Saturday, July 19, 2008

15 Paulse (och 16 (?) Söderström)

Det har gått några dagar av välbehövlig bloggsemester, och vad vi ser har Hammarby så här långt haft en riktigt hyfsad silly jämfört med toppkonkurrenterna (Djurgården är 14 poäng efter toppen, så vi räknar inte dem); Cesar Santin har lämnat Kalmar (bra), Dulee Johnson ser ut att ha hamnat i Israel (och vi förväntar oss att hans officiella hemsida snart förkunnar att Dulee personligen nu har mäklat fred i Mellanöstern och är en het kandidat till Nobelpriset nästa år) och Elfsborg har lånat Lars Nilsson vilket vi inte riktigt sett poängen med.

Hammarby har inte tappat en nyckelspelare, värvat två spelare och i morgon ansluter en tredje.

Nathan Paulse skrev alltså förra veckan på ett kontrakt på 3,5 år efter att ha genomfört ett av Bajenhistoriens längsta provspel. Sällan har vi hört så vackra ord sägas om en provspelare - det ska möjligen vara Mikkel Jensen - men då vi inte haft möjlighet att bevista Årsta denna underbara sommar har vi inte så mycket att tillföra om honom utöver vad Tony G har sagt och den där sista kvarten mot Malmö då han förvisso såg både lång och riktigt målfarlig ut, men då var å andra sidan inte motståndet så värst mycket att hurra för.
Nå; vi har gott om tid att lära känna honom mer.

***

I morgon presenteras även "den icke provspelande" Fredrik Söderström som Hammarbyspelare, även om vi tvivlar på att han gör en Paulse och hamnar i matchtruppen omedelbart (fast man vet ju aldrig).
Det ska bli väldigt intressant att höra framför allt vilken roll han ska spela i laget höst. (back-up för Chanko? Ersättare till Dadomo? Eller ska han hoppa in som back, som resten av laget?) Det har skrattats mycket åt hans ålder och att hans senaste klubbadress var ett brögäng på Kanarieöarna, men betänk då att han är bara barnet jämfört med Niclas Alexandersson och Henrik Larsson och att han tampats mot Real Madrids och andra spanska topplags b-lag med viss framgång den senaste seriesäsongen. Ingen kan påstå att Hammarby har ett överskott på rutin i dagsläget; särskilt inte med Shaaban borta säsongen ut.

Sanningen får vi se på planen.

***

Och i morgon är det en sådan där jävla match vi hatar igen. Hemmaplan, motståndarlag på undre halvan, formtopp, häng på tabelltoppen och ljusnande skadeläge. Det känns upplagt för ett präktigt fiasko. Vi ses på andra sidan.

3 Comments:

Får man höra sig för, vilka matcher är det du älskar, innan?
Robert

7/19/2008 02:27:00 PM  

Good point, Robert. Svaret är givetvis "de matcher där inte Bajen är med". Då kan man fokusera på fotboll.

Fast de här matcherna är faktiskt värst. Det finns liksom ingen pay-off, allt annat än seger med 3-4 mål och bländande kortpassningsspel är ett misslyckande. Vi har haft bra spel och flyt i ett par matcher nu, det krävs bara att det ena försvinner för att det ska bli ett mycket plågsamt uppvaknande. Spelet sitter nog, men flytet?

7/20/2008 01:49:00 AM  

En fundering: kan Söderström ha 16 när Dadomo redan haft det under denna säsong?

7/22/2008 02:23:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home