Sunday, August 24, 2008

Oh please, God, just kill me now

Låt oss bara slå fast att den gångna veckan har varit en riktig jävla pissvecka, och med ett bortaderby (som alla derbyn) på agendan i morgon ser vi mycket lite hopp om bättring. Vi försöker fortfarande intala oss att säsongen inte är död så länge lag som Örebro fortsätter att vinna över lag som Elfsborg, men efter det sorgliga, kraft- och viljelösa, patetiska uttåget ur cupen känns alla sådana påståenden mer ihåliga än ett amerikanskt vallöfte eller Kinas folkrättslagstiftning.

Visst, ett mål åt andra hållet så hade vi känt precis tvärs om men det är samma sak som i exempelvis premiären i våras - skillnaden mellan en taktisk triumf och ett taktiskt totalfiasko är inte större än två hundradelar av en sekund här eller där, eller tre centimeter hit eller dit. Större än så är inte fotbollens innersta väsen. De jävla marginalerna.

Vi är sålunda på rock bottom just nu, men man kan rätt enkelt borra sig ner genom stenbotten också. Vi ses på andra sidan.

***

Det är väntan inför ett derby som är jävligast. Från denna sekund och framåt tills åtminstone matchstart kommer det bara att bli värre. När matchen väl har börjat är det en annan sorts ångest, mer konkret men också enklare att identifiera. Då är man redan utan återvändo. Nu kan man fortfarande fly, nu är tanken på att omdelbart kröka sig medvetslös och vakna om två dagar för att kolla text-tv direkt, medan sinnena fortfarande är bedövade fortfarande ett realistiskt alternativ.

När domaren blåser vet man i alla fall att det bara är 90 minuters ångest kvar, plus halvtid, extratid och tillägg för spelavbrott.
Å andra sidan; eftersom vi alltid ser det värsta framför oss inför en match brukar vi ha lättare att återhämta oss än de där stackars vilseledda som inte lärt sig att i som på derbymatch inträden, låten hoppet fara.

***

Det finns olika sätt att ladda för ett derby. Vi har vårt, andra har sitt och pressen har sitt. Rybrinks senaste inlägg förtjänar hur som helst definitivt att läsas...

8 Comments:

Du glömde ett avbrott, publikavbrotten efter Davies 1-0 mål.
Robert - Tigerrandigt

Ska vi gissa på 37 minuter?

8/24/2008 01:33:00 PM  

Äh.... Tagga ner. Lär dig ett nytt språk. Eller tio.
http://www.storaord.se/?p=322

8/24/2008 02:06:00 PM  

Youbrink är grymt med på noterna! Skönt att ha en så offensiv räka med glass i galoscherna!

Det som förenar Eguren, Syd och Runa är ju att alla tar LSD. Hela tiden! :)Och därför skapar underverk!

Stackars, stackars lilla gnaget!!!

8/24/2008 05:42:00 PM  

Jag gissar att nästa inlägg handlar om (förutom derbyt), Erkans flytt. Som jag förutsätter att du vet så försöker Hammarby att sälja honom men har nekat bud från Turkiet. Fredrikstad är beredd att betala 500.000 €, när blir affären av?

Tyvärr verkar det som om Erkans otroliga talang slösas bort men man kan knappast skylla på Hammarby. Erkans ego har växt sig alldeles för stort, troligtvis mycket tack vare en viss Patrik Mörk. Sista utvägen är en trist sådan.

8/25/2008 07:48:00 AM  

Tala inte illa om Mörk på den här bloggen;)

/Flugan på väggen

8/26/2008 09:37:00 AM  

Tja, vad ska man säga.. Vi slapp jallafall extratid och övertid, eftersom Hansson slog bort 5 minuter i slutet. 5 minuter mindre ångest. Men mer ångestfyllda resterande minuter.

8/26/2008 05:51:00 PM  

I denna mörka tid behövs GVSU. Kom tillbaks.

8/31/2008 04:35:00 AM  

Åtta millar för Petter, var han verkligen inte värd mer?

9/01/2008 11:50:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home