteter? Vi snackar y t t e r b a c k. Bryta en boll då och då och tjonga iväg den kan väl vem som helst göra?"

* Det här är tiden då vi tappat räkningen på hur många spelare Hammarby använt på de första 14 omgångarna men då det inte verkar göra något. Samt tiden då Hammarby skaffar ett nyförvärv som får göra debut samma dag som offentliggörandet och ser riktigt lovande ut... men som vi inte hinner skriva om (vi ska försöka uppdatera den biten i morgon).

* Slutligen; det här är tiden då vi tittar tillbaka i matchkalendern och konstaterar att Hammarbys senaste förlust i en tävlingsmatch - ja, i någon match över huvud taget - ägde rum den 27 april. Och nog för att det här är en Bajenblogg, men trots det, eller kanske just därför, kan det vara på sin plats att dagen efter - den 28 april - är senaste gången Djurgården vunnit en tävlingsmatch.

Det går över - det gör det ju alltid - och det finns alltid en ny krisrubrik bakom hörnet, men i denna timme, i denna stilla sommarnatt, njut.

6 Comments:

I mina ögon var faktiskt Paulinho offside vid det bortdömda målet. Inte mycket. Men offside.

7/14/2008 05:12:00 PM  

Men det är ju Dixon som är sist på bollen innan Paulinho. Fast det kanske inte spelar någon roll. Vi ska inte påstå att vi har järnkoll på offsideregelns alla intrikata delar, men då gör vi inte anspråk på någon domarkarriär heller.

Däremot står Paulinho solklar offside när Sosseh slår inlägget till 1-0, men det är en annan historia.

7/15/2008 12:33:00 AM  

Det är inte ett regelbrott i sig att stå offside. Och eftersom Paulinho inte "deltar i spelet" vid 1-0 målet ska man inte döma för offside där.
Sedan vid det bortdömda målet är Paulinho offside i ögonblicket då passningen slås. Hade det Dixon däremot tagit kontroll över bollen och i sin tur passar Pålle så skulle målet ha godkänts. Men nu gick det ju inte till så...
Regelbok finns att köpa för en 50-lapp av SvFF. Utkommer ny varje år. Kan faktiskt rekommenderas. Där kan man exempelvis, förutom om offsider, läsa om vad som händer när man kastar bollen i eget mål vid inkast. Eller skjuter bollen i eget mål vid inspark. Bland mycket annat.

7/15/2008 12:50:00 AM  

Och det är nu det går upp för precis alla hur STOOR lille Tony Gustavsson från Ytterhogdal är och att glädje, kreativitet och effektivitet var precis det han lovade oss:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=277028&BroadcastDate=&IsBlock=0

7/15/2008 01:37:00 AM  

...och sällan har man njutit så mycket som igår...Men väl nere på jorden undrar man t.ex hur mkt Nathan egentligen kostade`?

7/15/2008 03:15:00 AM  

Davids skönaste mål måste väl ändå vara Utrecht borta? Dock var väl detta rätt så skönt också, man kunde ju åtminstone slappna av i ett par minuter! Inget man är bortskämd med precis.

7/15/2008 01:32:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home